FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A FUNomenal Quiz
Quiz about A FUNomenal Quiz

A FUNomenal Quiz!


This is my third quiz in the Thematic Fun category. I hope you have loads of fun taking this quiz! Good luck and enjoy!

A multiple-choice quiz by NalaMarie. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Adjectives
  8. »
  9. Single Word Theme

Author
NalaMarie
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
302,572
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
830
Last 3 plays: Guest 175 (6/10), bigwoo (8/10), Guest 71 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is Worlds of Fun? Hint


Question 2 of 10
2. "I win!"
SpongeBob: "It's not about winning, it's about fun."
"What's that?"
SpongeBob: "Fun is when you... it's kinda... sorta like a... what is fun...? Here, let me spell it for you. 'F' is for friends who do stuff together, 'U' is for you and me, 'N' is for anywhere and anytime at all."

With whom did SpongeBob have this conversation?
Hint


Question 3 of 10
3. Which actor starred in the 2005 remake of 1979's "Fun with Dick and Jane"? Hint


Question 4 of 10
4. In the sitcom "Friends", Monica dated a guy who was an alcoholic, but once he quit drinking, he was no longer fun. What was his name? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following TV shows had an episode titled, "Girls Just Wanna Have Fun"? Hint


Question 6 of 10
6. On which of Cyndi Lauper's albums can the song, "Girls Just Want to Have Fun" be found? Hint


Question 7 of 10
7. "High-Heeled Manners: If You ___ All the Rules, You'll Miss All Fun." What word is missing from this self-help book? Hint


Question 8 of 10
8. "All I wanna do is have some fun, I got a feelin', I'm not the only one, All I wanna do is have some fun, Until the sun comes up over Santa Monica Boulevard." To which song do these lyrics belong?
Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following groups had a hit in 1964 with a song titled, "Fun, Fun, Fun"? Hint


Question 10 of 10
10. Of the following choices, which is the correct definition for the word, 'fun'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 25 2024 : Guest 175: 6/10
Feb 28 2024 : bigwoo: 8/10
Feb 24 2024 : Guest 71: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Worlds of Fun?

Answer: an amusement park

Worlds of Fun is an amusement park located in Kansas City, Missouri. It houses six roller coasters, dozens of thrill rides as well as live shows. Worlds of Fun also houses an area called, Oceans of Fun, where you'll find many water rides and attractions.
2. "I win!" SpongeBob: "It's not about winning, it's about fun." "What's that?" SpongeBob: "Fun is when you... it's kinda... sorta like a... what is fun...? Here, let me spell it for you. 'F' is for friends who do stuff together, 'U' is for you and me, 'N' is for anywhere and anytime at all." With whom did SpongeBob have this conversation?

Answer: Plankton

The "SpongeBob SquarePants" episode titled "F.U.N." was aired in the U.S. on September 18, 1999. It was first seen in the second-half of the tenth episode of the first season (the first half was an episode titled, "Culture Shock").

In this episode, SpongeBob befriended Plankton because he thought Plankton was lonely and that's why he was mean. Plankton was actually after the Krabby Patty secret formula and though Mr. Krabs tried to convince SpongeBob of this, he didn't listen. When SpongeBob realized Plankton stole a Krabby Patty, Plankton admitted he used him to get a Krabby Patty and tried to escape only to be caught in the end.
3. Which actor starred in the 2005 remake of 1979's "Fun with Dick and Jane"?

Answer: Jim Carrey

Released in the U.S. on December 21, 2005 by Columbia Pictures, "Fun with Dick and Jane", starred Jim Carrey as Dick Harper and Tea Leoni as his wife, Jane Harper, who had a great life until Dick lost his job after his company went bankrupt. With no income, the couple turned to crime to pay their bills, and went from petty thieves, to professionals.
4. In the sitcom "Friends", Monica dated a guy who was an alcoholic, but once he quit drinking, he was no longer fun. What was his name?

Answer: Fun Bobby

Played by Vincent Ventresca, Fun Bobby first appeared in the first season of "Friends" in the episode, "TOW the Monkey" and last seen in the tenth episode of the second season, "TOW Russ".
5. Which of the following TV shows had an episode titled, "Girls Just Wanna Have Fun"?

Answer: Full House

The title, "Girls Just Wanna Have Fun" was the twenty-fourth episode of the fourth season of "Full House", (aired in the U.S. on April 1, 1991).
Now that Becky was married to her Uncle Jesse, DJ thought of her as a big sister. All was well until DJ talked Becky into letting her go out, though Danny told her she needed to do her homework. Meanwhile, Jesse and Joey put a pool table in their office and Stephanie sought revenge on Michelle for her pranks.
6. On which of Cyndi Lauper's albums can the song, "Girls Just Want to Have Fun" be found?

Answer: She's So Unusual

Released in the U.S. in 1983, "Girls Just Want to Have Fun" is the second track on Cyndi Lauper's album, "She's So Unusual". The song was originally performed by Robert Hazard in 1979, but with a male point of view.
7. "High-Heeled Manners: If You ___ All the Rules, You'll Miss All Fun." What word is missing from this self-help book?

Answer: obey

"High-Heeled Manners: If You Obey All the Rules, You'll Miss All Fun" was published by Conari Press in the U.S. on February 5, 2005. Inside this book you'll find etiquette tips, quotes from sophisticated ladies, trivia and quizzes.
8. "All I wanna do is have some fun, I got a feelin', I'm not the only one, All I wanna do is have some fun, Until the sun comes up over Santa Monica Boulevard." To which song do these lyrics belong?

Answer: All I Wanna Do

Based on the poem, "Fun" (Wyn Cooper), "All I Wanna Do" was released in the U.S. in 1994 as a CD single. Performed by Sheryl Crow, it can originally be found on her album, "Tuesday Night Music Club". "All I Wanna Do" won Sheryl Crow won two Grammy awards in 1995: Record of the Year and Best Female Pop Vocal Performance.
9. Which of the following groups had a hit in 1964 with a song titled, "Fun, Fun, Fun"?

Answer: The Beach Boys

Written by Brian Wilson and Mike Love, "Fun, Fun, Fun" was released in the U.S. in February of 1964. It can be found on their album, "Shut Down Volume 2".
10. Of the following choices, which is the correct definition for the word, 'fun'?

Answer: all of these

According to m-w.com, the definition for 'fun' as an adjective is:
1) providing entertainment, amusement, or enjoyment, ('He's a fun guy to be around') and 2) full of fun (I had a fun time). As a noun, the definition is given as: 1) what provides amusement or enjoyment, (full of fun), 2) a mood for finding or making amusement, (it was all in fun), 3) amusement, enjoyment (sickness takes all the fun out of life) and 4) violent or excited activity or argument, (once the teacher left the classroom, the fun began).
Source: Author NalaMarie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series 6 quizzes covering different things! (Part 2):

This list consists of 6 quizzes covering various topics!

  1. Toons Tunes Average
  2. Betty Boop Tough
  3. Romantic Song Lyrics for Valentine's Day Average
  4. Who's the Dumbest Of Them All? Average
  5. A FUNomenal Quiz! Average
  6. The Famous 'Hollywood' Sign Tough

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us