Quiz about Everybody Loves RaymondCruising with Marie
Quiz about Everybody Loves RaymondCruising with Marie

"Everybody Loves Raymond"-"Cruising with Marie Quiz


This is about an episode in season two that features Ray having to go on a cruise with his mother because his father "popped his knee". What else do you know about this episode?

A multiple-choice quiz by Handro. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Everybody Loves Raymond

Author
Handro
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
256,420
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
4934
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Roni70 (5/10), Guest 174 (6/10), Guest 173 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Frank said he first popped his knee in the Korean War. How did he actually injure his knee? Hint

That is how he injured his knee.
He got it from playing football.
He fell out of his friends car while they were driving.
He fell off a massage table in Tokyo.

2. What did Marie say she was going to give Debra for letting Ray come with? Hint

A shower cap
A flower
A hug
Lasagna

3. What was the name of the ship they were on? Hint

The Old Villager
It never mentions.
Captain's Daughter
Star Princess

4. While the "Merry Widows" were singing, who played the piano? Hint

Marie
One of the widows
Ray
No body played the piano.

5. Which of these activities did Marie NOT do? Hint

Jazzercise
Shuffle board
Rock climbing
Origami

6. When Frank is in the hot tub, what does the bubble box in the background say? Hint

Big Bubbles
Mr. Bubble
The Best Bubbles
Old-Timer Bubbles

7. Which one of these things did Marie say to Ray on the cruise that she doesn't usually say to him? Hint

"I don't feel like cooking."
"I hate you."
"Stop eating."
"You better take a bath right now."

8. In this episode, it mentions which suburb of New York they lived in. What was it? Hint

New Hyde Park
Lynbrook
Saddle Rock
Mount Vernon

9. When Ray and Marie came home what was Robert drinking? Hint

Ginger Ale
Beer
Chocolate milk
He wasn't drinking anything.

10. What did Ray bring for Robert? Hint

Sun-tan lotion
A model cruise ship
An origami bird
A souvenir spoon


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Frank said he first popped his knee in the Korean War. How did he actually injure his knee?

Answer: He fell off a massage table in Tokyo.

You learn that he didn't actually injure his knee again. He just pretended so he didn't have to go on the cruise.
2. What did Marie say she was going to give Debra for letting Ray come with?

Answer: A shower cap

Even though it would sound like Marie to give her a lasagna, she said she would give her the shower cap from the toiletries set in the room.
3. What was the name of the ship they were on?

Answer: Star Princess

When their social director Ted walks in on them hugging, he said that it was the "Star Princess". Ted always says that Marie and Ray were a couple.
4. While the "Merry Widows" were singing, who played the piano?

Answer: Marie

They asked Marie if she could play some songs from a book entitled "The Best of Broadway".
5. Which of these activities did Marie NOT do?

Answer: Rock climbing

When Marie played shuffle board she missed the first time, but thanks to some help from Walter she got a seven.
6. When Frank is in the hot tub, what does the bubble box in the background say?

Answer: Mr. Bubble

That is a very famous bath-bubble brand.
7. Which one of these things did Marie say to Ray on the cruise that she doesn't usually say to him?

Answer: "Stop eating."

It is strange because she always cooks for him and makes sure he's well fed. She doesn't say any of the other things on the cruise.
8. In this episode, it mentions which suburb of New York they lived in. What was it?

Answer: Lynbrook

Marie: "This is Mary Beth from Jazzercize."
Ray: "I'm Ray from Lynbrook."
9. When Ray and Marie came home what was Robert drinking?

Answer: Ginger Ale

Ray and Robert drink Ginger Ale a lot.
10. What did Ray bring for Robert?

Answer: An origami bird

He made it himself. He said it was "oriental".
Source: Author Handro

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 30 2022 : Roni70: 5/10
Nov 25 2022 : Guest 174: 6/10
Nov 25 2022 : Guest 173: 7/10
Nov 24 2022 : Guest 82: 5/10
Nov 24 2022 : Guest 72: 4/10
Nov 24 2022 : Guest 194: 8/10
Nov 24 2022 : Guest 174: 3/10
Nov 24 2022 : Guest 174: 2/10
Nov 24 2022 : Guest 24: 6/10

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us