FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Football Legends and Events
Quiz about Football Legends and Events

Football Legends and Events Trivia Quiz


Get ready to answer some tough and easy questions, if you like Football.

A multiple-choice quiz by JJGUS1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Historical

Author
JJGUS1
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
10,877
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
4065
Last 3 plays: Guest 98 (7/10), Guest 73 (10/10), Guest 173 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Name the player who played in 4 different decades, 340 games over 26 seasons, and retired at the age of 48.

Answer: (Two Words)
Question 2 of 10
2. What college did Jim Brown attend? Hint


Question 3 of 10
3. Which NFL team drafted Len Dawson? Hint


Question 4 of 10
4. What was 'Deacon' Jones's, LA Rams, first name? Hint


Question 5 of 10
5. Who was NOT a member of the Washington Redskins wide receiver group known as 'The Posse'? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the starting QB for the Chicago Bears in the December 8, 1940 NFL Championship Game against the Washington Redskins? Hint


Question 7 of 10
7. What year did the 'Heidi Bowl' occur? Hint


Question 8 of 10
8. Who was called the 'Galloping Ghost'?

Answer: (Two Words-Don't use his real first name)
Question 9 of 10
9. Who was the first NFL running back to rush for 2,000 yards during the regular season? Hint


Question 10 of 10
10. Who is the NFL player known as 'Sweetness'?

Answer: (Two Words or just surname)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 98: 7/10
Apr 10 2024 : Guest 73: 10/10
Mar 22 2024 : Guest 173: 8/10
Mar 18 2024 : Guest 24: 10/10
Mar 16 2024 : Guest 98: 6/10
Mar 13 2024 : captken: 4/10
Mar 08 2024 : kinkyfriedman: 8/10
Mar 03 2024 : Guest 69: 5/10
Mar 01 2024 : dc4allpeace: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the player who played in 4 different decades, 340 games over 26 seasons, and retired at the age of 48.

Answer: George Blanda

2. What college did Jim Brown attend?

Answer: Syracuse

3. Which NFL team drafted Len Dawson?

Answer: Steelers

4. What was 'Deacon' Jones's, LA Rams, first name?

Answer: David

5. Who was NOT a member of the Washington Redskins wide receiver group known as 'The Posse'?

Answer: Charley Taylor

6. Who was the starting QB for the Chicago Bears in the December 8, 1940 NFL Championship Game against the Washington Redskins?

Answer: Sid Luckman

The final score was Bears-73, Redskins-0. Great to be a BEARS FAN!
7. What year did the 'Heidi Bowl' occur?

Answer: 1968

November 17, 1968. The NY Jets are leading the Oakland Raiders 32-29 with 1:05 left in the game when NBC cuts away to Heidi, a special children's movie. Final score: Oakland-43, NY Jets-32
8. Who was called the 'Galloping Ghost'?

Answer: Red Grange

9. Who was the first NFL running back to rush for 2,000 yards during the regular season?

Answer: O.J. Simpson

1973 - O.J. Simpson rushed for 2,003 yards
10. Who is the NFL player known as 'Sweetness'?

Answer: Walter Payton

Source: Author JJGUS1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. NFL Teams that Won a Title and Folded Average
2. Mixed Football Facts Average
3. Football Old School Average
4. NFL History and Geography Average
5. Football - The NFC Average
6. NFL History Average
7. NFL Stuffings #5 Average
8. Another Armchair Quarterback! Average
9. NFL Awards Tough
10. NFL History Tough
11. NFL Oldies but Goodies Tough
12. NFL! Tough

4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us