FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
TV Comedies Characters and Actors Quizzes, Trivia and Puzzles
TV Comedies Characters and Actors Quizzes, Trivia

TV Comedies: Characters and Actors Trivia

TV Comedies: Characters and Actors Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Mixture: Comedy

Fun Trivia
19 quizzes and 200 trivia questions.
1.
  Iconic Sitcom Couples   popular trivia quiz  
Ordering Quiz
 10 Qns
For this quiz, I will name the sitcom couple. Your task is to think about the sitcom they were on and put the couples in order of who was on TV first to last, based on when the sitcom debuted.
Tough, 10 Qns, ramonesrule, Jul 08 23
Tough
ramonesrule gold member
Jul 08 23
1136 plays
2.
  80's & 90's Sitcom Couples   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
We all watched the popular sitcoms in the 1980's and 1990's, but can you correctly match the husband or wife with their proper spouse?
Easier, 10 Qns, nyamo, Apr 05 21
Easier
nyamo
Apr 05 21
5010 plays
3.
  Who's the Dumbest Of Them All?    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz consists of questions of some of the funniest characters on TV sitcoms, old and new. Have fun! This quiz should be fairly easy.
Average, 10 Qns, NalaMarie, Apr 29 23
Average
NalaMarie gold member
Apr 29 23
11346 plays
4.
  TV Kids Added To Save Ratings   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Sometimes they're cute, but usually they're just annoying. Either way, they're a clear sign a TV show's suffering sagging ratings--precocious kids who suddenly join the cast. How many of these add-ons are you willing to remember?
Average, 15 Qns, magpie8, Feb 13 17
Average
magpie8
7374 plays
5.
  Sitcom Children   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
I love sitcoms, and hope you enjoy this quiz!
Average, 15 Qns, compassion2, Oct 24 10
Average
compassion2
4601 plays
6.
  TV Neighbors-Sitcoms    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz deals with the neighbors of TV families.
Tough, 10 Qns, Ken1260, Jun 03 12
Tough
Ken1260
6706 plays
7.
  Jeff-fa-fa Dunham Quiz   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Jeff Dunham the ventriloquist is hilarious! Hope you enjoy!
Average, 10 Qns, koolkeira, Dec 31 14
Average
koolkeira
1649 plays
8.
  Stand-Up To TV    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some questions about comedians that made the jump from behind the mike to behind the TV camera. This shouldn't be too hard. Have fun.
Average, 10 Qns, AISS, Oct 11 22
Average
AISS
Oct 11 22
9043 plays
9.
  Dr. Lilith Sternin - ("Cheers"/"Frasier")   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you think you know Lilith? Test your knowledge! (This is my first quiz, so please have mercy!)
Average, 10 Qns, rmc_1192, Dec 31 14
Average
rmc_1192
2154 plays
10.
  Classic Sitcoms Characters    
Multiple Choice
 10 Qns
Guess which programs these characters played in.
Average, 10 Qns, smoothie, Nov 14 21
Average
smoothie
Nov 14 21
7964 plays
trivia question Quick Question
What digit was used for the name of the boy who joined the cast of 'Married With Children' late in the show?

From Quiz "TV Kids Added To Save Ratings"




