FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about StandUp To TV
Quiz about StandUp To TV

Stand-Up To TV Trivia Quiz


Here are some questions about comedians that made the jump from behind the mike to behind the TV camera. This shouldn't be too hard. Have fun.

A multiple-choice quiz by AISS. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Mixture: Comedy
  8. »
  9. TV Comedies: Characters and Actors

Author
AISS
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
4,010
Updated
Oct 11 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
9043
Last 3 plays: Guest 38 (8/10), PDAZ (10/10), Guest 207 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. This comic had a funny show until he or she let out a big secret and it may have ruined the plot line of the show. Who is this? Hint


Question 2 of 10
2. This proud Ohio-an was the Everyman of sitcoms and had that show where everything was made up. Who is this? Hint


Question 3 of 10
3. The dry wit of this comedian couldn't be held by "SNL", so he went to his own show where his character's name was changed to his own because he got so confused. Who is this? Hint


Question 4 of 10
4. This is one of the stand-up comedians that made the transition from radio show to TV show. He was claimed to be cheap and play the violin badly. Who was he? Hint


Question 5 of 10
5. Was on "SNL", did the news, has long hair, from Pittsburgh, and appeared on HBO. Who is this? Hint


Question 6 of 10
6. He plays himself and his show is about 'nothing.' Who is it? Hint


Question 7 of 10
7. 'Everybody loves' this comedian on his or her sitcom. Who is it? Hint


Question 8 of 10
8. This comedian wrote his or her show based on his or her stand-up and people often forget that this person was a comedian. Who made this show that made most people cry who saw the final episode? Hint


Question 9 of 10
9. This comedian even wants 'more power' on his or her TV show where he or she has a show. Art copying life, huh? Who is it? Hint


Question 10 of 10
10. You might have been a redneck if you watched this show. Who is this? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 05 2024 : Guest 38: 8/10
Apr 04 2024 : PDAZ: 10/10
Apr 01 2024 : Guest 207: 6/10
Mar 30 2024 : Guest 174: 7/10
Mar 27 2024 : Guest 96: 4/10
Mar 25 2024 : Guest 68: 8/10
Mar 22 2024 : Guest 97: 9/10
Mar 22 2024 : teachdpo: 9/10
Mar 16 2024 : Guest 98: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This comic had a funny show until he or she let out a big secret and it may have ruined the plot line of the show. Who is this?

Answer: Ellen Degeneres

Ellen had a hilarious stand-up career and an even funnier show. When her character came out of the closet, it became the center of the show and the show became a one-joke show. It just wasn't as funny. Ellen went on to star in a very successful daytime talk show.
2. This proud Ohio-an was the Everyman of sitcoms and had that show where everything was made up. Who is this?

Answer: Drew Carey

Cleveland rocks!
3. The dry wit of this comedian couldn't be held by "SNL", so he went to his own show where his character's name was changed to his own because he got so confused. Who is this?

Answer: Norm MacDonald

Norm MacDonald has the kind of humor that you love or hate. I think a lot of people like it, including me.
4. This is one of the stand-up comedians that made the transition from radio show to TV show. He was claimed to be cheap and play the violin badly. Who was he?

Answer: Jack Benny

Jack Benny, probably my favorite comedian, had one of the funniest shows of all time!
5. Was on "SNL", did the news, has long hair, from Pittsburgh, and appeared on HBO. Who is this?

Answer: Dennis Miller

His rants have changed the thoughts of many people in the US. I think he's awesome.
6. He plays himself and his show is about 'nothing.' Who is it?

Answer: Jerry Seinfeld

Isn't everybody like a "Seinfeld" character in some way?
7. 'Everybody loves' this comedian on his or her sitcom. Who is it?

Answer: Ray Romano

I've only seen this show a few times, and frankly I like his stand-up better.
8. This comedian wrote his or her show based on his or her stand-up and people often forget that this person was a comedian. Who made this show that made most people cry who saw the final episode?

Answer: Paul Reiser

'Mad About You' really changed a generation of sitcoms making them able to have real touching stories.
9. This comedian even wants 'more power' on his or her TV show where he or she has a show. Art copying life, huh? Who is it?

Answer: Tim Allen

From 'Men are Pigs' to 'Tool Time,' this man has always been in search for more power! Argh, argh, argh!
10. You might have been a redneck if you watched this show. Who is this?

Answer: Jeff Foxworthy

This is what happens when networks are desperate!
Source: Author AISS

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Please Stand up:

These quizzes all related to a Stand of some sort. Have a seat and enjoy!

  1. Stand By Me Easier
  2. The Stand Average
  3. Stand-Up To TV Average
  4. Please Stand Up Average
  5. The Stand-In Average
  6. The Stand Very Easy

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us