FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mamas Family Part 2
Quiz about Mamas Family Part 2

"Mama's Family" Part 2 Trivia Quiz


This is my second "Mama's Family" quiz. I hope you enjoy it as much as I enjoy the show. See how well you do.

A multiple-choice quiz by onevestalfan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. Mama's Family

Author
onevestalfan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
214,698
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1582
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 76 (7/10), Guest 162 (5/10), Guest 13 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the episode "Workman's Holiday", what is the name of the embarrassing pink and blue lunch box that Mama made for Vinton when he was a child? Hint


Question 2 of 10
2. In the episode "Breaking Up is Hard to Do", what is the name of the trailor park where LuAnn Fayette lives? Hint


Question 3 of 10
3. In the episde "Steal One, Pearl Two", when Iola's pearls are missing, who does she think stole them? Hint


Question 4 of 10
4. In the episode "Steal One, Pearl Two", where were Iola's pearls found? Hint


Question 5 of 10
5. In the "Flounder's Day" episode, who sang "Raytown, Oh Raytown" every year for the last 50 years at the Founder's Day celebration? Hint


Question 6 of 10
6. In the episode "Ladies Choice", where both Iola and Thelma are running for the presidency of the CLL, who ends up being elected president? Hint


Question 7 of 10
7. In the episode "Mama Gets the Bird", what is the name of the uncle who left Thelma a parrot in his will? Hint


Question 8 of 10
8. In the episode "Mama Gets the Bird", what was the surprise that came with the parrot? Hint


Question 9 of 10
9. In the episode "A Friend Indeed", Iola makes a new friend in a cooking class. Iola ends up spending all of her time with this new friend and Thelma becomes very jealous. What is this new friend's name? Hint


Question 10 of 10
10. In the episode "Mama on Jeopardy", how much money did Thelma finish with to come in second place? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 14 2024 : Guest 76: 7/10
May 13 2024 : Guest 162: 5/10
May 12 2024 : Guest 13: 8/10
May 11 2024 : Guest 73: 10/10
May 10 2024 : Guest 174: 9/10
May 07 2024 : Guest 69: 4/10
May 02 2024 : Guest 108: 6/10
May 01 2024 : Guest 50: 6/10
Apr 28 2024 : Guest 24: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the episode "Workman's Holiday", what is the name of the embarrassing pink and blue lunch box that Mama made for Vinton when he was a child?

Answer: Binky Bunny

The embarrassing Binky Bunny lunch box caused Vinton to scratch his finger on the key grinding machine down at Kwik Keys. He was so traumatized that he didn't return to work for nearly a month.
2. In the episode "Breaking Up is Hard to Do", what is the name of the trailor park where LuAnn Fayette lives?

Answer: Wagons Ho Trailor Park

This is the episode where Vint and Naomi want a seperation because he bought a fishing pole instead of the new bed they were supposed to get. Naomi was so upset that he didn't get "The Carousel of Love" that she left him and went to stay with LuAnn for a couple of days until one of LuAnn's fiances came to town. So Naomi was forced to live in the same house as Vint. My favorite part of that episode is when Mama gets so fed up with the two of them that she throws the rolls at them and then goes for the butter.
3. In the episde "Steal One, Pearl Two", when Iola's pearls are missing, who does she think stole them?

Answer: Bubba

Of course, she automatically thinks that Bubba stole them. After all, he IS the one with the police record. And it doesn't help that after the pearls go missing, Bubba shows up with a new set of drums that he got from "some guy".
4. In the episode "Steal One, Pearl Two", where were Iola's pearls found?

Answer: stuck on the back of a pillow on the couch

This is one of the bloopers that is noticable if you watch close enough. In one scene, Thelma is looking at the pearls and then gives them back to Iola, who carefully puts them in her pocket. Then at the end of the show, they are magically found on the back of a pillow. How did they get there?
5. In the "Flounder's Day" episode, who sang "Raytown, Oh Raytown" every year for the last 50 years at the Founder's Day celebration?

Answer: Verna Mae Ray

Verna Mae Ray was the granddaughter of James A. Ray, the founder of Raytown. She only got the part for name value because, according to Thelma, she could "sing circles around Verna Mae".
6. In the episode "Ladies Choice", where both Iola and Thelma are running for the presidency of the CLL, who ends up being elected president?

Answer: Lolly Perdue

Thelma and Iola did a lot of campaigning for the presidency, but after getting into an argument and calling each other and everyone around them mean names, Lolly Perdue was elected instead of either one of them. In a later episode, it is revealed that Lolly Perdue cannot read or write.
7. In the episode "Mama Gets the Bird", what is the name of the uncle who left Thelma a parrot in his will?

Answer: Oscar

Thelma inherited Captain Petey from her Uncle Oscar who owned a boat rental business called Jolly Roger Rentals. Captain Petey also came with a secret.
8. In the episode "Mama Gets the Bird", what was the surprise that came with the parrot?

Answer: His cage was made of pure gold worth $50,000.

The parrot, Captain Petey, gave Thelma a riddle to figure out where Uncle Oscar's "bars of gold" were. When they couldn't figure it out and Captain Petey flew away, Thelma told Vint to get rid of the cage. Of course, this would be the time Vint would acutally do something Mama told him to do. Later, it turns out that the garbage man suddenly came into $50,000 and moved away.
9. In the episode "A Friend Indeed", Iola makes a new friend in a cooking class. Iola ends up spending all of her time with this new friend and Thelma becomes very jealous. What is this new friend's name?

Answer: Arlene

Arlene is her name and she takes up all of Iola's time. At first, Thelma is glad to have some time away from Iola, but eventually becomes extremely jealous of "Miss Perfect" Arlene. Later, it turns out the Arlene is tired of Iola smothering her and is glad to break off their friendship.
10. In the episode "Mama on Jeopardy", how much money did Thelma finish with to come in second place?

Answer: $1

She had $100 going in to Final Jeopardy, wagered $99 and didn't have the correct answer. But for coming in second place, she won herself an all expenses paid trip for four to Hawaii. It has always been Thelma's dream to go to Hawaii, so needless to say, she was thrilled. So thrilled, in fact, that she kissed Alex Trebek right on the lips, making Iola jealous.
Source: Author onevestalfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us