Quiz about American TV Shows Vol 22
Quiz about American TV Shows Vol 22

American TV Shows Vol. 22 Trivia Quiz


Match the character/hosts to the American television show that first aired between 1982 and 1983.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV By Year
  8. »
  9. 1980s TV

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
389,199
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
1171
Last 3 plays: Guest 72 (2/15), Guest 71 (11/15), polly656 (13/15).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Ricky Stratton  
St. Elsewhere
2. Patty Greene  
Live
3. Dr Donald Westphall and Dr Mark Craig  
Love Connection
4. Officer Stacy Sheridan  
Silver Spoons
5. John "Hannibal" Smith  
Inspector Gadget
6. Simon and Theodore  
Square Pegs
7. Hank The Ranger  
Dungeons & Dragons
8. Judge Milton C and Skid  
The A-Team
9. Battle Cat and Skeletor  
He-Man and The Masters of the Universe
10. Victoria Cabot  
T.J. Hooker
11. Penny, Brain, and Doctor Claw  
Alvin and The Chipmunks
12. Regis Philbin, Kathie Lee Gifford, and Kelly Ripa  
Mama's Family
13. Chuck Woolery  
Hardcastle and McCormick
14. Ava Rescott and Stacy Donovan Forbes  
Hotel
15. Thelma Harper  
Loving






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ricky Stratton

Answer: Silver Spoons

"Silver Spoons" aired from 1982 to 1986 on NBC and 1986 to 1987 in syndication.

"Silver Spoons" alumni included Ricky Schroder, Joel Higgins, Erin Gray, Franklyn Seales, Alfonso Ribeiro, Jason Bateman and John Houseman.
2. Patty Greene

Answer: Square Pegs

"Square Pegs" aired for one season on CBS in 1982/1983.

"Square Pegs" cast included Sarah Jessica Parker, Amy Linker, John Femia, Merritt Butrick, Tracy Nelson and Jami Gertz.
3. Dr Donald Westphall and Dr Mark Craig

Answer: St. Elsewhere

"St. Elsewhere" aired from 1982 to 1988 on NBC.

"St. Elsewhere" alumni included Ed Flanders, William Daniels, Norman Lloyd, Mark Harmon, David Birney, G.W. Bailey, Christina Pickles, Ed Begley Jr, David Morse, Howie Mandel, Denzel Washington, Ronny Cox, Bonnie Bartlett, Doris Roberts and Helen Hunt.

"St. Elsewhere" actors Ed Flanders (1983) and William Daniels (1985 and 1986) won the Emmy for Outstanding Lead Actor in a Drama Series three times.
4. Officer Stacy Sheridan

Answer: T.J. Hooker

"T.J. Hooker" aired from 1982 to 1985 on ABC America and 1985 to 1986 on CBS.

"T.J. Hooker" alumni included William Shatner, Heather Locklear, Adrian Zmed, April Clough, Richard Herd, Nicole Eggert and James Darren.
5. John "Hannibal" Smith

Answer: The A-Team

"The A-Team" aired from 1983 to 1987 on NBC.

"The A-Team" alumni included George Peppard, Dirk Benedict, Dwight Schultz, Mr. T, Melinda Culea, Marla Heasley, Tia Carrere and Eddie Velez.

In 2010, "The A-Team" movie was released that starred Liam Neeson and Bradley Cooper.
6. Simon and Theodore

Answer: Alvin and The Chipmunks

"Alvin and The Chipmunks" aired from 1983 to 1990 on NBC.

"Alvin and The Chipmunks" voice actors included Ross Bagdasarian, Janice Karman, Dody Goodman and Thomas H Watkins.
7. Hank The Ranger

Answer: Dungeons & Dragons

"Dungeons & Dragons" aired from 1983 to 1985 on CBS.

"Dungeons & Dragons" television series was based on the fantasy role playing game that was first released in 1974.
8. Judge Milton C and Skid

Answer: Hardcastle and McCormick

"Hardcastle and McCormick" aired from 1983 to 1986 on ABC America.

