FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about FA Premier League Players
Quiz about FA Premier League Players

FA Premier League Players Trivia Quiz


The FA Premier League is graced with some great players from all around the globe. This quiz asks where in the world these players originated. Enjoy.

A multiple-choice quiz by ykroy. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. FA Premier League

Author
ykroy
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
321,487
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
3402
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 88 (5/10), Guest 185 (7/10), Guest 90 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Formerly Gold Coast, which African country is the birthplace of hard tackling defender or midfielder Michael Essien? Hint


Question 2 of 10
2. Defender Pablo Zabaleta wears the famous light blue and white stripes of which South American country? Hint


Question 3 of 10
3. Tall midfielder or striker Marouane Fellaini originates from which European country, also the birthplace of the great cycling legend Eddy Merckx? Hint


Question 4 of 10
4. Which country, the original home of martial art Taekwondo, is the birthplace of energetic footballer Park Ji-Sung? Hint


Question 5 of 10
5. Which country noted for producing world class cricket and rugby players, is the birthplace of versatile footballer Brett Emerton? Hint


Question 6 of 10
6. Striker Gabriel Agbonlahor is affectionately known as a Brummie. Which country in the UK is his birthplace? Hint


Question 7 of 10
7. Clint Dempsey enjoys his football in England, but where across the pond was he born? Hint


Question 8 of 10
8. Striker Robbie Keane was born in which European capital city? Hint


Question 9 of 10
9. Defender Ryan Nelsen was born in which country, home to the mighty All Blacks rugby team? Hint


Question 10 of 10
10. One of the youngest players ever to captain his country, Darren Fletcher was born in which UK nation? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 88: 5/10
Today : Guest 185: 7/10
Today : Guest 90: 7/10
Jun 09 2024 : Guest 197: 5/10
Jun 05 2024 : Guest 217: 8/10
Jun 04 2024 : Guest 60: 8/10
Jun 03 2024 : Guest 2: 8/10
May 30 2024 : Guest 130: 8/10
May 21 2024 : Guest 89: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Formerly Gold Coast, which African country is the birthplace of hard tackling defender or midfielder Michael Essien?

Answer: Ghana

Born (1982) in Accra, Ghana. Expensive signing Essien made his Chelsea debut in 2005, coming on as a second half substitute in a 1-0 victory over Arsenal.
2. Defender Pablo Zabaleta wears the famous light blue and white stripes of which South American country?

Answer: Argentina

Born (1985) in Buenos Airies, Argentina. Signed for Manchester City in Aug. 2008. Pablo was a member of the Argentina team that took the gold medal at the 2008 Beijing Olympics.
3. Tall midfielder or striker Marouane Fellaini originates from which European country, also the birthplace of the great cycling legend Eddy Merckx?

Answer: Belgium

Born (1987) in Etterbeek, Belgium. Fellaini made his Premier League debut for Everton following his September 2008 transfer from Standard Leige.
4. Which country, the original home of martial art Taekwondo, is the birthplace of energetic footballer Park Ji-Sung?

Answer: South Korea

Born (1981) in Seoul, South Korea. Making his Manchester United debut in 2005, Park later became the first Asian player to ever wear the United captain armband.
5. Which country noted for producing world class cricket and rugby players, is the birthplace of versatile footballer Brett Emerton?

Answer: Australia

Born (1979) in Sydney, Australia. Brett made his Blackburn Rovers debut in 2003 following his move from Dutch side Feyenoord.
6. Striker Gabriel Agbonlahor is affectionately known as a Brummie. Which country in the UK is his birthplace?

Answer: England

Born (1986) in Birmingham, England. Agbonlahor is a product of Aston Villa's academy system, and made his Villa debut in 2006.
7. Clint Dempsey enjoys his football in England, but where across the pond was he born?

Answer: United States

Born (1983) in Nacogdoches, Texas. Known for his toughness, Clint made his Premier League debut for Fulham in 2007. He was established as a member of United States National squad in 2010.
8. Striker Robbie Keane was born in which European capital city?

Answer: Dublin

Born (1980) in Dublin, Republic of Ireland. Robbie made his professional debut at just 17 years in Aug. 1997, playing for Wolverhampton Wanderers. The Irish International's Premier League debut came in 1999 while at Coventry City, one of his many clubs.
9. Defender Ryan Nelsen was born in which country, home to the mighty All Blacks rugby team?

Answer: New Zealand

Born (1977) in Christchurch, New Zealand. Signing for Blackburn Rovers in the English Premier League during the 2004-05 season, Nelsen had previously spent 4 years playing for D.C. United in America's Major League Soccer.
10. One of the youngest players ever to captain his country, Darren Fletcher was born in which UK nation?

Answer: Scotland

Born (1984) in Dalkeith, Scotland. Coming up through Manchester United youth system, Darren made his Premier League debut during the 2003-04 campaign.
Source: Author ykroy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us