Quiz about Snooker World Champions
Quiz about Snooker World Champions

Snooker World Champions Trivia Quiz


This is, of course, for all the Snooker lovers - but can you remember who won when? Good Luck!

A multiple-choice quiz by Loseeveryone. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Snooker and Pool
  8. »
  9. Snooker World Championship

Author
Loseeveryone
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
261,855
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
504
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who won the championship in 1990? Hint

John Parrott
Steve Davis
Stephen Hendry
Jimmy White

2. Ronnie O'Sullivan won his first world title in 2001. When did he win his second? Hint

2003
2004
2002
2005

3. John Higgins was 1998 world champ, but who did he beat and what was the score? Hint

Stephen Hendry, 18 - 11
Ronnie O'Sullivan, 18 - 14
Mark Williams, 18 - 16
Ken Doherty, 18 - 12

4. Who did Stephen Hendry beat in the 1995 final to become world champion? Hint

Peter Ebdon
Nigel Bond
Jimmy White
Ken Doherty

5. Welsh commentator Terry Griffiths beat Dennis Taylor 24 - 16 to become world champion. Which year was this? Hint

1981
1980
1979
1978

6. Joe Johnson was world champion in 1986.

True
False

7. Peter Ebdon beat Stephen Hendry to become world champ in 2002, but what was the score? Hint

18 - 16
18 - 17
18 - 15
18 - 14

8. Peter Ebdon beat Graeme Dott in the 2006 finals.

True
False

9. Who won the very first Snooker World Championship back in 1927? Hint

Joe Davis
Fred Lawrence
Tom Dennis
Clark McConachy

10. Who won the 2007 888.com world championship? Hint

Mark Selby
Matthew Stevens
Ronnie O'Sullivan
John Higgins


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who won the championship in 1990?

Answer: Stephen Hendry

This was Hendry's first world championship. He then won in 1992, 1993, 1994, 1995, 1996 and 1999. Davis won in 1981, 1983, 1984, 1987, 1988, 1989. John Parrott won in 1991. Jimmy White never won at all.
2. Ronnie O'Sullivan won his first world title in 2001. When did he win his second?

Answer: 2004

'The Rocket' won his first two titles in 2001 and 2004. Peter Ebdon won in 2002, Mark Williams in 2003, and Shaun Murphy in 2005, beating Matthew Stevens 18 - 16.
3. John Higgins was 1998 world champ, but who did he beat and what was the score?

Answer: Ken Doherty, 18 - 12

John Higgins beat Ken Doherty 18 - 12. Hendry beat Williams 18 - 11 in 1999. Williams beat Matthew Stevens 18 - 16 in 2000. O'Sullivan beat Higgins 18 - 14 in 2001.
4. Who did Stephen Hendry beat in the 1995 final to become world champion?

Answer: Nigel Bond

Stephen Hendry beat Nigel Bond in the 1995 final with a score of 18 - 9.
5. Welsh commentator Terry Griffiths beat Dennis Taylor 24 - 16 to become world champion. Which year was this?

Answer: 1979

This was Griffiths' only world championship, beating Taylor by 8 frames. Dennis Taylor would become champion in 1985. Cliff 'The Grinder' Thorbun won in 1980. 1978 was Ray Reardon's year, and 1981 was Steve Davis' first of 6 world championships.
6. Joe Johnson was world champion in 1986.

Answer: True

He absolutely was, beating Steve Davis 18 - 12.
7. Peter Ebdon beat Stephen Hendry to become world champ in 2002, but what was the score?

Answer: 18 - 17

In a final of 35 frames, they were equal at 17 - 17 with one last frame to go. Peter Ebdon won that frame to clinch his first world championship.
8. Peter Ebdon beat Graeme Dott in the 2006 finals.

Answer: False

It was the other way around. Graeme Dott beat Ebdon for the 2006 trophy.
9. Who won the very first Snooker World Championship back in 1927?

Answer: Joe Davis

Joe Davis won the first world championship in 1927 beating Tom Dennis 20 - 11. He beat Fred Lawrence in 1928 16 - 13 and beat Clark McConachy 30 - 19 in 1932. He continued winning until 1940, winning the first 14 world championships 1927 - 1940 in succession!
10. Who won the 2007 888.com world championship?

Answer: John Higgins

Higgins beat Selby 18 - 13 in 07 finals. Higgins knocked out O'Sullivan in the quarter-finals. Murphy knocked out Stevens in the quarter-finals. Selby knocked out Murphy in the semi-finals. All this info was found on www.worldsnooker.com. Hope you enjoyed the quiz.
Source: Author Loseeveryone

This quiz was reviewed by FunTrivia editor uglybird before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us