FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Brits Abroad  an Irishman
Quiz about Brits Abroad  an Irishman

Brits Abroad (& an Irishman) Trivia Quiz


All these British (& Irish - as pointed out by hippychick) players have played in England before trying their luck abroad, but with which teams?

A multiple-choice quiz by Devil-Miller. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. UK Football Players

Author
Devil-Miller
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
37,636
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2197
- -
Question 1 of 10
1. John Aldridge played for which Spanish side? Hint


Question 2 of 10
2. In 1986 Mark Hughes left Manchester United for Barcelona. His spell was unsuccessful and Barcelona loaned him out to which German club? Hint


Question 3 of 10
3. Ian Rush was another player leaving England to have an unsuccessful spell abroad. Which Italian club did he play for? Hint


Question 4 of 10
4. Des Walker was arguably the best English defender in the game when he left Nottingham Forest for which team? Hint


Question 5 of 10
5. Gary Lineker was one of the few success stories. He left England to play for which Spanish side? Hint


Question 6 of 10
6. Kevin Campbell decided to try his luck abroad but as with so many before him he was unsuccessful. In which country did he play? Hint


Question 7 of 10
7. Dean Saunders has been around a while and played in various countries. Which one of these has he not played in? Hint


Question 8 of 10
8. David Platt, like Gary Lineker, found success living and playing abroad. He left Aston Villa to go to which club? Hint


Question 9 of 10
9. Who can forget Paul Gascoigne. His big move to which club was put in jeopardy by THAT tackle in the FA Cup? Hint


Question 10 of 10
10. Michael Thomas - did he ever really win those Liverpool supporters round? He tried his luck abroad at which club? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. John Aldridge played for which Spanish side?

Answer: Real Sociedad

John played 63 league games scoring 33 goals 1989-1991.
2. In 1986 Mark Hughes left Manchester United for Barcelona. His spell was unsuccessful and Barcelona loaned him out to which German club?

Answer: Bayern Munich

3. Ian Rush was another player leaving England to have an unsuccessful spell abroad. Which Italian club did he play for?

Answer: Juventus

4. Des Walker was arguably the best English defender in the game when he left Nottingham Forest for which team?

Answer: Sampdoria

5. Gary Lineker was one of the few success stories. He left England to play for which Spanish side?

Answer: Barcelona

6. Kevin Campbell decided to try his luck abroad but as with so many before him he was unsuccessful. In which country did he play?

Answer: Turkey

Had a torrid time with Trabzonspor.
7. Dean Saunders has been around a while and played in various countries. Which one of these has he not played in?

Answer: France

Turkey (Galatasary), Portugal (Benfica), Wales (Swansea and Cardiff). Dean has never played in the French League.
8. David Platt, like Gary Lineker, found success living and playing abroad. He left Aston Villa to go to which club?

Answer: Bari

He started his Italian career at lowly Bari then progressed to Juventus and finally Sampdoria.
9. Who can forget Paul Gascoigne. His big move to which club was put in jeopardy by THAT tackle in the FA Cup?

Answer: SS Lazio

10. Michael Thomas - did he ever really win those Liverpool supporters round? He tried his luck abroad at which club?

Answer: Benfica

Liverpool fans never forgave him for scoring that goal for Arsenal in the dying seconds to give Arsenal the 1988-89 title at Anfield, in the last game of the season, while Liverpool stood and watched.
Source: Author Devil-Miller

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Who Am I? [1] Average
2. All Three Played There Tough
3. English Goalkeepers Average
4. 2004 Summer Transfers Average
5. International British Footballers Average
6. Who Was That? Difficult
7. Footy Quotes Tough
8. Players and Their Clubs 2000-01 Very Difficult
9. He Played For Who? Very Difficult
10. Premiership 100 Club Difficult
11. One-Club Men Tough
12. England Greats: Their First Clubs [B] Average

6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us