FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Monica Seles
Quiz about Monica Seles

Monica Seles Trivia Quiz


A quiz all about tennis superstar Monica Seles.

A multiple-choice quiz by Daisyknight. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tennis
  8. »
  9. Tennis Players

Author
Daisyknight
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
48,894
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
899
- -
Question 1 of 10
1. At what age did Monica become the number one player in the world? Hint


Question 2 of 10
2. What country was Monica born in? Hint


Question 3 of 10
3. To win her first tournament as a professional tennis player, who did Monica have to defeat in the final? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following were names of Monica's dogs? Hint


Question 5 of 10
5. Monica has won a title at 3 Grand Slam tournaments. Which one did she win twice? Hint


Question 6 of 10
6. After Monica returned to tennis following the attack, who was the first player to defeat her? Hint


Question 7 of 10
7. How many Grand Slam titles did Monica win during the 1990s? Hint


Question 8 of 10
8. What is the title of Monica's autobiography? Hint


Question 9 of 10
9. In 1998 Monica reached the finals of Roland Garros, which player defeated her to win the French Open title? Hint


Question 10 of 10
10. In what year did Monica reach her only Wimbledon final, losing to Steffi Graf? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At what age did Monica become the number one player in the world?

Answer: 17

At the time Monica was the youngest player ever to be number one in the rankings!
2. What country was Monica born in?

Answer: Yugoslavia

Monica was born in Novi Sad, Yugoslavia. She became an American citizen in 1994.
3. To win her first tournament as a professional tennis player, who did Monica have to defeat in the final?

Answer: Chris Evert

Monica won her first tournament in 1989, out of the three times she played Chris Evert it was the only match she won.
4. Which of the following were names of Monica's dogs?

Answer: Astro and Ariel

Astro is mentioned in Monica's autobiography, and Ariel sat with her mother during the U.S. Open.
5. Monica has won a title at 3 Grand Slam tournaments. Which one did she win twice?

Answer: U.S. Open

Monica won the U.S. Open in 1991 and 1992.
6. After Monica returned to tennis following the attack, who was the first player to defeat her?

Answer: Steffi Graf

Graf beat Seles in the final of the 1995 U.S. Open, only her second tournament after her return.
7. How many Grand Slam titles did Monica win during the 1990s?

Answer: 9

Monica has won the Australian Open four times, the French Open three times, and the U.S. Open twice.
8. What is the title of Monica's autobiography?

Answer: From Fear to Victory

'From Fear to Victory' was completed after the 1996 Australian Open.
9. In 1998 Monica reached the finals of Roland Garros, which player defeated her to win the French Open title?

Answer: Arantxa Sanchez-Vicario

Monica made it to this final only weeks after the death of her father. Sanchez-Vicario defeated her in a close three set match.
10. In what year did Monica reach her only Wimbledon final, losing to Steffi Graf?

Answer: 1992

This was Monica's only Wimbledon final appearance. She tried not to grunt due to the controversy at that time, and lost the match.
Source: Author Daisyknight

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us