FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Foreigners  in the English Premiership
Quiz about Foreigners  in the English Premiership

Foreigners in the English Premiership Quiz


Ten questions on the influx of international footballers into the British leagues.

A multiple-choice quiz by KrivoyRog. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. FA Premier League

Author
KrivoyRog
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
239,973
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
3082
Last 3 plays: Guest 109 (8/10), TrishDenis (10/10), Guest 217 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Gianfranco Zola joined Chelsea in November 1996 in a transfer from which Italian team? Hint


Question 2 of 10
2. Three of the four foreign internationals listed who have played for Middlesbrough FC and have the letter Z in their Christian names (first names). Which one is 'Z-less'? Hint


Question 3 of 10
3. Name the Costa Rican international? Hint


Question 4 of 10
4. In Feb 2005, Arsenal played Crystal Palace in a league game at Highbury. What made the headlines alongside the score in the following mornings newspapers? Hint


Question 5 of 10
5. Which country did 2002 Blackburn Rovers international midfielder, Tugay, come from? Hint


Question 6 of 10
6. Between 1996 and 2002, which Italian striker played in the Premiership for Sheffield Wednesday, Aston Villa, Bradford, Derby County and, finally, a loan period at Middlesbrough, before returning to Italy? Hint


Question 7 of 10
7. Who is the non-European of these four Manchester United players? Hint


Question 8 of 10
8. In 2006, if Chelsea played Didier Drogba up front alongside Andrei Shevchenko and Arjen Robben, then which nationality was not represented? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these Newcastle players is a Republic of Ireland international? Hint


Question 10 of 10
10. Which player listed went on to manage the Premiership club they played for? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 21 2024 : Guest 109: 8/10
Jul 17 2024 : TrishDenis: 10/10
Jul 13 2024 : Guest 217: 8/10
Jul 12 2024 : Guest 164: 6/10
Jul 11 2024 : Guest 87: 6/10
Jul 08 2024 : Tiges: 4/10
Jul 04 2024 : PremierRed: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Gianfranco Zola joined Chelsea in November 1996 in a transfer from which Italian team?

Answer: Parma

Zola had played over 100 games for Napoli but played for Parma between 1993 and 1996. He was a hugely influential figure in the development of Chelsea FC, and was widely regarded as one of the best imported players to play in the English Premier league.
2. Three of the four foreign internationals listed who have played for Middlesbrough FC and have the letter Z in their Christian names (first names). Which one is 'Z-less'?

Answer: Boksic

Yes, it was plain old Alen Boksic with no hint of a Z for the Croatian striker. The "White Feather", Fabrizio Ravanelli, stayed for one season and hammered in 31 goals in the process. Spanish international Gaizka Mendietta signed on loan from Barcelona, and subsequently made the move permanent. Szilard Nemeth is a Slovakian international striker.
3. Name the Costa Rican international?

Answer: Paulo Wanchope

Paulo Wanchope played in the Premiership for Derby, West Ham, and Manchester City. He had a fantastic debut for Derby, scoring a superb goal after a mazy run at Old Trafford.
4. In Feb 2005, Arsenal played Crystal Palace in a league game at Highbury. What made the headlines alongside the score in the following mornings newspapers?

Answer: Arsenal's starting eleven PLUS the five substitutes were foreigners

Incredibly, not one British-born player in the sixteen was selected by Frenchman Arsene Wenger.
5. Which country did 2002 Blackburn Rovers international midfielder, Tugay, come from?

Answer: Turkey

Signed for Blackburn in July 2001 from Rangers.
6. Between 1996 and 2002, which Italian striker played in the Premiership for Sheffield Wednesday, Aston Villa, Bradford, Derby County and, finally, a loan period at Middlesbrough, before returning to Italy?

Answer: Benito Carbone

Mussolini did plan on coming to England but not to play football. Pavarotti loves the game of football but is not built for any position apart, perhaps, from being wedged in goal. Verdi played many times in Milan but not for Inter or AC.
7. Who is the non-European of these four Manchester United players?

Answer: Gabriel Heinze

Gabriel Heinze has played for Argentina on over 20 occasions.
8. In 2006, if Chelsea played Didier Drogba up front alongside Andrei Shevchenko and Arjen Robben, then which nationality was not represented?

Answer: Belgium

There were no Belgians in Chelsea's squad in 2006.
9. Which of these Newcastle players is a Republic of Ireland international?

Answer: Damien Duff

Three Englishmen and an Irishman. Damien Duff is that rare thing. He's an Irish international who was actually born in Ireland.
10. Which player listed went on to manage the Premiership club they played for?

Answer: Gianluca Vialli (Chelsea)

Vialli took over as Chelsea Manager in Feb 1998 and lasted until Sept 2000 when after a poor start to the season, he was sacked.
Source: Author KrivoyRog

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us