FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Fraction of the Cost
Quiz about A Fraction of the Cost

A Fraction of the Cost Trivia Quiz


In the game of soccer, it costs millions to buy the best players. Can you spot the players that cost very little and went on to become invaluable to their team?

A multiple-choice quiz by dolano. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. UK Football Players

Author
dolano
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
329,256
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
716
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. This controversial Irish footballer moved from his home town club, Cobh Ramblers to Nottingham Forest. He then went to play for Manchester United. What was his name? Hint


Question 2 of 10
2. Arsene Wenger, the manager of Arsenal FC has made many astute signings over the years. But, perhaps none more so then when he signed this young French striker from PSG only to sell him on to Real Madrid for a tidy profit. Name the French striker. Hint


Question 3 of 10
3. A Frenchman, this player was sold to Manchester United in 1992 from Leeds United. This player went on to be one of the legends of Manchester United, helping them to four Premier League titles in five years. Who was he? Hint


Question 4 of 10
4. This English player signed for Crystal Palace in 1985 from Greenwich Borough for a set of weights. In 2005, he was voted Crystal Palace's 'Player of the Century'. Name the player. Hint


Question 5 of 10
5. This Ex-Irish international footballer famously signed for Gillingham FC from youth side Crockenhill in exchange for a set of tracksuits. Who is this player? Hint


Question 6 of 10
6. This Ivory Coast International footballer was signed by Arsenal FC in 2002, and sold to Manchester City in 2009 for quite a nice profit. Name the player. Hint


Question 7 of 10
7. This English footballer signed for Southend FC from Crystal Palace in 1993, and he later went on to play for Liverpool and Aston Villa. Who is he? Hint


Question 8 of 10
8. In 1997. Arsenal FC signed this Dutch winger from Ajax. Three years later he was sold to Spainish team Barcelona. Who is he? Hint


Question 9 of 10
9. This English midfield player moved from Crewe Alexandrea to Aston Villa in 1988. Three years later he was sold to Italian side Bari after shining in the 1990 World Cup. Name the player. Hint


Question 10 of 10
10. This Frenchman was purchased by Arsenal FC. He moved from Juventus to Arsenal in 1999. Considered a flop at Juventus, he went on to become Arsenal's highest ever goal scorer before moving to Barcelona in 2007. Who is he? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : Saltofearth: 9/10
May 15 2024 : rivenproctor: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This controversial Irish footballer moved from his home town club, Cobh Ramblers to Nottingham Forest. He then went to play for Manchester United. What was his name?

Answer: Roy Keane

Roy Keane's career has been littered with controversy as well as glory. During his career, he won seven Premier league titles and four FA Cups with Manchester United.
2. Arsene Wenger, the manager of Arsenal FC has made many astute signings over the years. But, perhaps none more so then when he signed this young French striker from PSG only to sell him on to Real Madrid for a tidy profit. Name the French striker.

Answer: Nicolas Anelka

Nicolas Anelka was signed from French club PSG. He was later sold to Real Madrid where he played only 28 games for the club, scoring 4 goals.
3. A Frenchman, this player was sold to Manchester United in 1992 from Leeds United. This player went on to be one of the legends of Manchester United, helping them to four Premier League titles in five years. Who was he?

Answer: Eric Cantona

Eric Cantona will be remembered for his superb ability on the football pitch. However, one of his most memorable and controversial moments was in 1995 when he attacked a Crystal Palace fan during a game, by jumping into the crowd and performing a 'Kung-Fu' style kick on the fan.
4. This English player signed for Crystal Palace in 1985 from Greenwich Borough for a set of weights. In 2005, he was voted Crystal Palace's 'Player of the Century'. Name the player.

Answer: Ian Wright

Ian Wright scored 117 goals in 277 appearances for Crystal Palace. He later joined Arsenal FC and became a club favorite at Arsenal FC also.
5. This Ex-Irish international footballer famously signed for Gillingham FC from youth side Crockenhill in exchange for a set of tracksuits. Who is this player?

Answer: Tony Cascarino

Tony Cascarino went on to make 88 appearances for the Republic of Ireland national team, scoring 18 goals. He was later a soccer pundit on television, and also wrote soccer articles for an Irish newspaper.
6. This Ivory Coast International footballer was signed by Arsenal FC in 2002, and sold to Manchester City in 2009 for quite a nice profit. Name the player.

Answer: Kolo Toure

Kolo Toure played seven seasons with Arsenal and was a regular first team player. Kolo helped Arsenal to a Premier League title in 2003-04 and to two FA Cup triumphs in 2003 and 2005.
7. This English footballer signed for Southend FC from Crystal Palace in 1993, and he later went on to play for Liverpool and Aston Villa. Who is he?

Answer: Stan Collymore

Stan Collymore has played for eight professional football clubs throughout his career, nine if you count his loan spell to Fulham FC in 1999. Stan Collymore retired from professional football in 2001 at the age of 30.
8. In 1997. Arsenal FC signed this Dutch winger from Ajax. Three years later he was sold to Spainish team Barcelona. Who is he?

Answer: Marc Overmars

Marc Overmars made 101 appearances for Arsenal FC scoring 25 goals. He also won a Premier League title and an FA Cup medal whilst playing for Arsenal.
9. This English midfield player moved from Crewe Alexandrea to Aston Villa in 1988. Three years later he was sold to Italian side Bari after shining in the 1990 World Cup. Name the player.

Answer: David Platt

As a youth player, David Platt was rejected by Manchester United. He later went on to pay for Bari, Sampdoria, Juventus, Arsenal, and Nottingham Forest. David Platt also managed the English U-21 side from 2001-2004.
10. This Frenchman was purchased by Arsenal FC. He moved from Juventus to Arsenal in 1999. Considered a flop at Juventus, he went on to become Arsenal's highest ever goal scorer before moving to Barcelona in 2007. Who is he?

Answer: Thierry Henry

Thierry Henry scored 174 goals in 254 appearances for Arsenal FC. In doing so, he became Arsenal FCs all-time leading goal scorer.
Source: Author dolano

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Who Am I? [1] Average
2. All Three Played There Tough
3. English Goalkeepers Average
4. 2004 Summer Transfers Average
5. International British Footballers Average
6. Brits Abroad (& an Irishman) Average
7. Who Was That? Difficult
8. Footy Quotes Tough
9. Players and Their Clubs 2000-01 Very Difficult
10. He Played For Who? Very Difficult
11. Premiership 100 Club Difficult
12. One-Club Men Tough

6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us