FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Whos the Dumbest Of Them All
Quiz about Whos the Dumbest Of Them All

Who's the Dumbest Of Them All? Quiz


This quiz consists of questions of some of the funniest characters on TV sitcoms, old and new. Have fun! This quiz should be fairly easy.

A multiple-choice quiz by NalaMarie. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Mixture: Comedy
  8. »
  9. TV Comedies: Characters and Actors

Author
NalaMarie
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
52,071
Updated
Apr 29 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
11359
Last 3 plays: Johnmcmanners (10/10), Guest 76 (7/10), Guest 166 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Of the choices given, which character was the 'dumb' one in 'Cheers'? Hint


Question 2 of 10
2. Who are the 'dumb' characters in 'Friends'? Hint


Question 3 of 10
3. This 'dumb' character's name was 'Squiggy.' In which 1970s sitcom did he appear over thirty times? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the 'dumb' one in 'Alice'? Hint


Question 5 of 10
5. 'Chrissy' was the 'dumb' one in 'Three's Company.' Who starred as 'Christmas Snow'? Hint


Question 6 of 10
6. Who is the 'dumb' one in 'The Simpsons'? Hint


Question 7 of 10
7. Who is the 'dumb' character in 'Spin City'? Hint


Question 8 of 10
8. Which one of the following is the 'dumb' one in 'Sabrina the Teenaged Witch'? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following was the 'dumb' one in 'The Beverly Hillbillies'? Hint


Question 10 of 10
10. Vint was one of the 'dumb' characters in this sitcom. What is the name of it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 29 2024 : Johnmcmanners: 10/10
May 26 2024 : Guest 76: 7/10
May 16 2024 : Guest 166: 9/10
May 15 2024 : teachdpo: 9/10
May 10 2024 : panagos: 9/10
May 08 2024 : Guest 12: 9/10
May 03 2024 : Guest 174: 9/10
Apr 30 2024 : Guest 107: 7/10
Apr 30 2024 : Guest 96: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Of the choices given, which character was the 'dumb' one in 'Cheers'?

Answer: Woody

Woody Boyd! "Yeah, well she, (Kelly), is a little young, but luckily I'm real immature." "I landed a part in our children's theater production of the "Story of Snow". I play the King of the Flakes." These are just a couple of takes from the show from Woody.
2. Who are the 'dumb' characters in 'Friends'?

Answer: Joey and Phoebe

The idea for Phoebe's character began with Ursula, a server on "Mad About You", who wasn't very smart, played by the same actress. (Which was also used to explain Phoebe's twin sister.)
3. This 'dumb' character's name was 'Squiggy.' In which 1970s sitcom did he appear over thirty times?

Answer: Laverne and Shirley

Lenny possibly could have been a choice too but I only needed one! David Lander played Andrew "Squiggy" Squiggman in over 30 episodes of the series. Squiggy was in only one episode of "Happy Days" in 1979.
4. Who was the 'dumb' one in 'Alice'?

Answer: Vera

Mel always called her "dingy".
5. 'Chrissy' was the 'dumb' one in 'Three's Company.' Who starred as 'Christmas Snow'?

Answer: Suzanne Somers

Suzanne played Chrissy, Priscilla played Terri, Joyce played Janet and Audra played as Mrs. Roper. Some quotes from Chrissy are, "When I was your age I was 14 too." "Eat your salad before it gets cold."
6. Who is the 'dumb' one in 'The Simpsons'?

Answer: Homer

"D'oh!"
7. Who is the 'dumb' character in 'Spin City'?

Answer: James

I actually think that Paul could be listed too, but as I think about it, James is pretty dumb!
8. Which one of the following is the 'dumb' one in 'Sabrina the Teenaged Witch'?

Answer: Hilda

Hilda is played by Caroline Rhea.
9. Which of the following was the 'dumb' one in 'The Beverly Hillbillies'?

Answer: Jethro

Max said on being called Jethro now, "It's like somebody calling you a son of a gun. If he's your friend, it's okay. If he's your enemy, it's not."
10. Vint was one of the 'dumb' characters in this sitcom. What is the name of it?

Answer: Mama's Family

"Mama's Family" aired in the U.S. for the first time on January 22, 1983. There were a total of 6 seasons with the last episode airing in the U.S. on March 12, 1990. There were four main characters, Thelma 'Mama' Harper (Vicki Lawrence), as Thelma "Mama" Harper, Vinton Harper (Ken Berry), Naomi Oates Harper (Dorothy Lyman) and the quirky neighbor, Iola Boyland (Beverly Archer).
Source: Author NalaMarie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series 6 quizzes covering different things! (Part 2):

This list consists of 6 quizzes covering various topics!

  1. Toons Tunes Average
  2. Betty Boop Tough
  3. Romantic Song Lyrics for Valentine's Day Average
  4. Who's the Dumbest Of Them All? Average
  5. A FUNomenal Quiz! Average
  6. The Famous 'Hollywood' Sign Tough

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us