"Hardcastle and McCormick" alumni included Brian Keith, Daniel Hugh Kelly, Mary Jackson, John Hancock, Ed Bernard and Joe Santos.
9. Battle Cat and Skeletor

Answer: He-Man and The Masters of the Universe

"He-Man and The Masters of the Universe" aired from 1983 to 1985 in syndication.

"He-Man and The Masters of the Universe" series was based on Mattel toy franchise that was created in 1982 called "Masters of the Universe".
10. Victoria Cabot

Answer: Hotel

"Hotel" aired from 1983 to 1988 on ABC America.

"Hotel" alumni included Anne Baxter, James Brolin, Connie Sellecca, Shea Farrell, Nathan Cook, Shari Belafonte, Ty Miller and Susan Walters.

In 1984, "Hotel" won a People's Choice award for Favorite New TV Drama.
11. Penny, Brain, and Doctor Claw

Answer: Inspector Gadget

"Inspector Gadget" aired from 1983 to 1986 in syndication.

In 1999, "Inspector Gadget" was adapted into a live action film that starred Matthew Broderick.
12. Regis Philbin, Kathie Lee Gifford, and Kelly Ripa

Answer: Live

"The Morning Show" aired from 1983 to 1988 on WABC TV, "Live with Regis and Kathie Lee" aired from 1988 to 2000, "Live with Regis" aired from 2000 to 2001, "Live with Regis and Kelly" aired from 2001 to 2011, "Live with Kelly" aired from 2011 to 2012, "Live with Kelly and Michael" aired from 2012 to 2016 and "Live with Kelly and Ryan" began in 2017 all in syndication.

Hosts history: Regis Philbin (1983-2011), Cyndy Garvey (1983-1984), Ann Abernathy (1984-1985), Kathie Lee Gifford (1985-2000), Kelly Ripa (began in 2001), Michael Strahan (2012-2016) and Ryan Seacrest (began in 2017).
13. Chuck Woolery

Answer: Love Connection

"Love Connection" aired from 1983 to 1994 in syndication, 1998 to 1999 in syndication, and 2017 on Fox.

"Love Connection" hosts included Chuck Woolery (1983 to 1994), Pat Bullard (1998-1999) and Andy Cohen (began in 2017).
14. Ava Rescott and Stacy Donovan Forbes

Answer: Loving

"Loving" aired from 1983 to 1995 on ABC America.

"Loving" alumni included Patty Lotz, Roya Megnot, Linden Ashby, Alimi Ballard, Bryan Cranston, Colleen Dion, Rebecca Gayheart, Amelia Heinle, Celeste Holm, Elizabeth Mitchell, Debbi Morgan, Elise Neal, John O'Hurley, Luke Perry, Teri Polo, John Wesley Shipp, Rena Sofer and Michael Weatherly.
15. Thelma Harper

Answer: Mama's Family

"Mama's Family" aired from 1983 to 1984 on NBC and 1986 to 1990 in syndication.

"Mama's Family" alumni included Vicki Lawrence, Ken Berry, Dorothy Lyman, Eric Brown, Betty White, Carol Burnett, Harvey Korman and Rue McClanahan.

"Mama's Family" was spin-off from series of sketches called "The Family" that was shown on "The Carol Burnett Show" from 1974 to 1978.
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 72: 2/15
Feb 07 2023 : Guest 71: 11/15
Feb 07 2023 : polly656: 13/15
Feb 06 2023 : Guest 104: 13/15
Feb 06 2023 : Guest 47: 13/15
Feb 03 2023 : Guest 71: 11/15
Feb 02 2023 : Guest 207: 11/15
Feb 02 2023 : blaster2014: 15/15
Feb 02 2023 : Guest 34: 7/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series American TV Shows 3:

Volumes 21-30 of my American TV Shows series

  1. American TV Shows Vol. 21 Easier
  2. American TV Shows Vol. 22 Easier
  3. American TV Shows Vol. 23 Easier
  4. American TV Shows Vol. 24 Average
  5. American TV Shows Vol. 25 Easier
  6. American TV Shows Vol. 26 Average
  7. American TV Shows Vol. 27 Easier
  8. American TV Shows Vol. 28 Average
  9. American TV Shows Vol. 29 Average
  10. American TV Shows Vol. 30 Easier

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us