FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pro Football History
Quiz about Pro Football History

Pro Football History Trivia Quiz


Pro Football only, no College Football.

A multiple-choice quiz by Dave2053. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Historical

Author
Dave2053
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
32,371
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
4601
Last 3 plays: Guest 71 (5/10), PurpleComet (7/10), Guest 98 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following threw the most interceptions in a Super Bowl? Hint


Question 2 of 10
2. What was the victory margin in the most lopsided game in NFL history? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these players had the longest run from scrimage in the history of the NFL? Hint


Question 4 of 10
4. How many rushing touchdowns did Jim Brown have in the 1964 NFL Championship Game? Hint


Question 5 of 10
5. When Larry Brown was named Super Bowl MVP in 1995 he was the _____ Dallas Cowboy named Super Bowl MVP? Hint


Question 6 of 10
6. How many passing touchdowns did Bobby Layne score in the 1953 NFL Championship Game? Hint


Question 7 of 10
7. Which team won the Super Bowl in both of the strike-shortened seasons? Hint


Question 8 of 10
8. In which of the following Super Bowls did the Miami Dolphins fail to score a touchdown? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following retired as the all-time interception leader, with 81? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following did not both coach and play in NFL post-season games? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : Guest 71: 5/10
May 05 2024 : PurpleComet: 7/10
Apr 11 2024 : Guest 98: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following threw the most interceptions in a Super Bowl?

Answer: Jim Kelly

Kelly and the Bills threw five INTs in Super Bowl XXVII against the Cowboys in their 52-17 loss.
2. What was the victory margin in the most lopsided game in NFL history?

Answer: 73 points

The Redskins had a bad day on their own turf and got shut out by the Bears in the 1940 NFL Championship.
3. Which of these players had the longest run from scrimage in the history of the NFL?

Answer: Tony Dorsett

Dorsett ran for 99 yards against the Minnesota Vikings with only 10 Dallas Cowboys on the field.
4. How many rushing touchdowns did Jim Brown have in the 1964 NFL Championship Game?

Answer: 0

Quarterback Frank Ryan did it all for the Cleveland Browns, throwing 3 touchdown passes leading to a 27-0 victory.
5. When Larry Brown was named Super Bowl MVP in 1995 he was the _____ Dallas Cowboy named Super Bowl MVP?

Answer: 7th

The Cowboys only won five Super Bowls, but had two joint-MVPs in Super Bowl XII and Chuck Howley won it in Super Bowl V, even though they lost.
1970 Super Bowl V - Chuck Howley
1971 Super Bowl VI - Roger Staubach
1977 Super Bowl XII - Randy White and DE Harvey Martin
1992 Super Bowl XXVII - Troy Aikman
1993 Super Bowl XXVIII - Emmitt Smith
1995 Super Bowl XXX - Larry Brown
6. How many passing touchdowns did Bobby Layne score in the 1953 NFL Championship Game?

Answer: 1

Layne drove the Detroit Lions down the field late in the game and passed to Jim Doran for a 33-yard touchdown to secure a 17-16 win.
7. Which team won the Super Bowl in both of the strike-shortened seasons?

Answer: Washington Redskins

Redskins won the second one with a running back making his first NFL start and their back-up quarterback.
(XVII Jan 1983 and XXII Jan 1988)
8. In which of the following Super Bowls did the Miami Dolphins fail to score a touchdown?

Answer: Super Bowl VI

The Dolphins only mustered a field goal.
9. Which of the following retired as the all-time interception leader, with 81?

Answer: Paul Krause

Paul Krause played for the Washington Redskins and Minnesota Vikings.
10. Which of the following did not both coach and play in NFL post-season games?

Answer: Curly Lambeau

Both Parker and Schmidt coached and played for the Detroit Lions.
Source: Author Dave2053

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. I Like Turkey With My Football! Difficult
2. Mixed Football Facts Average
3. NFL Awards Tough
4. NFL History Tough
5. NFL! Tough
6. The NFL: Opening Day Difficult
7. Before 1920 : Pre NFL Football Difficult
8. NFL History and Geography Average
9. Early NFL History Tough
10. Football Legends and Events Average
11. History of American Football Tough
12. NFL: A Look Back Difficult

5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us