FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Premiership Goalkeepers
Quiz about Premiership Goalkeepers

Premiership Goalkeepers Trivia Quiz


Test your knowledge on goalkeepers who have played in the English Premier League.

A multiple-choice quiz by ding77king. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. FA Premier League

Author
ding77king
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
261,246
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2914
Last 3 plays: Guest 82 (2/10), Guest 89 (4/10), PremierRed (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Dmitri Kharine played in the Premier League, but which team did he play for? Hint


Question 2 of 10
2. Luděk Miklosko was goalkeeper at which club in the second season of the Premier League, 1993-94? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these goalkeepers has not scored a goal in the Premier League? Hint


Question 4 of 10
4. During the 2006-07 Premiership season, Portsmouth goalkeeper David James surpassed whose record of most clean sheets? Hint


Question 5 of 10
5. David James became number one when it came to Premier League appearances with 470 achieved in the 2006-2007 season, but can you name the retired goalkeeper who had 372 appearences? Hint


Question 6 of 10
6. John Lukic is best known for playing for Arsenal, but which other team did he play for in the Premier League? Hint


Question 7 of 10
7. French international goalkeeper Bernard Lama had a short spell in the Premier League with which team? Hint


Question 8 of 10
8. With which club did Pavel Srnicek play for in their first season of Premier League football? Hint


Question 9 of 10
9. In the 1996-97 season, David Beckham famously lobbed which goalkeeper from the half way line? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these goalkeepers never won the Premier League? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 82: 2/10
May 21 2024 : Guest 89: 4/10
May 03 2024 : PremierRed: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Dmitri Kharine played in the Premier League, but which team did he play for?

Answer: Chelsea

Dmitri played 146 times for Chelsea and was replaced by Ed De Goey. He also appeared in the 1994 FA Cup Final where Chelsea lost 4-0 to Manchester United.
2. Luděk Miklosko was goalkeeper at which club in the second season of the Premier League, 1993-94?

Answer: West Ham United

Ludek played for the Hammers 374 times in his career, and was their goalkeeper in the first season of the Premier League. They were promoted to the Premier League at the end of the 1992-93 season.
3. Which of these goalkeepers has not scored a goal in the Premier League?

Answer: Neville Southall

Peter Schmeichel scored for Aston Villa (v Everton)
Brad Friedel scored for Blackburn Rovers (v Charlton). Paul Robinson scored for Tottenham (v Watford).
4. During the 2006-07 Premiership season, Portsmouth goalkeeper David James surpassed whose record of most clean sheets?

Answer: David Seaman

David Seaman had 141 clean sheets to his name in the Premiership, and was surpassed by David James whilst playing for Portsmouth.
5. David James became number one when it came to Premier League appearances with 470 achieved in the 2006-2007 season, but can you name the retired goalkeeper who had 372 appearences?

Answer: Nigel Martyn

Nigel Martyn played for 3 teams in the Premiership. He played for Crystal Palace, Leeds United, and finally Everton.
6. John Lukic is best known for playing for Arsenal, but which other team did he play for in the Premier League?

Answer: Leeds United

Lukic played first for Leeds, but Arsenal signed him in 1983 to replace Pat Jennings who was later sold to Leeds when a certain David Seaman was signed. Then in 1996, Nigel Martyn was signed for Leeds, and Lukic was displaced and went back to Arsenal as a number 2 to Seaman, but was later replaced when Arsenal signed Alex Manniger. This left Lukic as a 3rd choice goalkeeper.
7. French international goalkeeper Bernard Lama had a short spell in the Premier League with which team?

Answer: West Ham United

Lama played for West Ham during the 1997-98 season. However, at the end of the season he tested positive for cannabis and ultimately lost his place in the France team in the 1998 World Cup to Fabian Barthez.
8. With which club did Pavel Srnicek play for in their first season of Premier League football?

Answer: Newcastle United

Pavel had two spells with Newcastle. He played with them from 1991-98 and from 2004-2007. Pavel played for Wednesday between 1998 and 2000, and played for a short time with West Ham in 2004.
9. In the 1996-97 season, David Beckham famously lobbed which goalkeeper from the half way line?

Answer: Neil Sullivan

On the opening day of the 96-97 season, Beckham then playing for Manchester United in a match against Wimbledon, lobbed goalkeeper Neil Sullivan, a Welsh international with a exceptional lob from inside his own half.
10. Which of these goalkeepers never won the Premier League?

Answer: Neville Southall

Neville Southall only played for Everton in the Premier League and did not win the League, however he was a FA Cup Winner in 1995. Tim Flowers won the League with Blackburn during the 1994-95 season, Peter Schmeichel won the League with Man Utd on 5 occasions and David Seaman won the league with Arsenal twice (1997-98 and 2001-02).
Source: Author ding77king

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us