FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NFL History
Quiz about NFL History

10 Question Sports Quiz: NFL History | American Football


Let's see how much you know about NFL teams trivia.

A multiple-choice quiz by billnor. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Historical

Author
billnor
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
149,413
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3129
Last 3 plays: PurpleComet (7/10), Msimon0314 (4/10), Guest 98 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. The Tennessee Titans are one of the best teams in the NFL. Which NFL team was formerly known as the Titans? Hint


Question 2 of 10
2. The Houston Texans were an expansion team in 2002. Which team formed in 1960, were originally known as the Dallas Texans? Hint


Question 3 of 10
3. During World War II, which of the following did not happen? Hint


Question 4 of 10
4. In 1940, the Chicago Bears beat the Washington Redskins in the championship game. What was the final score? Hint


Question 5 of 10
5. In 1946, the AAFC was started as a new league. In 1950 when this league folded, which team from this league did the NFL not add to their league? Hint


Question 6 of 10
6. When the Chargers started playing in the AFL in 1960, in which city were they located? Hint


Question 7 of 10
7. In the 1970s, the only team to go through a season undefeated, and the only team to go through a season without winning a single game, came from the same state?


Question 8 of 10
8. When the Seattle Seahawks and the Tampa Bay Buccaneers started play in 1976, what division were they in? Hint


Question 9 of 10
9. When the Oakland Raiders played in Super Bowl XXXVII against the Tampa Bay Buccaneers, they had already won 4 Super Bowls?


Question 10 of 10
10. Which one of these former team names is not true? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 05 2024 : PurpleComet: 7/10
Apr 26 2024 : Msimon0314: 4/10
Apr 11 2024 : Guest 98: 9/10
Mar 22 2024 : Guest 173: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Tennessee Titans are one of the best teams in the NFL. Which NFL team was formerly known as the Titans?

Answer: New York Jets

The New York Jets were originally called the Titans, but changed their name to the Jets in 1963.
2. The Houston Texans were an expansion team in 2002. Which team formed in 1960, were originally known as the Dallas Texans?

Answer: Kansas City Chiefs

The Kansas City Chiefs came into the AFL as the Dallas Texans, but changed their name to the Chiefs in 1963, when they moved to Kansas City.
3. During World War II, which of the following did not happen?

Answer: The NFL suspended play for the 1943 season.

In 1943, the Eagles and Steelers merged. The next season the Eagles returned and the Steelers then merged with the Chicago Cardinals. The Cleveland Rams suspended play for the 1943 season, because their owner was in the armed forces.
4. In 1940, the Chicago Bears beat the Washington Redskins in the championship game. What was the final score?

Answer: 73-0

The most one sided championship game in NFL history.
5. In 1946, the AAFC was started as a new league. In 1950 when this league folded, which team from this league did the NFL not add to their league?

Answer: Buffalo Bills

The AAFC Buffalo Bills were disbanded when the league folded. Another Buffalo Bills team was formed when the AFL started in 1960.
6. When the Chargers started playing in the AFL in 1960, in which city were they located?

Answer: Los Angeles

The Chargers started out in Los Angeles before moving to San Diego.
7. In the 1970s, the only team to go through a season undefeated, and the only team to go through a season without winning a single game, came from the same state?

Answer: True

Florida is the home for both of these teams, the Miami Dolphins went 14-0 in 1972, and the Tampa Bay Buccaneers went 0-14 in 1976.
8. When the Seattle Seahawks and the Tampa Bay Buccaneers started play in 1976, what division were they in?

Answer: Seattle - NFC west, Tampa Bay - AFC west

When the Seattle Seahawks moved to the NFC west for the 2002 realignment, they were just going back where they started.
9. When the Oakland Raiders played in Super Bowl XXXVII against the Tampa Bay Buccaneers, they had already won 4 Super Bowls?

Answer: False

They won Super Bowl XI and Super Bowl XV as the Oakland Raiders. They won Super Bowl XVIII as the Los Angeles Raiders.
10. Which one of these former team names is not true?

Answer: Kansas City Cowboys became the Dallas Cowboys

In 1926, there was a team called the Kansas City Cowboys but they did not become the Dallas Cowboys. In 1952, the New York Yanks were moved to Dallas to become the Texans but after poor attendance they were moved to Baltimore in 1953 to become the Colts. The Boston Braves became the Boston Redskins in 1933, and moved to Washington in 1937.
Source: Author billnor

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us