FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about International British Footballers
Quiz about International British Footballers

International British Footballers Quiz


This quiz is testing you what you know about the foreigners playing football in England and Scotland.

A multiple-choice quiz by BertElwell. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. UK Football Players

Author
BertElwell
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
34,415
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2206
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first foreigner in the English Premiership? Hint


Question 2 of 10
2. Who did the first foreigner in the English Premiership play for? Hint


Question 3 of 10
3. Who were the first team to field an all-foreign starting-eleven in the English Premiership? Hint


Question 4 of 10
4. Who scored one of (if not the) fastest goal in an English FA Cup final? Hint


Question 5 of 10
5. Who was appointed manager of Glasgow Rangers in June 1998? Hint


Question 6 of 10
6. Which team's supporter was Kung Fu kicked by Eric Cantona? Hint


Question 7 of 10
7. How much did Liverpool pay Middlesborough for Christian Ziege? Hint


Question 8 of 10
8. Which one of the following players hasn't played in both England and Scotland? Hint


Question 9 of 10
9. Which two English teams did Ruud Gullit first manage? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these players was the most expensive foreigner to play in Britain (transfer fee), when he first moved to Britain? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first foreigner in the English Premiership?

Answer: Andrea Silenzi

2. Who did the first foreigner in the English Premiership play for?

Answer: Nottingham Forest

3. Who were the first team to field an all-foreign starting-eleven in the English Premiership?

Answer: Chelsea

Managed by Claudio Ranieri.
4. Who scored one of (if not the) fastest goal in an English FA Cup final?

Answer: Roberto Di Matteo

He broke both legs playing in a UEFA Cup match against Swiss champions St. Gallen.
5. Who was appointed manager of Glasgow Rangers in June 1998?

Answer: Dick Advocaat

He was replaced by Alex McLeish in December 2001.
6. Which team's supporter was Kung Fu kicked by Eric Cantona?

Answer: Crystal Palace

Crystal Palace were subsequently relegated to the First Division, managed by Alan Smith.
7. How much did Liverpool pay Middlesborough for Christian Ziege?

Answer: 5.5 million

Ziege is a German International.
8. Which one of the following players hasn't played in both England and Scotland?

Answer: Stefan Klos

Klos was the goalkeeper for Glasgow Rangers.
9. Which two English teams did Ruud Gullit first manage?

Answer: Newcastle United and Chelsea

The former Holland International played for such teams as Chelsea and AC Milan in his career.
10. Which of these players was the most expensive foreigner to play in Britain (transfer fee), when he first moved to Britain?

Answer: Jaap Stam

Hasselbaink had already played for Leeds before he cost Chelsea 15 million from Atletico Madrid in the summer of 2000.
Source: Author BertElwell

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us