FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NFL Oldies but Goodies
Quiz about NFL Oldies but Goodies

NFL Oldies but Goodies Trivia Quiz


An interesting quiz about some of the greatest ever teams and players. Good luck!

A multiple-choice quiz by monte junt. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Historical

Author
monte junt
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
170,026
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1749
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (9/10), Guest 73 (9/10), Guest 173 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Name the NFL team that drafted Joe Namath.
Hint


Question 2 of 10
2. They called him the assassin. Hint


Question 3 of 10
3. Which player was the #1 pick for the Colts in 1983? Hint


Question 4 of 10
4. What was the first pro football team to have an emblem on their helmet?
Hint


Question 5 of 10
5. Who was the first soccer style kicker in the NFL? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first draft pick in Dallas Cowboys history?
Hint


Question 7 of 10
7. The Steelers became the first team to win 4 Super Bowls when they won Super Bowl XIV. Who did they beat? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following NFL players spent the most seasons with one team? Hint


Question 9 of 10
9. To the nearest inch, how long is a NFL football? Hint


Question 10 of 10
10. George "Papa Bear" Halas played the last game in right field for the NY Yankees before Babe Ruth.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 98: 9/10
Apr 10 2024 : Guest 73: 9/10
Mar 22 2024 : Guest 173: 9/10
Mar 20 2024 : Guest 54: 8/10
Mar 18 2024 : Guest 24: 6/10
Mar 14 2024 : Guest 98: 5/10
Mar 13 2024 : captken: 3/10
Mar 09 2024 : Guest 174: 4/10
Mar 03 2024 : Guest 69: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the NFL team that drafted Joe Namath.

Answer: St. Louis Cardinals

Of course Joe Willy went on to have a brilliant carrier with the NY Jets. He ended his career with the L.A. Rams. He is famous for predicting a victory in the Jets first Super Bowl. They did win.
2. They called him the assassin.

Answer: Jack Tatum

This bad boy was a ferocious hitter! Tatum was a defensive back for the Oakland Raiders.
3. Which player was the #1 pick for the Colts in 1983?

Answer: John Elway

What an arm and the best arm the NFL has ever seen. John Elway had a brilliant career with the Denver Bronco's, winning 2 Super Bowls in the 90s.
4. What was the first pro football team to have an emblem on their helmet?

Answer: L.A. Rams

Now they all have emblems except for the 2004 Cleveland Browns.
5. Who was the first soccer style kicker in the NFL?

Answer: Pete Gogolak

Now they all kick soccer style. Pete Gogolak had a brilliant career with the New York Giants.
6. Who was the first draft pick in Dallas Cowboys history?

Answer: Bob Lilly

Bob Lilly is from the tiny town Throckmorton, Texas. He was a powerful defensive tackle for the Cowboys. He is also a Hall of Famer.
7. The Steelers became the first team to win 4 Super Bowls when they won Super Bowl XIV. Who did they beat?

Answer: The Rams

Wow, 4 Super Bowls. What a dynasty they were, with star players such as Terry Bradshaw, Lynn Swann, Franco Harris, Mean Joe Green, and many more.
8. Which of the following NFL players spent the most seasons with one team?

Answer: Jim Marshall

Jim Marshall is most known for returning a fumble over 80 yards to the wrong end zone. He played for the Vikings for 18 years.
9. To the nearest inch, how long is a NFL football?

Answer: 11 inches

10. George "Papa Bear" Halas played the last game in right field for the NY Yankees before Babe Ruth.

Answer: True

Halas was the last player just before Ruth came on, although Sammy Vick was the regular right fielder. George Halas was not only a great man, he was also a great athlete. He played pro baseball, but his passion was football, being head coach for the Chicago Bears in the 60s and 70s.
Source: Author monte junt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Football - The NFC Average
2. Football Old School Average
3. NFL Awards Tough
4. Defunct NFL Teams Difficult
5. NFL Stuffings #5 Average
6. NFL History and Geography Average
7. Another Armchair Quarterback! Average
8. NFL Teams that Won a Title and Folded Average
9. Mixed Football Facts Average
10. NFL History Average
11. I Like Turkey With My Football! Difficult
12. NFL: A Look Back Difficult

4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us