11.
  Sitcom Sidekicks    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about ten supporting players who helped to make the stars of their respective shows look good.
Tough, 10 Qns, REALITYFANATIC, Nov 16 10
Tough
REALITYFANATIC
1704 plays
12.
  Kelsey Grammer As Frasier Crane Twice    
Multiple Choice
 10 Qns
With the exception of Mary Tyler Moore, has anyone else been in two top sitcoms? The first questions are from 'Cheers' and the later ones are from 'Frasier'.
Average, 10 Qns, robert362, Oct 26 14
Average
robert362
4881 plays
13.
  Supporting Players in Classic TV    
Multiple Choice
 10 Qns
A tip of the hat to the people who don't star in a series, but contribute to its success.
Tough, 10 Qns, robert362, Feb 13 10
Tough
robert362
4191 plays
14.
  Super Dave Osborne    
Multiple Choice
 10 Qns
Super Dave Osborne, a comedic spoof on stuntmen, was played by comedian Bob Einstein. Super first appeared on TV in 1972. He always found bad luck as most of his stunts went sideways. This quiz will focus on his sketches, co stars and commercials.
Tough, 10 Qns, Saltab74, May 16 18
Tough
Saltab74
May 16 18
126 plays
15.
  Sitcoms' Supporting Cast    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know who played the supporting characters on these sitcoms?
Tough, 10 Qns, Ken1260, Jul 24 03
Tough
Ken1260
5298 plays
16.
  Sitcom Cameo Appearances    
Multiple Choice
 10 Qns
Celebrity appearances: each of the following stars made a cameo appearance or appeared as a guest star as himself or herself in an episode (or more) of a sitcom series.
Tough, 10 Qns, robert362, Jul 24 03
Tough
robert362
3129 plays
17.
  Celebrity Guest Stars    
Multiple Choice
 10 Qns
Many classic tv sitcoms have had celebrities make guest appearances.
Difficult, 10 Qns, robert362, Feb 28 08
Difficult
robert362
3519 plays
18.
  Sitcom Uncles    
Multiple Choice
 10 Qns
Over the years there have been lots of memorable "Uncles" in sitcoms. For the shows listed, you need to come up with the first name of the uncle in each show. Some are major characters, some supporting, and some one-time guests.
Average, 10 Qns, billrow, Dec 14 20
Average
billrow
Dec 14 20
377 plays
19.
  Characters In Comedy: Part 1    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz I will give you the name of the show and a brief description of the character I am talking about. You give me the character's name. I want first and last names.
Difficult, 10 Qns, JaimeCasey, Mar 14 12
Difficult
JaimeCasey
474 plays
Related Topics
  Comedians Mixture [Celebrities] (49 quizzes)

  Comedy Music [Music] (43 quizzes)

  Comedy Mixture - Average [Television] (16 quizzes)

  Mixture: Comedy [Television] (85 quizzes)


TV Comedies: Characters and Actors Trivia Questions

1. Which sportscaster served as Super Dave's announcer for all of his stunts and demonstrations?

From Quiz
Super Dave Osborne

Answer: Mike Walden

Mike Walden appeared with Super Dave using his real name. He was great at finding the injured Super after a failed stunt and sticking the mic in the daredevil's face for a comment. "Super Dave, are you alright?" Also known for his colorful suit jackets and pants combinations, Walden was an amazingly effective straight man for Bob's Super Dave. He was at his best ignoring Super's post accident pleas for help in order to finish a segment, complete a contest, or kick it back to the studio. Mike Walden also found ways to plug Super Dave's use of the Genuine Saskatchewan Sealskin Bindings - a made up product that always drew a laugh from the audience. Prior to, and during his work on the show, Mike had the unique distinction of having worked for both USC and then UCLA as a broadcaster. In his "LA Times" obituary, it mentioned that when Walden was let go from USC Trojans sports, he simply went across town and worked for the Bruins of UCLA calling sporting events. Walden passed away on February 12, 2017 in California.

2. On "Golden Girls" I was Dorothy's ex-husband. Despite our divorce (after 38 years of marriage) I remained a constant and often unwelcome part of her life. Who am I?

From Quiz Characters In Comedy: Part 1

Answer: Stan Zbornak & Stanley Zbornak

Stan Zbornak was wonderfully portrayed by the late Herb Edelman. Initially, Edelman planned on being a veterinarian but dropped out of school after only a year to serve as a radio announcer with the U.S. Army. While driving a taxi in NYC, Edelman was given his big break by Mike Nichols who cast him in the Broadway show "Barefoot in the Park".

3. "Growing Pains" lasted seven seasons and was one of the most popular shows during its time. Maggie Malone Seaver and her husband sure did have some tough times raising their three children. What was the name of that husband, anyway?

From Quiz 80's & 90's Sitcom Couples

Answer: Dr. Jason Seaver

Dr. Jason Seaver was played by Alan Thicke, while his wife was played by Joanna Kerns. The show lasted from 1985 - 1992 and was nominated for three Golden Globes.

4. One of the most famous sitcom sidekicks, in television history, was probably Ethel Mertz. "I Love Lucy" was clearly the most famous television series of all-time. In the series, what was Ethel's maiden name?

From Quiz Sitcom Sidekicks

Answer: Potter

Vivian Vance (the actress, who played Ethel Mertz) was born on July 26, 1909. Vance was nominated for her role at the Emmys on four different occasions. She won for Best Supporting Actress in 1953, however, she lost in 1954 (lost to Audrey Meadows), 1956 (lost to Pat Carroll), and 1957 (lost to Ann B. Davis).

