FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who Was That
Quiz about Who Was That

Who Was That? Trivia Quiz


For those anoraks among us, can you remember who that was?

A multiple-choice quiz by elwood_23. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. UK Football Players

Author
elwood_23
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
57,320
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
2027
- -
Question 1 of 15
1. Who was the first player to be sent off in an FA Cup final? Hint


Question 2 of 15
2. During the 20th century: who was the last player from one of England's lower divisions to score a goal for the full National side? Hint


Question 3 of 15
3. Who scored the goal that won the 1993 F.A. Cup final? Hint


Question 4 of 15
4. Who once scored 5 goals in a World Cup finals match? Hint


Question 5 of 15
5. Who opened the scoring for Scotland, against Brazil, with a spectacular long range effort, in the 1982 World Cup finals in Spain? Hint


Question 6 of 15
6. The 1989 First Division title was decided at Anfield: everyone remembers Michael Thomas scoring the historic winner to give Arsenal the decisive 2 goal winning margin, but who scored the Gooner's first goal that night? Hint


Question 7 of 15
7. Who stooped to head the winning goal in the 1979 European Cup final? Hint


Question 8 of 15
8. Who played the remainder of an FA Cup final with a broken neck, after being injured in a heavy challenge? Hint


Question 9 of 15
9. Who was the 1000th player to be capped by England at full international level? Hint


Question 10 of 15
10. Who scored the first live televised goal of the FA Premier League? Hint


Question 11 of 15
11. Who, according to the music record they released, was 'sitting in a sleazy snack bar, sucking sickly sausage rolls'? Hint


Question 12 of 15
12. Which one of these players has the most England 'B' International caps? Hint


Question 13 of 15
13. Which of these Dutch players is the odd one out? Hint


Question 14 of 15
14. Who commentated on the 1966 World Cup final for BBC Radio? Hint


Question 15 of 15
15. Who, during a brief spell playing in Scotland, once received 3 red cards in one match? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first player to be sent off in an FA Cup final?

Answer: Kevin Moran

It was in the 1985 final: Manchester United v Everton 1-0. United won with 10 men at Wembley Stadium.
2. During the 20th century: who was the last player from one of England's lower divisions to score a goal for the full National side?

Answer: Steve Bull

While playing for Wolverhampton Wanderers in the Third Division, he scored on his debut, in Glasgow (as a sub) on May 27th, 1989 against Scotland. The legend that is Steve Bull went to the 1990 World Cup finals, as one of Bobby Robson's squad members.
3. Who scored the goal that won the 1993 F.A. Cup final?

Answer: Andy Linnigan

Andy Linnigan was playing with a broken nose when he scored the goal in the last minute of extra time in the replay. Arsenal v Sheffield Wednesday 2-1.
4. Who once scored 5 goals in a World Cup finals match?

Answer: Oleg Salenko

It was in Russia's last group game of the 1994 finals in the USA.
5. Who opened the scoring for Scotland, against Brazil, with a spectacular long range effort, in the 1982 World Cup finals in Spain?

Answer: David Narey

The Jocks went on to get spanked 4-1, in what was described as a training exercise for the Brazilians.
6. The 1989 First Division title was decided at Anfield: everyone remembers Michael Thomas scoring the historic winner to give Arsenal the decisive 2 goal winning margin, but who scored the Gooner's first goal that night?

Answer: Alan Smith

Unsurprisingly, he scored it with his head.
7. Who stooped to head the winning goal in the 1979 European Cup final?

Answer: Trevor Francis

Apart from the fact that you could get his tracksuits 'from a mush in Shepherd's Bush', Trevor Francis was the first 1 million pound British footballer. Nottingham Forest v Malmo 1-0, in Munich.
8. Who played the remainder of an FA Cup final with a broken neck, after being injured in a heavy challenge?

Answer: Bert Trautman

It was the 1956 FA Cup Final, Manchester City v Birmingham City 3-1. Bert (Manchester City) was a German prisoner-of-war, but he stayed on to become a professional goalkeeper and fans' favourite.
9. Who was the 1000th player to be capped by England at full international level?

Answer: Neil Webb

In 1987, Neil Webb became the 1000th new cap for England when he came on as a substitute for Glenn Hoddle, in a friendly match in West Germany.
10. Who scored the first live televised goal of the FA Premier League?

Answer: Teddy Sheringham

On the first Sunday of the 1992-93 season, Sky TV broadcast Nottingham Forest v Liverpool 1-0, with Teddy Sheringham getting the goal.
11. Who, according to the music record they released, was 'sitting in a sleazy snack bar, sucking sickly sausage rolls'?

Answer: Paul Gascoigne

'In a dirty old town, on the banks of the Tyne, setting my sights on g-g-goals!' was Gazza's claim on 'Fog on the Tyne', the record he released with Lindisfarne.
12. Which one of these players has the most England 'B' International caps?

Answer: Joe Corrigan

England's most capped 'B' Internationals are: Joe Corrigan (10 caps), Gary Mabbutt (9 caps), Gary Pallister (9 caps), and Brian Talbot (8 caps).
13. Which of these Dutch players is the odd one out?

Answer: Marco Van Basten

Marco Van Basten played for AC Milan, while his 3 compatriots have all represented the other team from Milan, Internazionale.
14. Who commentated on the 1966 World Cup final for BBC Radio?

Answer: Brian Moore

Moore then went on to become ITV's main football commentator and presenter for nearly 3 decades.
15. Who, during a brief spell playing in Scotland, once received 3 red cards in one match?

Answer: Dean Windass

'Deano' managed to get sent off once on the field for some suspicious tackling, but then argued his way to infamy in the Aberdeen area, by forcing the referee in to producing the red card for him twice more after the match.
Source: Author elwood_23

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us