FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Premier League Goalkeepers International
Quiz about Premier League Goalkeepers International

Premier League Goalkeepers International Quiz


Which country did each of the following goalkeepers made their international football debut for?

A multiple-choice quiz by papasmurf13. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. FA Premier League

Author
papasmurf13
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
302,877
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1998
Last 3 plays: Guest 217 (10/10), Guest 131 (7/10), Guest 89 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Shay Given made his international football debut vs. Russia in 1996, for which country? Hint


Question 2 of 10
2. Brad Friedel made his international debut in 1992 for which country? Hint


Question 3 of 10
3. Edwin Van Der Sar made his first international appearance for which country in 1995? Hint


Question 4 of 10
4. Craig Gordon made his international debut in 2004 for which country? Hint


Question 5 of 10
5. David James played his first match at international level in 1997, for which country? Hint


Question 6 of 10
6. Petr Cech made his international debut in 2002. Which country did he represent? Hint


Question 7 of 10
7. Jussi Jaaskelainen made his debut at international level for which country in 1998? Hint


Question 8 of 10
8. Pepe Reina made his international football debut in 2005, for which country? Hint


Question 9 of 10
9. Tim Howard played his first international football match in 2002, for which country? Hint


Question 10 of 10
10. Mark Schwarzer made his international debut in 1993, playing for which country? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : Guest 217: 10/10
May 28 2024 : Guest 131: 7/10
May 21 2024 : Guest 89: 4/10
May 15 2024 : rivenproctor: 10/10
Apr 27 2024 : CardoQ: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Shay Given made his international football debut vs. Russia in 1996, for which country?

Answer: Republic of Ireland

Shay was born in Donegal in the Republic of Ireland. Clubs he played for include Celtic in the Scottish Premier League, and Newcastle United in the Premier League. He made his Irish debut on 27th March 1996 against Russia.
2. Brad Friedel made his international debut in 1992 for which country?

Answer: USA

Clubs that Brad played for include Liverpool, Blackburn Rovers and Aston Villa, all English Premier League teams. He made his international debut in 1992 and conceded only one goal in the 1998 World Cup in France.
3. Edwin Van Der Sar made his first international appearance for which country in 1995?

Answer: The Netherlands

Clubs Edwin played for Manchester United in the English Premier League, and Juventus in the Italian Serie A. He made his international debut against Bulgaria on 7th June 1995. He was also part of the Ajax Amsterdam first eleven that won the European Champions League in 1995.
4. Craig Gordon made his international debut in 2004 for which country?

Answer: Scotland

Clubs Craig played for Sunderland in the English Premier League, and Hearts in the Scottish Premier League. Craig made his Scotland debut on 30th May 2004, against Trinidad and Tobago.
5. David James played his first match at international level in 1997, for which country?

Answer: England

Clubs David played for include Portsmouth, West Ham United, Liverpool, and Manchester City. He made his international debut against Mexico in March 1997.
6. Petr Cech made his international debut in 2002. Which country did he represent?

Answer: Czech Republic

Clubs Petr played for include Rennes in the French top flight, and Chelsea in the English Premier League. Petr has been famous for wearing a rugby skullcap whilst goalkeeping as a result of a serious cranial injusy sustained in a challenge with Irishman Stephen Hunt, in a Premier League game between Chelsea and Reading. He made his Czech Republic debut against Hungary on 12th Feb 2002.
7. Jussi Jaaskelainen made his debut at international level for which country in 1998?

Answer: Finland

The biggest club he played for in his career had been the Bolton Wanderers in the English Premier League. This Finn made his first international appearance on 25th March 1998 against Malta.
8. Pepe Reina made his international football debut in 2005, for which country?

Answer: Spain

Pepe played for Liverpool in the English Premier League. He was also a member of the Spain international squad that won Euro 2008 which took place in Austria and Switzerland. Pepe made his debut for Spain against Uruguay on 17th August 2005.
9. Tim Howard played his first international football match in 2002, for which country?

Answer: USA

Tim played in goal for Everton and Manchester United in the English Premier League. He made his international debut in March 2002 against Ecuador.
10. Mark Schwarzer made his international debut in 1993, playing for which country?

Answer: Australia

Mark made his debut for Australia against Canada in July 1993. Clubs he's played for include Middlesborough and Fulham in the English Premier League. He also played in the 2006 World Cup in Germany for Australia.
Source: Author papasmurf13

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us