FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Oklahoma Sooner Football 5
Quiz about Oklahoma Sooner Football 5

Oklahoma Sooner Football [5] Trivia Quiz


Another installment of Sooner quizzes.

A multiple-choice quiz by soonerfred77. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football
  8. »
  9. Oklahoma Sooners

Author
soonerfred77
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
226,819
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
633
- -
Question 1 of 10
1. Which university has Sooner strength and conditioning coach Jerry Schmidt not won a national championship with? Hint


Question 2 of 10
2. Who were the caretakers of the ponies, Boomer and Sooner, while on campus in 2005? Hint


Question 3 of 10
3. What well known bar frequented by football fans was located on the corner of Lindsey and Jenkins? Hint


Question 4 of 10
4. Which former QB had more career passing yards? Hint


Question 5 of 10
5. Bob Stoops was the first Sooner coach to take his first three teams to a bowl game?


Question 6 of 10
6. What year was the wishbone offense introduced at Oklahoma? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the opponent the first time the Sooner Schooner was used? Hint


Question 8 of 10
8. Which former Sooner QB was drafted as a defensive back? Hint


Question 9 of 10
9. When OU had won their sixth AP national title in 1985, how many of those came from undefeated seasons? Hint


Question 10 of 10
10. What former coach only had one arm? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 15 2024 : gogetem: 8/10
Feb 12 2024 : Guest 207: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which university has Sooner strength and conditioning coach Jerry Schmidt not won a national championship with?

Answer: Tennessee

Schimdt won with OU in 2000, Notre Dame 1988, and Florida in 1996.
2. Who were the caretakers of the ponies, Boomer and Sooner, while on campus in 2005?

Answer: RUF/NEKS

Ironically the RUF/NEKS were the last organization to be asked. Today Sooner fans couldn't imagine it any other way.
3. What well known bar frequented by football fans was located on the corner of Lindsey and Jenkins?

Answer: O'Connells

The OKC radio show airs the broadcast live on game days from this location.
4. Which former QB had more career passing yards?

Answer: Eric Moore

Moore had 2,675 yards passing from 1995-98.
5. Bob Stoops was the first Sooner coach to take his first three teams to a bowl game?

Answer: True

Wilkinson's first two teams made no bowl, and Switzer's first team was on probation.
6. What year was the wishbone offense introduced at Oklahoma?

Answer: 1970

This historic offense not only saved a season and coaches jobs, it also awakened the Oklahoma football monster.
7. Who was the opponent the first time the Sooner Schooner was used?

Answer: USC

It was introduced September 26, 1964.
8. Which former Sooner QB was drafted as a defensive back?

Answer: J.C. Watts

Watts was drafted by the N.Y. Jets in 1981.
9. When OU had won their sixth AP national title in 1985, how many of those came from undefeated seasons?

Answer: 3

The records were 11-0 in 1950, 10-0 in 1956, and 11-0 in 1974.
10. What former coach only had one arm?

Answer: Bennie Owen

Owen coached from 1905-1926, compiling a 122-54-16 and three conference titles.
Source: Author soonerfred77

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us