FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Time To Go
Quiz about Time To Go

Time To Go? Trivia Quiz


10 multiple choice questions of players who entered the record books by their performance in their final year of Major League baseball. All questions and answers are as of the end of the 20th Century.

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. MLB Records

Author
Nightmare
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
47,829
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1024
Question 1 of 10
1. In 1966 what pitcher won 27 games in his final year of play, breaking a 63 year old record set by Henry Schmidt in his final season? Hint


Question 2 of 10
2. As of January 2001, what pitcher held the record for losing 26 games in his final year of Major League baseball? Hint


Question 3 of 10
3. As of January 2001, what pitcher held the record for most batters struck out (317) in his final year? Hint


Question 4 of 10
4. As of January 2001, what player held the record for hitting 35 home runs in his final year of Major League baseball? Hint


Question 5 of 10
5. As of January 2001, what player held the record for most doubles in a season in their final year? Hint


Question 6 of 10
6. As of January 2001, what player held the record for most total bases in a season in their final year? Hint


Question 7 of 10
7. As of January 2001, what pitcher held the record for most games started in their final year? Hint


Question 8 of 10
8. What pitcher was the first to obtain 5 shutouts in their final season of play? Hint


Question 9 of 10
9. As of January 2001, what pitcher held the record for compiling 36 saves in his final year of baseball? Hint


Question 10 of 10
10. As of January 2001, what player held the record for most stolen bases in a season in his final year? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1966 what pitcher won 27 games in his final year of play, breaking a 63 year old record set by Henry Schmidt in his final season?

Answer: Sandy Koufax

In 1966 Koufax retired in his prime due to arthritis in his elbow, and still won 27 games in his final year with the Dodgers
2. As of January 2001, what pitcher held the record for losing 26 games in his final year of Major League baseball?

Answer: Pete Dowling

Dowling in 1901 with Milwaukee and Cleveland of the American League lost 26 games in his final year. He should have retired earlier!
3. As of January 2001, what pitcher held the record for most batters struck out (317) in his final year?

Answer: Sandy Koufax

Sandy in his banner year (of many) struck out 317 in 1966 in his final year with the Dodgers.
4. As of January 2001, what player held the record for hitting 35 home runs in his final year of Major League baseball?

Answer: Dave Kingman

In 1986 Kingman while playing with the Oakland A's hit 35 in his final year.
5. As of January 2001, what player held the record for most doubles in a season in their final year?

Answer: Kirby Puckett

Puckett hit 39 doubles in 1995 with the Twins.
6. As of January 2001, what player held the record for most total bases in a season in their final year?

Answer: Kirby Puckett

Puckett had compiled 277 total bases in 1995 with the Twins.
7. As of January 2001, what pitcher held the record for most games started in their final year?

Answer: Sandy Koufax

Koufax started a record 41 times in his final year in 1966.
8. What pitcher was the first to obtain 5 shutouts in their final season of play?

Answer: Henry Schmidt

Schmidt in 1903 had 5 shutouts with Brooklyn. The Dodgers did not resign him after his rookie year and he never played Major League baseball again.
9. As of January 2001, what pitcher held the record for compiling 36 saves in his final year of baseball?

Answer: Tom Henke

Henke worked for 36 in 1995 with the Cardinals.
10. As of January 2001, what player held the record for most stolen bases in a season in his final year?

Answer: Dave Fultz

Fultz stole 44 bases in 1905 with New York.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us