FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Oklahoma Sooner Football 4
Quiz about Oklahoma Sooner Football 4

Oklahoma Sooner Football [4] Trivia Quiz


Boomer Sooner, another quiz for Sooner fans.

A multiple-choice quiz by soonerfred77. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football
  8. »
  9. Oklahoma Sooners

Author
soonerfred77
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
225,106
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
531
- -
Question 1 of 10
1. Bud Wilkinson won more conference titles than Barry Switzer?


Question 2 of 10
2. Which former Sooner QB never wore the number 1? Hint


Question 3 of 10
3. Owen Fields original natural grass surface was removed in 1970 in favor of artificial turf. Which year did it return to grass? Hint


Question 4 of 10
4. Which former running back had more 100+ yard rushing games in a season? Hint


Question 5 of 10
5. OU was once a member of the Big 5 Conference?


Question 6 of 10
6. Which QB had the most rushing yards in a season? Hint


Question 7 of 10
7. Which former running back had more career rushing yards? Hint


Question 8 of 10
8. Which former player was not a number one overall NFL draft pick? Hint


Question 9 of 10
9. What is the last line of the OU chant? Hint


Question 10 of 10
10. The tune for Boomer Sooner was borrowed from what university? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Bud Wilkinson won more conference titles than Barry Switzer?

Answer: True

Wilkinson won 14 while Switzer won 12.
2. Which former Sooner QB never wore the number 1?

Answer: Dean Blevins

Blevins, a 4-year letterman from '74-'77 wore number 2.
3. Owen Fields original natural grass surface was removed in 1970 in favor of artificial turf. Which year did it return to grass?

Answer: 1994

The turf installed in 1970 was tartan turf, and it was replaced with super turf before the 1981 season.
4. Which former running back had more 100+ yard rushing games in a season?

Answer: Quentin Griffin

Griffin ran for 100 or more yards in 12 of the 14 games in 2002.
5. OU was once a member of the Big 5 Conference?

Answer: False

OU was a member of the Big 6, Big 7, Big 8, and Big 12, but never the Big 5.
6. Which QB had the most rushing yards in a season?

Answer: Jack Mildren

Mildren rushed for a QB record of 1,289 yards in 1971.
7. Which former running back had more career rushing yards?

Answer: Joe Washington

Washington had 4071 career rushing yards from 1972-1975. Billy Sims later broke that record in 1979.
8. Which former player was not a number one overall NFL draft pick?

Answer: Billy Vessels

Vessels was the number two pick by Baltimore in 1953. Bosworth was a number one pick in the 1987 supplemental draft.
9. What is the last line of the OU chant?

Answer: Live on university

The chant is sang before every home game.
10. The tune for Boomer Sooner was borrowed from what university?

Answer: Yale

The tune was borrowed from Yale's fight song, "Boola Boola".
Source: Author soonerfred77

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us