FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NHL Hockey Stuff
Quiz about NHL Hockey Stuff

NHL Hockey Stuff Trivia Quiz


A 10 question quiz about a mixture of NHL Hockey.

A multiple-choice quiz by mootoe. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Ice Hockey

Author
mootoe
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
246,593
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3683
Last 3 plays: russtang (8/10), bernie73 (5/10), Guest 135 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. In 1997, who became the first goalie to win the Hart trophy since Jacques Plante did it in 1962? Hint


Question 2 of 10
2. Which member of the Staal family was the first to play in the NHL? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the Red Wings coach when they won the Stanley Cup in 1997, 1998, and 2002? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these players never won the Norris trophy? Hint


Question 5 of 10
5. Which team played its home games at Madison Square Garden during 2006-07? Hint


Question 6 of 10
6. What team joined the NHL in the same year as the Minnesota Wild? Hint


Question 7 of 10
7. Which team did Wayne Gretzky play the least amount of games for in the NHL? Hint


Question 8 of 10
8. What country is Peter Forsberg from? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these players was a rookie with the Florida Panthers? Hint


Question 10 of 10
10. What year did Wayne Gretzky retire? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 19 2024 : russtang: 8/10
May 11 2024 : bernie73: 5/10
May 07 2024 : Guest 135: 9/10
May 07 2024 : Guest 24: 8/10
May 06 2024 : Guest 68: 6/10
May 02 2024 : Guest 128: 7/10
Apr 28 2024 : Guest 98: 9/10
Apr 20 2024 : rickz56: 9/10
Apr 19 2024 : Guest 71: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1997, who became the first goalie to win the Hart trophy since Jacques Plante did it in 1962?

Answer: Dominik Hasek

Hasek repeated his Hart trophy preformance the following season.
2. Which member of the Staal family was the first to play in the NHL?

Answer: Eric

Eric began his NHL career in 2003.
3. Who was the Red Wings coach when they won the Stanley Cup in 1997, 1998, and 2002?

Answer: Scotty Bowman

Scotty Bowman won his ninth cup when the Wings won in 2002.
4. Which of these players never won the Norris trophy?

Answer: Wayne Gretzky

Being a center, Gretzky was not eligible as the Norris is given to the best defensemen.
5. Which team played its home games at Madison Square Garden during 2006-07?

Answer: New York Rangers

This version of MSG opened in 1968. It is the fourth Madison Square Garden, with the Rangers making their home arena in the latter two.
6. What team joined the NHL in the same year as the Minnesota Wild?

Answer: Columbus Blue Jackets

Minnesota and Columbus started play in the 2000-01 season.
7. Which team did Wayne Gretzky play the least amount of games for in the NHL?

Answer: St. Louis Blues

Wayne played 18 regular season games and 13 playoff games with the Blues.
8. What country is Peter Forsberg from?

Answer: Sweden

Peter has played for his country on numerous occasions from World Juniors to the Olympics.
9. Which of these players was a rookie with the Florida Panthers?

Answer: Ed Jovanovski

Jovanovski was the first pick in the 1994 draft, and was a Panther rookie in 1995-96 and continued playing in Florida until 1998-99, when he was traded to Vancouver.
10. What year did Wayne Gretzky retire?

Answer: 1999

Like the number he wore on his jersey Gretzky retired in 1999.
Source: Author mootoe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. General Ice Hockey Stuff Very Easy
2. Hockey Language Easier
3. Ice Hot Hockey Average
4. In the Penalty Box Average
5. NHL Combo [3] Average
6. NHL Combo [1] Average
7. NHL Combo [2] Average
8. General Hockey Information Average
9. NHL Short Average
10. For Hockey Fans Average
11. Ultimate Hockey Average
12. Hockey Mix Average

5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us