FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 80s  90s Sitcom Couples
Quiz about 80s  90s Sitcom Couples

80's & 90's Sitcom Couples Trivia Quiz


We all watched the popular sitcoms in the 1980's and 1990's, but can you correctly match the husband or wife with their proper spouse?

A multiple-choice quiz by nyamo. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Mixture: Comedy
  8. »
  9. TV Comedies: Characters and Actors

Author
nyamo
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
316,228
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
5010
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 124 (10/10), Guest 76 (6/10), Guest 38 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Growing Pains" lasted seven seasons and was one of the most popular shows during its time. Maggie Malone Seaver and her husband sure did have some tough times raising their three children. What was the name of that husband, anyway? Hint


Question 2 of 10
2. Although not technically "together" for much of the show, Tony Micelli wins over his female employer on "Who's the Boss?". His daughter was named Samantha, but what was the name of his employer? Hint


Question 3 of 10
3. Fred Savage played the lovable child, Kevin, in the five year run of "The Wonder Years". What was the name of the couple which raised the Arnold children during this series set in the 1960's? Hint


Question 4 of 10
4. "Married with Children" produced a number of actors and actresses who continue their successful careers. Al Bundy holds the job of shoe salesman, father, and husband to whom? Hint


Question 5 of 10
5. One of my favorite sitcoms, "The Fresh Prince of Bel-Air", launched the career of the very talented Will Smith. Although not Will's mother and father, who are the two people in charge of the Banks' household? Hint


Question 6 of 10
6. "Home Improvement" was another one of my favorites. Jill Taylor sure did have a tough time raising those three kids, and her accident prone husband didn't make things any easier. What was the name of this certain "tool man"? Hint


Question 7 of 10
7. While not the parents of the three girls in "Full House", Uncle Jesse and his girlfriend/wife are always there for the girls throughout the show's eight seasons. Who was this talk show host who Jesse eventually marries? Hint


Question 8 of 10
8. Steve Urkel made the nine seasons of "Family Matters" a whole lot of fun. A lot of credit had to be given to Harriet Winslow and her husband for putting up with his constant debacles. Who was the husband which Urkel affectionately referred to as "big guy"? Hint


Question 9 of 10
9. "Step by Step" was about two single parents, each with three children, who spontaneously get married while on vacation. Once the Lambert and Foster families were united, there were certainly no lack of conflicts. Frank Lambert was played by Patrick Duffy, but who did Suzanne Somers play? Hint


Question 10 of 10
10. Paul Reiser and Helen Hunt starred in the seven year sitcom "Mad About You". They play a married couple living out life in New York City. Paul Reiser's character goes by the same first name, while Helen Hunt's character does not. What was the name of Helen Hunt's character on this show? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 06 2024 : Guest 124: 10/10
Apr 04 2024 : Guest 76: 6/10
Apr 02 2024 : Guest 38: 2/10
Apr 01 2024 : Guest 207: 8/10
Mar 31 2024 : cuknbks: 7/10
Mar 30 2024 : Guest 98: 8/10
Mar 30 2024 : Guest 146: 8/10
Mar 30 2024 : Guest 24: 9/10
Mar 30 2024 : Guest 172: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Growing Pains" lasted seven seasons and was one of the most popular shows during its time. Maggie Malone Seaver and her husband sure did have some tough times raising their three children. What was the name of that husband, anyway?

Answer: Dr. Jason Seaver

Dr. Jason Seaver was played by Alan Thicke, while his wife was played by Joanna Kerns. The show lasted from 1985 - 1992 and was nominated for three Golden Globes.
2. Although not technically "together" for much of the show, Tony Micelli wins over his female employer on "Who's the Boss?". His daughter was named Samantha, but what was the name of his employer?

Answer: Angela

This show was originally scripted to end with Tony and Angela getting married, but was rewritten to have them break up. The series ends with Tony going to Angela's house to reapply for the housekeeping job, similar to how the show began.
3. Fred Savage played the lovable child, Kevin, in the five year run of "The Wonder Years". What was the name of the couple which raised the Arnold children during this series set in the 1960's?

Answer: Jack and Norma

This one may have been a tough one because the children of the show were always the main focus. As a matter of fact, there were 16 episodes in which Jack Arnold didn't have a role and 20 episodes where Norma Arnold didn't make an appearance.
4. "Married with Children" produced a number of actors and actresses who continue their successful careers. Al Bundy holds the job of shoe salesman, father, and husband to whom?

Answer: Peggy

"Married with Children" ran for 10 years and was one of the longest running shows to never win an Emmy. The parts of Al and Peggy Bundy were originally offered to Sam Kinison and Roseanne Barr.
5. One of my favorite sitcoms, "The Fresh Prince of Bel-Air", launched the career of the very talented Will Smith. Although not Will's mother and father, who are the two people in charge of the Banks' household?

Answer: Philip and Vivian

While Will Smith has had an unbelievable successful career, he can't claim to be one of TV guides "50 Greatest TV Dads of All Time"! That honor belongs to the character Philip Banks, who came in at #34 on the list.
6. "Home Improvement" was another one of my favorites. Jill Taylor sure did have a tough time raising those three kids, and her accident prone husband didn't make things any easier. What was the name of this certain "tool man"?

Answer: Tim

Tim Allen's character was the host of a show titled "Tool Time" which used the live studio audience as the prop audience for "Tool Time". Students from colleges and universities around Michigan would send Tim sweatshirts from their respective schools, which Tim always wore on air.
7. While not the parents of the three girls in "Full House", Uncle Jesse and his girlfriend/wife are always there for the girls throughout the show's eight seasons. Who was this talk show host who Jesse eventually marries?

Answer: Becky

This show was originally slated to be titled "House of Comics" and was to be directed toward a more adult audience. The show was changed to be more family appropriate once the directors saw how successful other family sitcoms in the time had become.
8. Steve Urkel made the nine seasons of "Family Matters" a whole lot of fun. A lot of credit had to be given to Harriet Winslow and her husband for putting up with his constant debacles. Who was the husband which Urkel affectionately referred to as "big guy"?

Answer: Carl

Carl was played by Reginald VelJohnson and appeared in movies such as "Die Hard" and "Die Hard 2". The character of Steve Urkel was only supposed to make one appearance on the show but the response was so great, the directors decided to keep him as a regular character.
9. "Step by Step" was about two single parents, each with three children, who spontaneously get married while on vacation. Once the Lambert and Foster families were united, there were certainly no lack of conflicts. Frank Lambert was played by Patrick Duffy, but who did Suzanne Somers play?

Answer: Carol Foster

Patrick Duffy was also on the TV show "Dallas". It was written in his contract that he would get a role in another TV show after "Dallas" was canceled, and "Step by Step" was actually created for Patrick Duffy. Suzanne Somers also played Chrissy on "Three's Company".
10. Paul Reiser and Helen Hunt starred in the seven year sitcom "Mad About You". They play a married couple living out life in New York City. Paul Reiser's character goes by the same first name, while Helen Hunt's character does not. What was the name of Helen Hunt's character on this show?

Answer: Jamie

Helen Hunt was vying with Teri Hatcher for the role of Jamie Buchman, and won the role on the last day of auditions. Throughout the show, there was a lot of correspondence with the sitcoms "Friends" and "Seinfeld". Lisa Kudrow was a main character on "Mad About You" before moving to "Friends", and Kramer from "Seinfeld" made a few guest appearances renting Paul's old apartment.
Source: Author nyamo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us