FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NFL History
Quiz about NFL History

NFL History Trivia Quiz


Hey! Most of this is old stuff. Hope you like it.

A multiple-choice quiz by hippy_joe_cool. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Historical

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
11,260
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
4765
Last 3 plays: Guest 98 (6/10), Guest 23 (7/10), Guest 165 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Did John Madden ever play in a NFL game?


Question 2 of 10
2. Were the Kansas City Chiefs always in Kansas City?


Question 3 of 10
3. Were the Colts always in the AFC, and only the AFC?


Question 4 of 10
4. Where did the Dallas Cowboys play their home games until 2009, when they moved to a new stadium in Arlington? Hint


Question 5 of 10
5. What two teams played in the first overtime game? Hint


Question 6 of 10
6. How many times have the Cowboys beaten the Steelers in the Super Bowl in the 1980s and 1990s? Hint


Question 7 of 10
7. What team was the first to record 500 wins in the NFL?

Answer: (Two Words)
Question 8 of 10
8. Which one of these teams did not play in the first three Super Bowls? Hint


Question 9 of 10
9. How many names have the Cardinals had since 1922? Hint


Question 10 of 10
10. Who took Tom Lanrdy's place?

Answer: ( Two words, or just surname)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 98: 6/10
Apr 02 2024 : Guest 23: 7/10
Apr 01 2024 : Guest 165: 7/10
Mar 26 2024 : Guest 172: 3/10
Mar 22 2024 : Guest 173: 9/10
Mar 20 2024 : Guest 54: 8/10
Mar 18 2024 : Guest 24: 9/10
Mar 13 2024 : captken: 5/10
Mar 09 2024 : Guest 174: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Did John Madden ever play in a NFL game?

Answer: No

In fact, he was drafted by the Eagles in 1958, but was injured in training camp, thus never played a regular season game.
2. Were the Kansas City Chiefs always in Kansas City?

Answer: No

They started in Dallas as the Dallas Texans.
3. Were the Colts always in the AFC, and only the AFC?

Answer: No

When the the NFL and the AFL merged, the Colts and the Steelers went to the AFC.
4. Where did the Dallas Cowboys play their home games until 2009, when they moved to a new stadium in Arlington?

Answer: Irving

Texas Stadium in Irving was home to the Cowboys from 1971 to 2008. They moved to Arlington in 2009.
5. What two teams played in the first overtime game?

Answer: Colts and Giants

6. How many times have the Cowboys beaten the Steelers in the Super Bowl in the 1980s and 1990s?

Answer: 1

Super Bowl XXX, January 28 1996
Dallas Cowboys beat Pittsburgh Steelers 27-17
7. What team was the first to record 500 wins in the NFL?

Answer: Chicago Bears

8. Which one of these teams did not play in the first three Super Bowls?

Answer: Browns

Chiefs were in Super Bowl I, Raiders were in Super Bowl II, Jets were in Super Bowl III.
9. How many names have the Cardinals had since 1922?

Answer: 4

They have played in three cities with four different names -- Chicago, St. Louis, and Arizona:

Chicago Cardinals 1922-1959
St Louis Cardinals 1960-87
Phoenix Cardinals 1987-93
Arizona Cardinals 1994- .
10. Who took Tom Lanrdy's place?

Answer: Jimmy Johnson

Source: Author hippy_joe_cool

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Mixed Football Facts Average
2. Football - The NFC Average
3. Pro Football History Difficult
4. Another Armchair Quarterback! Average
5. Football Legends and Events Average
6. Defunct NFL Teams Difficult
7. NFL History Average
8. Football Old School Average
9. NFL Stuffings #5 Average
10. NFL: A Look Back Difficult
11. NFL! Tough
12. NFL Oldies but Goodies Tough

4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us