FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gilligans Island
Quiz about Gilligans Island

Television Quiz: 'Gilligan's Island' | 10 Questions


See how much you remember about the castaways.

A multiple-choice quiz by casper423. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Gilligan's Island

Author
casper423
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
19,972
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
9113
Last 3 plays: Guest 174 (9/10), Guest 172 (8/10), Xanadont (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the earlier episodes, the opening song doesn't include the names and/or description of two castaways, who are they? Hint


Question 2 of 10
2. What is Mary Ann's last name? Hint


Question 3 of 10
3. Who did Mary Ann think she was when she hit her head? Hint


Question 4 of 10
4. What radio-active vegetable did Gilligan eat? Hint


Question 5 of 10
5. What was the name of the ship that they sailed on? Hint


Question 6 of 10
6. Why did the Professor think the island was sinking into the ocean? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of the rock 'n roll band that landed on the island for peace and quiet? Hint


Question 8 of 10
8. Who got sick first when they suffered from lack of citrus fruit? Hint


Question 9 of 10
9. Everyone was fighting with each other when Gilligan found seeds that did what? Hint


Question 10 of 10
10. Who did the Professor get to convince everyone they were a psychic? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 174: 9/10
Jun 12 2024 : Guest 172: 8/10
Jun 09 2024 : Xanadont: 7/10
Jun 08 2024 : Guest 172: 7/10
Jun 05 2024 : Guest 104: 9/10
Jun 03 2024 : Guest 73: 8/10
Jun 01 2024 : Guest 172: 7/10
May 31 2024 : Guest 136: 8/10
May 30 2024 : Guest 47: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the earlier episodes, the opening song doesn't include the names and/or description of two castaways, who are they?

Answer: the Professor and Mary Ann

In the first episodes the song went, 'and the rest are here on Gilligan's Island.' Later episodes included the two characters.
2. What is Mary Ann's last name?

Answer: Summers

I only heard it in one episode.
3. Who did Mary Ann think she was when she hit her head?

Answer: Ginger

Mary Ann became Ginger, Ginger became Mary Ann, and Gilligan got accidentally hypnotized and became Mary Ann also.
4. What radio-active vegetable did Gilligan eat?

Answer: spinach

It gave him super strength. My favorite episode.
5. What was the name of the ship that they sailed on?

Answer: S.S. Minnow

This should be easy.
6. Why did the Professor think the island was sinking into the ocean?

Answer: Gilligan moved his marker stick

Gilligan used his stick to mark his lobster traps.
7. What was the name of the rock 'n roll band that landed on the island for peace and quiet?

Answer: The Mosquitoes

The girls became the Honeybees. The Mosquitoes left them on the island because they thought the Honeybees were too much competition for them.
8. Who got sick first when they suffered from lack of citrus fruit?

Answer: The Skipper

The Skipper got sick first because he was the biggest. They all fought over the last orange, and it dried out in the sun as they were arguing.
9. Everyone was fighting with each other when Gilligan found seeds that did what?

Answer: enabled them to read minds

Gilligan did the smart thing and burned the bush.
10. Who did the Professor get to convince everyone they were a psychic?

Answer: Ginger

The Professor was concerned that everyone was fighting and he wanted them to have hope for a rescue.
Source: Author casper423

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us