FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about One Club Players 1
Quiz about One Club Players 1

One Club Players #1 Trivia Quiz


Match the football player with the only club they played for in their career.

A matching quiz by bwfc10. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. UK Football Players

Author
bwfc10
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
402,506
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
162
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Nat Lofthouse  
  Middlesbrough
2. Ronnie Moran  
  Liverpool
3. Bill Foulkes  
  Tottenham Hotspur
4. Willie Maddren  
  Charlton Athletic
5. George Bray  
  Bolton Wanderers
6. Raymond Rufus  
  Leeds United
7. Brian Labone  
  Everton
8. Bill Nicholson  
  Blackpool
9. Paul Madeley  
  Manchester United
10. Jimmy Armfield  
  Burnley





Select each answer

1. Nat Lofthouse
2. Ronnie Moran
3. Bill Foulkes
4. Willie Maddren
5. George Bray
6. Raymond Rufus
7. Brian Labone
8. Bill Nicholson
9. Paul Madeley
10. Jimmy Armfield

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Nat Lofthouse

Answer: Bolton Wanderers

Sir Nat Lofthouse (1925-2011) was a Bolton legend. He played 660 games in all competitions for the Wanderers, scoring 285 goals and made 33 appearances for England, scoring 30 goals. His heroics when he scored two goals in England's 3-2 victory over Austria in 1952 saw him acclaimed the "Lion of Vienna" - a sobriquet he proudly answered to for the rest of his days.

He was also the club manager from 1968-1971. A statue of Sir Nat proudly stands outside the club he loved so much.
2. Ronnie Moran

Answer: Liverpool

Ronald Moran played for Liverpool from 1952-1968 and made 379 appearances for the club. He also served as caretaker manager in two separate stints in 1991(taking over from Kenny Dalglish) and 1992 (managing the team whilst Graeme Souness was in hospital).

He was highly regarded as an influential member of the legendary "boot room" along with Bill Shankly, Bob Paisley and Joe Fagan among others.
3. Bill Foulkes

Answer: Manchester United

William "Bill" Foulkes played 688 games for Manchester United between 1951 and 1970. He was one of the "Busby Babes" under Sir Matt Busby. He was also capped for England at both U23 and national level. He was one of the nine players who survived the Munich air disaster in February 1958.
4. Willie Maddren

Answer: Middlesbrough

William "Willie" Maddren made over 350 appearances for Middlesbrough between 1969-1979 and played five times for England U23 side. After his retirement as a player, he went on to manage his beloved Middlesbrough in 1984 but was sacked in 1986.
5. George Bray

Answer: Burnley

George Bray played for Burnley from 1937-1952 making 241 appearances for the club. He would have made more appearances but for his involvement in WWII. George joined the club in the 1930s and his employment ended in the 1990s. He'd been with the club as player, trainer, coach and kit man most of his life. He still supported his club when possible until his death in 2002.
6. Raymond Rufus

Answer: Charlton Athletic

Raymond Rufus played for Charlton Athletic from 1993-2004 and made 288 appearances for the club, playing mainly at centre back. He also made six appearances for the England U21 team. His career was cut short at the age of 29, by injuries to his knees.
7. Brian Labone

Answer: Everton

Brian Leslie Labone played for Everton from 1958-1971 and made 451 appearances for the club, usually playing at centre half, as well as playing 26 times for the England national team. He suffered a serious injury to his Achilles tendon in 1971 which forced his retirement from the game.
8. Bill Nicholson

Answer: Tottenham Hotspur

William "Bill" Nicholson played for Spurs from 1938-1955 making 314 appearances for the club and also played for the England national side in 1951. After his retirement from playing, he became the team's manager from 1958 to 1974. In that time they won eight major trophies including the League Championship and F.A. Cup double in 1961, Football League Cup, UEFA cup and European Cup Winners Cup.
9. Paul Madeley

Answer: Leeds United

Paul Madeley played for Leeds United from 1963-1989 and made 727 appearances for the club. He was also capped 24 times by England between 1971-1977. During his long career, Madeley, the "Ultimate Utility" player, played in every position on the field for Leeds United except for goalkeeper. He retired in 1980 and died in 2018 after battling Parkinson's disease.
10. Jimmy Armfield

Answer: Blackpool

James "Jimmy" Armfield played for Blackpool from 1954-1971 and made 627 appearances in all competitions, usually playing at right back. He also played for the England U23 and national teams. After his retirement, he became the manager of Bolton Wanderers (1971-1974) and then Leeds United (1974-1978).
Source: Author bwfc10

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us