5. What is the name of the grumpy, old man?

From Quiz Jeff-fa-fa Dunham Quiz

Answer: Walter

Walter is one of the original characters in Jeff's acts. He is a grumpy, old man who everyone can relate to. He always makes fun of his wife and has many wrinkles.

6. Which actress portrayed Lilith on both "Cheers" and "Frasier"?

From Quiz Dr. Lilith Sternin - ("Cheers"/"Frasier")

Answer: Bebe Neuwirth

Bebe also has spent most of her career on Broadway, and has preformed and starred in various musicals including "Chicago" and "A Chorus Line".

7. I am a girl on the "Brady Bunch" who never seems to get a lot of attention. Who am I?

From Quiz Sitcom Children

Answer: Jan

Jan always felt like she was imaginary. Marcia was the oldest and Cindy was the youngest. She went as far as making up a fake boyfriend named George Glass. I kind of felt sorry for her.

8. On "All in the Family", the Jeffersons and the Stivacs lived on one side of the Bunkers. What was the name of the couple that lived on the other side of the Bunkers?

From Quiz TV Neighbors-Sitcoms

Answer: Lorenzo

Frank (Vincent Gardenia) and Irene (Betty Garrett) lived on the other side of the Bunkers. Barney Hefner lived across the street, Kelsey owned the local bar and they never said where Stretch Cunningham lived.

9. In "Golden Girls", Rose believes that she is related to ...?

From Quiz Celebrity Guest Stars

Answer: Bob Hope

Bob Hope was in town - and would appear at the girls' show - because he was (presumably) related to Rose.

10. Laura Petrie makes a slip on a TV show while talking about Alan Brady. What is it?

From Quiz Supporting Players in Classic TV

Answer: He wears a toupee

"The Dick Van Dyke Show". Carl Reiner was great in his repeated appearances as Alan Brady. Richard Deacon was also good in a somewhat thankless role.

11. The guys at 'Cheers' embarrass Frasier by taking him out on a hunt. What is he hunting for?

From Quiz Kelsey Grammer As Frasier Crane Twice

Answer: Snipe

City boy in the country.

12. In the show, 'Who's The Boss?', what was the name of the little boy Tony took into his care when the boy's grandmother's health was failing?

From Quiz TV Kids Added To Save Ratings

Answer: Billy

Played by Jonathan Halyalkar, Billy was added in the 1990 season when it was clear Danny Pintauro had outgrown any youthful appeal. Little Billy didn't fare much better, however, and was soon yanked from the regular cast.

13. On 'Empty Nest', who played Nurse Laverne?

From Quiz Sitcoms' Supporting Cast

Answer: Park Overall

14. This comic had a funny show until he or she let out a big secret and it may have ruined the plot line of the show. Who is this?

From Quiz Stand-Up To TV

Answer: Ellen Degeneres

Ellen had a hilarious stand-up career and an even funnier show. When her character came out of the closet, it became the center of the show and the show became a one-joke show. It just wasn't as funny. Ellen went on to star in a very successful daytime talk show.

15. As a running gag... the straps and belts used to secure Super Dave for his stunts were said to be made of what environmentally insensitive material?

From Quiz Super Dave Osborne

Answer: genuine Saskatchewan sealskin bindings

From the very first stunt Super Dave attempted with Mike Walden as his announcer, Walden took any opportunities to point out that Super Dave used belts, straps, coverings and cases made with Genuine Saskatchewan Sealskin Bindings. This would always get a laugh from the audience. During the Rambo Box Escape stunt, Mike Walden went so far as to say the handcuffs Super was using were coated with Genuine Saskatchewan Sealskin lining. How controversial was it? When Super Dave started doing commercials in the United States, he had to change this to Saskatchewan Salmon Skin. Perhaps the US audience was too sensitive for sealskin.

16. On the ;80s (Canadian) sit-com "Check It Out!", I was the manager of Cobb's supermarket. My employees were lazy, sarcastic and didn't do a whole lot of actual working. What is my name?

