FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Betty Boop
Quiz about Betty Boop

Betty Boop Trivia Quiz


This quiz is about different facts of the cartoon character, Betty Boop. See how much you know!

A multiple-choice quiz by NalaMarie. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Comics
  8. »
  9. Comics A-D

Author
NalaMarie
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
100,844
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
677
Last 3 plays: pennie1478 (2/10), Guest 107 (7/10), Guest 73 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the name of the first film Betty made an appearance in? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the actual creator of Betty?

Answer: (First and last name or surname)
Question 3 of 10
3. Betty Boop was first drawn as a dog?


Question 4 of 10
4. What date is known as "Betty Boop Day"? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of Betty's one and only colored cartoon? Hint


Question 6 of 10
6. Who was known as the "Boop-Oop-a-Doop" girl? Hint


Question 7 of 10
7. A carnation is named after Betty Boop?


Question 8 of 10
8. When did AMC (American Movie Classics) air a tribute to the cartoon queen titled "AMC's 65th Anniversary Salute to Boop"? Hint


Question 9 of 10
9. On which leg did Betty wear her garter, left or right?

Answer: (One Word, left or right)
Question 10 of 10
10. I'll end this quiz with a question about Betty's final film, "Yip, Yip, Yippy!". Does she appear in it?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 06 2024 : pennie1478: 2/10
Jan 21 2024 : Guest 107: 7/10
Jan 11 2024 : Guest 73: 9/10
Jan 02 2024 : Guest 175: 4/10
Dec 31 2023 : Guest 172: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the first film Betty made an appearance in?

Answer: Dizzy Dishes

It was released in 1930 and Mae Questel was the first person to do the voice of Betty, (although others such as Annabel Little, Margie Heinz, Kate Wright and Bonnie Poe have done the voice as well, Mae was her signature voice). Mae was also the voice of Popeye's girl, Olive Oyl!
2. Who was the actual creator of Betty?

Answer: Grim Natwick

Myron Natwick was born on August 16, 1890 and died at the age of 100. He is best known as the creator of the animated character "Betty Boop" which often in the past was credited to Max Fleisher as she debuted in his "Out of the Inkwell" series.
3. Betty Boop was first drawn as a dog?

Answer: True

Yes, Betty Boop did begin her life as a dog. Designed by Fleischer Studio and animator Grim Natwick, her first appearance was on August 8, 1930, in "Dizzy Dishes". She appeared in this cartoon as a dog character with long floppy ears and a very voluptuous human body. Soon her long ears became earrings and she was transformed into human form.

She was first drawn as a person in "Kitty from Kansas City" in 1931.
4. What date is known as "Betty Boop Day"?

Answer: April 3

5. What is the name of Betty's one and only colored cartoon?

Answer: Poor Cinderella

Betty Boop plays Cinderella in this retelling of the classic tale. It was Fleischer Studios first color cartoon and Betty's only classic appearance in color. In this cartoon, Betty has reddish-orange hair, not the usual jet-black!
6. Who was known as the "Boop-Oop-a-Doop" girl?

Answer: Helen Kane

Helen Kane was born on August 4, 1903. In April 1934, Helen Kane, whose popularity had waned since her debut in 1929, filed suit against Max Fleischer, Fleischer Studios and Paramount Pictures for $250,000. She claimed that Betty Boop had stolen her fans. Max Fleischer gave testimony that Betty Boop was not based on Helen Kane (which was untrue since she was one of the main inspirations for Betty). Five of the women who had been the voice for Betty appeared in court to deny that they had attempted to imitate Helen Kane's voice.

The judge watched and compared several of my cartoons with some of Helen Kane's films. There was testimony that the "Boop Oop a Doop" phrase came long before Helen Kane's popularity, as one witness claimed to have heard the phrase uttered in an Edith Griffith song. And on May 2nd, Paramount Pictures was able to locate a film clip of another singer, Baby Esther, who used the same phrase in a song in 1928, hence Helen Kane losing her lawsuit.
7. A carnation is named after Betty Boop?

Answer: False

A rose by any other name...is well still a rose! Still, perfectly named, the Floribunda, which is a yellow ivory edged red rose with a moderate fruity fragrance was named in honor of Betty Boop.
8. When did AMC (American Movie Classics) air a tribute to the cartoon queen titled "AMC's 65th Anniversary Salute to Boop"?

Answer: August 8, 1996

It included a marathon presentation of original 1930's cartoons hosted by noted Hollywood director, Richard Fleischer, son of Max Fleischer. The cable channel A & E also aired a "Biography" of Betty Boop in 1996, marking the first time a cartoon star had been profiled on the cable network's acclaimed series.
9. On which leg did Betty wear her garter, left or right?

Answer: left

You can see this in almost any picture that shows her legs.
10. I'll end this quiz with a question about Betty's final film, "Yip, Yip, Yippy!". Does she appear in it?

Answer: No

"Yip, Yip, Yippy!" was released on August 11, 1939 and although released as a Betty Boop cartoon, she is not in this short.
Source: Author NalaMarie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series 6 quizzes covering different things! (Part 2):

This list consists of 6 quizzes covering various topics!

  1. Toons Tunes Average
  2. Betty Boop Tough
  3. Romantic Song Lyrics for Valentine's Day Average
  4. Who's the Dumbest Of Them All? Average
  5. A FUNomenal Quiz! Average
  6. The Famous 'Hollywood' Sign Tough

2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us