FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2007 Summer Transfers
Quiz about 2007 Summer Transfers

2007 Summer Transfers Trivia Quiz


This quiz is on the 2007 summer transfer season. Hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by DJ888. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. UK Football Players

Author
DJ888
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
271,468
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1519
- -
Question 1 of 10
1. Real Madrid made an offer for which player? It would have made him the most expensive player in the history of football, but this transfer did not actually take place. Hint


Question 2 of 10
2. Fernando Torres moved to Liverpool from Athletico Madrid. It was a money plus player deal which saw what player go to Athletico Madrid from Liverpool? Hint


Question 3 of 10
3. Thierry Henry moved to Barcelona to try his luck at the Nou Camp. Who was his replacement at Arsenal? Hint


Question 4 of 10
4. Who did Machester City sign from Shaktar Donetsk? Hint


Question 5 of 10
5. Chelsea signed Pizzaro from Bayern Munich, Malouda from Olympique Lyonnais, Steve Sidwell from Reading, Ben Haim from Bolton Wnaderers, and which other player? Hint


Question 6 of 10
6. Nani joined Manchester United from which club? Hint


Question 7 of 10
7. Blackburn Rovers signed which striker as a replacement for Shabani Nonda, whose loan deal ended at the end of the season? Hint


Question 8 of 10
8. Freddie Ljunberg signed for which English club? Hint


Question 9 of 10
9. Newcastle United signed which Manchester United player after Tevez went to OLd Trafford? Hint


Question 10 of 10
10. Bayern Munich signed three new players. Luca Toni, Miroslav Klose, and which other player? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Real Madrid made an offer for which player? It would have made him the most expensive player in the history of football, but this transfer did not actually take place.

Answer: Kaka

If Kaka completed this transfer, he would have become the most expensive footballer ever. However, this record remained with Zinedine Zidane, when he moved to Real Madrid from Juventus.
2. Fernando Torres moved to Liverpool from Athletico Madrid. It was a money plus player deal which saw what player go to Athletico Madrid from Liverpool?

Answer: Luis Garcia

Luis Garcia was the one to move to Athletico Madrid. Robbie Fowler's contract expired and as a result he moved to Coventry City. Harry Kewell stayed at the club, and Craig Bellamy moved to Aston Villa.
3. Thierry Henry moved to Barcelona to try his luck at the Nou Camp. Who was his replacement at Arsenal?

Answer: Eduardo da Silva

After Henry moved to the Nou Camp, Arsene Wenger signed Croation international Eduardo Dasilva from Dinamo Zagerab as a replacement for Henry.
4. Who did Machester City sign from Shaktar Donetsk?

Answer: Elano

The Brazilian was signed by City's new manager Sven Goran Eriksson.
5. Chelsea signed Pizzaro from Bayern Munich, Malouda from Olympique Lyonnais, Steve Sidwell from Reading, Ben Haim from Bolton Wnaderers, and which other player?

Answer: Alex

Chelsea signed the Brazilian international Alex from PSV Eindhoven. Johnson, Ben Sahar, and Wayne Bridge were already at the club.
6. Nani joined Manchester United from which club?

Answer: Sporting Lisbon

Nani, an attacking midfielder, joined Manchester United alongside Owen Hargreaves, Anderson, and Carlos Tevez.
7. Blackburn Rovers signed which striker as a replacement for Shabani Nonda, whose loan deal ended at the end of the season?

Answer: Roque Santa Cruz

They signed the Paraguian international Santa Cruz from Bayern Munich. Pizzaro went to Chelsea, Nugent to Portsmouth, and Walcott stayed at Arsenal.
8. Freddie Ljunberg signed for which English club?

Answer: West Ham United

Freddie Ljunberg signed for West Ham after Tevez departed.
9. Newcastle United signed which Manchester United player after Tevez went to OLd Trafford?

Answer: Alan Smith

Alan Smith joined Newcastle after Tevez succesfully completed his transfer from West Ham United. Chris Eagles stayed at the club, Hienze moved to Real Madrid, and Rossi went to Italian club Parma.
10. Bayern Munich signed three new players. Luca Toni, Miroslav Klose, and which other player?

Answer: Frank Ribery

Bayern signed these three very talanted players to strengthen their lineup. In the case above Anderson moved to Manchester United from Porto, Riquelme ended his loan deal at River Plate and went back to Villareal, and Sagnol is was playing for Bayern Munich.
Source: Author DJ888

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Who Am I? [1] Average
2. All Three Played There Tough
3. English Goalkeepers Average
4. 2004 Summer Transfers Average
5. International British Footballers Average
6. Brits Abroad (& an Irishman) Average
7. Who Was That? Difficult
8. Footy Quotes Tough
9. Players and Their Clubs 2000-01 Very Difficult
10. He Played For Who? Very Difficult
11. One-Club Men Tough
12. Premiership 100 Club Difficult

5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us