From Quiz Characters In Comedy: Part 1

Answer: Howard Bannister

The bumbling Howard Bannister was played by Don Adams, who starred in the shows "Get Smart" as Maxwell Smart and "Inspector Gadget" as the voice of Inspector Gadget. "Check It Out" was based on a British sitcom called "Trippers Day" and aired in syndication all over the world.

17. Although not technically "together" for much of the show, Tony Micelli wins over his female employer on "Who's the Boss?". His daughter was named Samantha, but what was the name of his employer?

From Quiz 80's & 90's Sitcom Couples

Answer: Angela

This show was originally scripted to end with Tony and Angela getting married, but was rewritten to have them break up. The series ends with Tony going to Angela's house to reapply for the housekeeping job, similar to how the show began.

18. On "The Mary Tyler Moore Show", Rhoda Morgenstern (Mary Richards' sidekick) had an overbearing mother. Rhoda's mother was named Ida. How many episodes of "The Mary Tyler Moore Show" did Ida Morgenstern appear in?

From Quiz Sitcom Sidekicks

Answer: four

Ida appeared in "Support Your Local Mother", "A Girl's Best Mother Is Not Her Friend", "Enter Rhoda's Parents", and "Rhoda's Sister Gets Married". Valerie Harper was nominated for four Emmy Awards in the category for Outstanding Supporting Actress. Harper was nominated from 1971-1974. She won in 1971, 1972, and 1973. Harper lost in 1974 to her fellow "The Mary Tyler Moore Show" co-star, Cloris Leachman.

19. Who says this, "Silence! I kill you."

From Quiz Jeff-fa-fa Dunham Quiz

Answer: Achmed

Achmed is a dead terrorist who was once a suicide bomber. He denies being dead, says that he just got his flu shots, and is made of only bone. Another line from him is, "Knock Knock. Who's there? Me, I kill you."

20. How is Lilith usually described?

From Quiz Dr. Lilith Sternin - ("Cheers"/"Frasier")

Answer: Cold and emotionless

Niles once claimed that "If you kiss her too fast, you get an ice-cream headache."

21. There was an old black and white show called "Leave it to Beaver". I was the oldest brother. Who am I?

From Quiz Sitcom Children

Answer: Wally

Wally was a very good athlete and Beaver was very jealous of him. Beaver ran away from home once, and wanted to be adopted.

22. On "The Bob Newhart Show", what type of company did their neighbor Howard Borden work for?

From Quiz TV Neighbors-Sitcoms

Answer: Airline

Howard Borden was played by Bill Daly. The exterior of the building that Bob Newhart worked in was the Bay Federal Bank Building on Michigan Avenue.

23. In "Mary Tyler Moore", Mary has a conversation with which First Lady?

From Quiz Celebrity Guest Stars

Answer: Betty Ford

By phone, during one of Mary's parties.

24. Sally Rogers is nervous about a boyfriend that she meets while on vacation. Why?

From Quiz Supporting Players in Classic TV

Answer: His occupation

More "Dick Van Dyke". Sally and Buddy were excellent, as were Jerry and Millie. (By the way, the boyfriend was a mortician.)

25. Diane walks out on Frasier just as they are to be married. Where does this happen?

From Quiz Kelsey Grammer As Frasier Crane Twice

Answer: Italy

It could have been romantic, but ...

26. What was the name of the actress who played Stephanie, the young relative added to 'All In The Family' shortly after Mike and Gloria moved away?

From Quiz TV Kids Added To Save Ratings

Answer: Danielle Brisebois

Brisebois is now a singer, and looks a lot better without those badly-cut bangs. Sadly, little Steffie only lasted a couple of seasons, herself.

27. Who are the 'dumb' characters in 'Friends'?

From Quiz Who's the Dumbest Of Them All?

Answer: Joey and Phoebe

The idea for Phoebe's character began with Ursula, a server on "Mad About You", who wasn't very smart, played by the same actress. (Which was also used to explain Phoebe's twin sister.)

28. On '3rd Rock From the Sun', who plays Leon?

From Quiz Sitcoms' Supporting Cast

Answer: Ian Lithgow

Yes, Leon is played by John Lithgow's son.

29. This proud Ohio-an was the Everyman of sitcoms and had that show where everything was made up. Who is this?

From Quiz Stand-Up To TV

Answer: Drew Carey

Cleveland rocks!

This is category 9551
Last Updated Apr 20 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.