FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Famous Hollywood Sign
Quiz about The Famous Hollywood Sign

The Famous 'Hollywood' Sign Trivia Quiz


This quiz deals with the famous 'HOLLYWOOD' sign, that everyone has seen or heard about. Let's see how much you know about it. Good luck!

A multiple-choice quiz by NalaMarie. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. World Sites
  8. »
  9. Buildings & Landmarks

Author
NalaMarie
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
161,216
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
690
Last 3 plays: Guest 86 (3/10), wwwocls (3/10), bigwoo (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what year was the sign constructed? Hint


Question 2 of 10
2. How much money did the Hollywoodland Real Estate Group pay to have the sign constructed? Hint


Question 3 of 10
3. There was a 'dot' just below the sign, made to catch your eye?


Question 4 of 10
4. What is the full name of the woman who took her life by leaping off one of the letters of the sign in 1932? Hint


Question 5 of 10
5. In what year was the 'Land' part of the sign removed? Hint


Question 6 of 10
6. In what year did the sign receive landmark status? Hint


Question 7 of 10
7. To raise money for the funding of the maintenance of the sign, an auction was held and priced each letter at $25,000?


Question 8 of 10
8. The Hollywood Sign Trust was entrusted with the protection, ___________ and promotion of the sign. What is the missing word?

Answer: (One Word)
Question 9 of 10
9. Which of the following companies was responsible for the sign's 1995 paint job? Hint


Question 10 of 10
10. The sign was once again lit for thousands to enjoy for the 'Celebrate L.A. 2000' ceremony. How many times before this had the sign been lit?

Answer: (One word or number)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 28 2024 : Guest 86: 3/10
Mar 26 2024 : wwwocls: 3/10
Feb 28 2024 : bigwoo: 5/10
Feb 24 2024 : Guest 71: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year was the sign constructed?

Answer: 1923

Hollywoodland was booming with up-coming stars and entertainers and they wanted to bring the spotlight there, so in 1923, the Hollywoodland Real Estate Group unleashed a gigantic promotion.
2. How much money did the Hollywoodland Real Estate Group pay to have the sign constructed?

Answer: $21,000

To promote the property, they spent $21,000 to erect the biggest and greatest sign on the side of the mountain, Mt. Cahuenga.
3. There was a 'dot' just below the sign, made to catch your eye?

Answer: True

Not many people realize this. It was 35 feet in diameter and had 20-watt lights on the perimeter. The entire sign, all original 13 letters, were 30 feet wide and 50 feet tall. Each letter was made up of 3x9 metal squares, held together and erect by a frame of scaffolding, pipes, wires and telephone poles.
4. What is the full name of the woman who took her life by leaping off one of the letters of the sign in 1932?

Answer: Millicent Lilian "Peg" Entwistle

The sign was a symbol of hopes and dreams for actors everywhere. Peg Entwistle had made a name for herself on Broadway and wanted to come to Hollywood to be a star of the silver screen. Hollywood didn't accept her like she had hoped. On the night of September 18, 1932, she climbed on top of the letter, 'H' and jumped to her death. She was only 24 years old.
5. In what year was the 'Land' part of the sign removed?

Answer: 1949

When the Great Depression arrived, the developers of the sign went bankrupt and all maintenance of the sign stopped. Every single one of the 4,000 bulbs were stolen and the letters began to deteriorate because of weather and vandalism. In 1949, the Chamber of Commerce removed the last four letters, (land), and repaired the rest.
6. In what year did the sign receive landmark status?

Answer: 1973

The Cultural Heritage Board gave it its landmark status. It was then declared Los Angeles Cultural-Historical Monument #111.
7. To raise money for the funding of the maintenance of the sign, an auction was held and priced each letter at $25,000?

Answer: False

They auctioned each letter for $28,000. Alice Cooper got the 'O', Gene Autry bought the 'L' and Paul William bought the 'W'.
8. The Hollywood Sign Trust was entrusted with the protection, ___________ and promotion of the sign. What is the missing word?

Answer: preservation

California's Attorney General, Dan Lungren, gave three groups official responsibilities for the sign's preservation. The Hollywood Sign Trust was in charge of the protection, preservation and promotion of the sign. The Hollywood Chamber of Commerce was in charge of protecting the image and the City of Los Angeles was given a mandate to maintain and restrict the Griffith Park area where the sign is located. (Equipped with Park Rangers and other security).
9. Which of the following companies was responsible for the sign's 1995 paint job?

Answer: Dutch Boy Paints

It was unveiled in 1995 with Phyllis Diller as the host.
10. The sign was once again lit for thousands to enjoy for the 'Celebrate L.A. 2000' ceremony. How many times before this had the sign been lit?

Answer: 2

The sign had only been lit two other times. Once for the unveiling of it when it was rebuilt in 1978 and once for the 1984 Olympic Games. Did this quiz want you to know more? Go to hollywoodsign.org and learn a lot more.
Source: Author NalaMarie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series 6 quizzes covering different things! (Part 2):

This list consists of 6 quizzes covering various topics!

  1. Toons Tunes Average
  2. Betty Boop Tough
  3. Romantic Song Lyrics for Valentine's Day Average
  4. Who's the Dumbest Of Them All? Average
  5. A FUNomenal Quiz! Average
  6. The Famous 'Hollywood' Sign Tough

4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us