Quiz about InuYasha
Quiz about InuYasha

InuYasha Multiple Choice Quiz | 15 Questions


This quiz is about the English series of "InuYasha" and will cover the basics. I hope it will not be too difficult. Have fun and enjoy!

A multiple-choice quiz by sean_paul. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television H-K
  8. »
  9. Inuyasha

Author
sean_paul
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
271,490
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
2740
Awards
Top 10% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of the well Kagome and InuYasha pass through to go from the feudal era to the present day era? Hint

The Sacred Well
The Bow Meters Well
The Bone-Eaters Well
The Well of Enchantment

2. Miroku's right hand has the wind tunnel.

True
False

3. How many times was Kikyo reborn? Hint

one
Three
Two
Four

4. Who is InuYasha's older brother? Hint

Sota
Totosai
Kohaku
Sesshomaru

5. What is the attack InuYasha learns after defeating Ryukotsei? Hint

Wind Scar
Adamant Barrage
Iron Reaver Soul Stealer
Backlash Wave

6. What is the name of the flea that runs away from danger? Hint

Miroku
Naraku
Shippo
Myoga

7. Whose name used to be Onigumo? Hint

Koga
Jaken
Kikyo
Naraku

8. Where was the path to the grave of InuYasha's father hidden? Hint

A temple
InuYasha's eye
The Staff of Two Heads
Underwater

9. Which one of these characteristics do Kagome's friends not use to describe InuYasha? Hint

Possessive
Thoughtful
Two Timing
Careless

10. What does Shippo call the food from Kagome's era? Hint

Goodies
Ninja food
Future food
Sweets

11. What does Miroku ask every pretty lady he sees? Hint

"Will you bear my child?"
"What's cooking' good looking'?"
"Is it hot in here or is it just you?"
"Want a kiss?"

12. What is the name of Sango's demon? Hint

Fluffy
Shippo
Kirara
Myoga

13. What does Kagome make InuYasha wear when he goes out in public? Hint

A collar
A mask
A hat
A leash

14. Who created the Tetsusaiga? Hint

Myoga
Totosai
Kaede
Naraku

15. When does InuYasha turn human? Hint

The night of the lunar eclipse
The night of the new moon
The night of the full moon
The night of the solar eclipse


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the well Kagome and InuYasha pass through to go from the feudal era to the present day era?

Answer: The Bone-Eaters Well

It is called this because when a demon passes through the well, they disappear as if their bones were eaten by it. This is a key part of the show as it is the reason Kagome met InuYasha.
2. Miroku's right hand has the wind tunnel.

Answer: True

For this question, you just have to pay attention to the show. Naraku cursed Miroku with the wind tunnel and it grows over time. If Miroku doesn't destroy Naraku, he will be consumed by his own wind tunnel.
3. How many times was Kikyo reborn?

Answer: one

This happened only once by a witch who brought Kikyo back from the dead by using her bones and graveyard soil and then taking Kagomes soul and puting it in Kikyo. Kagome tried to get her soul back from Kikyo but did not get it all. so both continued living on.
4. Who is InuYasha's older brother?

Answer: Sesshomaru

He hates Inuyasha because their father gave Inuyasha the powerful Tetsusaiga which can kill 100 demons at once, and only gave him the Tensaiga which can not harm the living, but can harm the dead and bring people back to life.
5. What is the attack InuYasha learns after defeating Ryukotsei?

Answer: Backlash Wave

He learned the Wind Scar after Sesshomaru used the Wind Scar against InuYasha when he took he Tetsusaiga during battle and learned that there was a barrier that didn't allow him to hold it. InuYasha learns the Adamant Barrage during the battle with Naraku at his father's grave.
6. What is the name of the flea that runs away from danger?

Answer: Myoga

Myoga served InuYasha's father and now InuYasha. He runs away from danger before it even comes and is never much help to InuYasha and the others. Myoga informs InuYasha and the others of information they need to know and places which are too dangerous for them to visit, although they never listen and go off anyways.
7. Whose name used to be Onigumo?

Answer: Naraku

Onigumo was a human who was in love with Kikyo, but he was terribly injured. He had hundreds of demons eat him and then Naraku was born. Naraku is the main villain in the show. Naraku was the one who put the wind tunnel in Miroku's right hand, took control of Kohaku's mind and put InuYasha and Kikyo against each other 50 years ago.
8. Where was the path to the grave of InuYasha's father hidden?

Answer: InuYasha's eye

The path to the grave of InuYasha's father was in the black pearl hidden in InuYasha's eye. This was found out when Sesshomaru was trying to get to his father's grave so he could retrieve the Tetsusaiga, but he couldn't because only someone who has a love of humans can wield the sword.
9. Which one of these characteristics do Kagome's friends not use to describe InuYasha?

Answer: Thoughtful

When Kagome tells her friends about InuYasha, they always get the wrong impression and make him sound worse than he really is. When Kagome told his friends that he was still in love with his old love they called him two-timing. When Kagome tells them that he doesn't visit her when she is sick they called him careless.
10. What does Shippo call the food from Kagome's era?

Answer: Ninja food

When Kagome brings them food from back home Shippo calls it ninja food. Shippo states this a couple of times in the show.
11. What does Miroku ask every pretty lady he sees?

Answer: "Will you bear my child?"

Miroku always asks if they will bear his child and then Sango bangs him on the head with her Hiraikotsu. Miroku also has a problem with stroking women's bottoms, but Sango slaps him and leaves a nice red spot on his face when he does.
12. What is the name of Sango's demon?

Answer: Kirara

Kirara is the demon that Sango rides. It is like a cat with two tails and it transforms into a giant saber-tooth-type demon that flies. She got Kirara when she was a kid. She takes good care of her and they have a strong friendship.
13. What does Kagome make InuYasha wear when he goes out in public?

Answer: A hat

Kagome makes InuYasha wear a hat so that no one can see that he has dog ears. This is because she doesn't want anyone to know he is not from her time (a demon).
14. Who created the Tetsusaiga?

Answer: Totosai

Totosai is the creator of the Tetsusaiga and Tensaiga. He rides a floating bull with three eyes and he can breathe fire. The Tetsusaiga was created from InuYasha's fathers fang. It was entrusted to InuYasha and will only transform for him. The Tensaiga was also made from InuYasha's fathers fang, but was intrusted to Sesshomaru.
15. When does InuYasha turn human?

Answer: The night of the new moon

InuYasha transforms into a human on the night of the new moon. This is the night he loses all demonic power and cannot use the Tetsusaiga. On this night InuYasha and the others try to lay low and stay out of trouble so InuYasha and anyone else don't get harmed.
Source: Author sean_paul

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 12 2022 : mazza47: 14/15
Oct 06 2022 : Guest 104: 11/15

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us