FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Early NFL History
Quiz about Early NFL History

Early NFL History Trivia Quiz


How well do you know your history of the NFL. Let's find out.

A multiple-choice quiz by blakey. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Historical

Author
blakey
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
131,956
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1248
Last 3 plays: Guest 173 (3/10), Guest 24 (6/10), Guest 69 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the original name of the National Football League? Hint


Question 2 of 10
2. What early team held dog shows at halftime, as well as Indian dances, and would only take players who were full blooded American Indians? Hint


Question 3 of 10
3. What team had been denied its Championship in 1925? Hint


Question 4 of 10
4. In a scandal at the end of the 1925 season, what team was told, "sell or get out of the National Football League", as one of the results? Hint


Question 5 of 10
5. What city hosted the Racine Maroons? Hint


Question 6 of 10
6. Where were the Chicago Bears originally from? Hint


Question 7 of 10
7. In 1922, how many teams did Chicago host? Hint


Question 8 of 10
8. What football great was cut by the New York Yankees, to make room for Babe Ruth? Hint


Question 9 of 10
9. How did the Cardinals get their name? Hint


Question 10 of 10
10. Borchert Field was home to the Milwaukee Badgers, but it was not built for football. What was it original purpose? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 22 2024 : Guest 173: 3/10
Mar 18 2024 : Guest 24: 6/10
Mar 03 2024 : Guest 69: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the original name of the National Football League?

Answer: The American Professional Football Association

It was the basis of the National Footbal League.
2. What early team held dog shows at halftime, as well as Indian dances, and would only take players who were full blooded American Indians?

Answer: Oorang Indians

Jim Thorpe formed the team. While hunting with a friend, they hatched an idea to sell his friends large stock of Airedale dogs by showing them off at halftime. Later, when the dogs were sold, they showed Indian dances.
3. What team had been denied its Championship in 1925?

Answer: Pottsville Maroons

Pottsville posted a record of 11-0-1, while the Chicago Cardinals posted a record of 11-0-0. Pottsville argued that if the Cards were to play one more game and lose, Pottsville would be Champs. A scandal ensued that eventually led to today's playoff system. The City of Pottsville is still furious over the matter.
4. In a scandal at the end of the 1925 season, what team was told, "sell or get out of the National Football League", as one of the results?

Answer: Milwaukee Badgers

The Milwaukee Badgers took the brunt of the scandal after illegal recruiting violations were charged against them. Then President Joe Carr, ordered the Cardinals to play two more games after the season was over. One against the Badgers, who could not get the team together in time for game day and had to recruit from the stands.

They picked four area Chicago High Schoolers. The team was sold to another individual from Milwaukee and folded in 1927.
5. What city hosted the Racine Maroons?

Answer: Chicago

The Racine Maroons played at Racine Field in Chicago.I Don't know what became of them. The team from pottsville was made up of rookies from Notre Dame in 1925.
6. Where were the Chicago Bears originally from?

Answer: Decatur, Illinois

They were originally known as the Decatur Staleys. After one season, George Hallas convinced the owners to move the team to Chicago and change it's name.
7. In 1922, how many teams did Chicago host?

Answer: 3

Chicago was home to the Cardinals, Bears, and Racine Maroons (Ironically it was the Maroons who held the title Monsters of the Midway, not the Bears, and were told by a local college to quit using the phrase, because the college football team had used the phrase for several years).
8. What football great was cut by the New York Yankees, to make room for Babe Ruth?

Answer: George "Papa Bear" Halas

While playing for the Yankees he had only two hits in 99 at bats, with no runs batted in and no home runs.
9. How did the Cardinals get their name?

Answer: From the jerseys their owner acquired

In 1901, the team acquired used jerseys from the nearby University of Chicago. The jerseys were faded maroon in color. When owner Chris O'Brien was asked about the color, he replied, "That's not maroon, it's Cardinal red!" and the name stuck.
10. Borchert Field was home to the Milwaukee Badgers, but it was not built for football. What was it original purpose?

Answer: An ice hockey rink

Borchert Field was originally named Milwaukee Athletic Park in 1889. In 1917, the city sold it to Otto Borchert, who tried to turn it into a giant Chicken ranch and had the railroad build tracks through the field. His dream failed and he leased the park to the Badgers. Later, the Park was used for baseball.

Unfortunately, games had to be stopped at certain times to let the trains pass through. It was tore down in the 1940s.
Source: Author blakey

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Mixed Football Facts Average
2. Football - The NFC Average
3. NFL History Tough
4. Pro Football History Difficult
5. Another Armchair Quarterback! Average
6. Football Legends and Events Average
7. Defunct NFL Teams Difficult
8. NFL History Average
9. Football Old School Average
10. NFL Stuffings #5 Average
11. NFL: A Look Back Difficult
12. NFL! Tough

4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us