FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mamas Family Thanks A Lot Mama
Quiz about Mamas Family Thanks A Lot Mama

"Mama's Family" Thanks A Lot Mama! Quiz


Test your knowledge of one of the most hilarious shows ever!

A multiple-choice quiz by jenfree. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. Mama's Family

Author
jenfree
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
403,451
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
309
Last 3 plays: Guest 104 (8/10), Guest 108 (10/10), Guest 76 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. In season 1, Vint pawns Mama's silver to help his friend Claude make bail. How much money does he need? Hint


Question 2 of 10
2. When Mama gets a job at the Raytown Travel Agency, where do the couple that wants to book a trip say their children are sending them? Hint


Question 3 of 10
3. In the episode "Gert Rides Again", Thelma visits her cousin Gert in the retirement home. What is the name of Gert's witty boyfriend? Hint


Question 4 of 10
4. Iola freeze-dries her cat, Midnight, to preserve him after he dies. What does Vint do to think he is the one who killed her cat? Hint


Question 5 of 10
5. Who wins the Grandma USA pageant? Hint


Question 6 of 10
6. What does Reverend Meechum's bratty grandson, Eugene, put in the stew while Thelma is saying grace? Hint


Question 7 of 10
7. What car does Bubba's stuck up prom date Wanda Lynn come to pick him up in? Hint


Question 8 of 10
8. On April Fools Day, Ada Merle calls to announce Thelma's yard has won the Golden Troll Award. Choose the correct spelling of Ada Merle's last name. Hint


Question 9 of 10
9. On the episode "Dependence Day", Thelma comes through the door with a bag of groceries excited about her upcoming Dixie Belle cruise with Iola. What song is she singing? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the band that Bubba books for Homecoming? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 104: 8/10
May 15 2024 : Guest 108: 10/10
May 14 2024 : Guest 76: 5/10
May 13 2024 : Guest 13: 7/10
May 11 2024 : Guest 174: 10/10
May 11 2024 : Guest 73: 10/10
May 10 2024 : Guest 69: 10/10
May 10 2024 : Guest 174: 9/10
May 09 2024 : Guest 68: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In season 1, Vint pawns Mama's silver to help his friend Claude make bail. How much money does he need?

Answer: $250.00

Mama has always thought of Claude as a loser so Vint couldn't tell her that he needed money for him to bail him out of jail. When Mama states that silver is the most valuable thing in the house, Vinton just takes it and pawns it for the money and then makes excuses and denials of where it went.
2. When Mama gets a job at the Raytown Travel Agency, where do the couple that wants to book a trip say their children are sending them?

Answer: Tahiti

"It's great day at the Raytown Travel Agency, may I help you!" In this episode, Mama gets her first real job and constantly gets interrupted by phone calls from her family when she tries to help the couple book a trip and ends up insulting them and getting fired on her first day.
3. In the episode "Gert Rides Again", Thelma visits her cousin Gert in the retirement home. What is the name of Gert's witty boyfriend?

Answer: Alvin Thompson

Thelma helps her cousin/best friend, Gert from her woes at the retirement home and puts the pep back in her step. Gert was played by Imogene Coca (who also played Aunt Edna in "National Lampoon's Vacation").
4. Iola freeze-dries her cat, Midnight, to preserve him after he dies. What does Vint do to think he is the one who killed her cat?

Answer: sits on him

After sitting on him, Vint then buries Midnight and says he ran away, unknowingly Midnight was already dead.
5. Who wins the Grandma USA pageant?

Answer: Grandma Francine

Bubba entered Mama in the beauty pageant but sends in Naomi's photo with the application to ensure she would be selected.
6. What does Reverend Meechum's bratty grandson, Eugene, put in the stew while Thelma is saying grace?

Answer: hot sauce

After leaving Eugene with Thelma to watch, he wreaks havoc on the Harper family. Finally Rev Meechum returns and gives him the spanking he deserves.
7. What car does Bubba's stuck up prom date Wanda Lynn come to pick him up in?

Answer: Trans Am

Bubba breaks his date with Wanda Lynn at the end of the episode because he finally sees her true colors. He then takes Iola's sweet, ugly duckling niece Vernette to the prom instead.
8. On April Fools Day, Ada Merle calls to announce Thelma's yard has won the Golden Troll Award. Choose the correct spelling of Ada Merle's last name.

Answer: Pfefferman

P-F-E-F-F-E-R-M-A-N. Her last name is spelled a couple of times in the episode. It is really Thelma who calls pretending to be Ms. Pfefferman in order to play an April Fools joke on Vint, Bubba, Naomi and Iola.
9. On the episode "Dependence Day", Thelma comes through the door with a bag of groceries excited about her upcoming Dixie Belle cruise with Iola. What song is she singing?

Answer: Proud Mary

Thelma eventually gets irritated with Iola's quirks and bad habits when she moves in with the Harpers after her mother kicks her out for defying her and going on the Dixie Belle cruise.
10. What is the name of the band that Bubba books for Homecoming?

Answer: The Bone Crushers

The band is more than Mama bargains for when the all-girl band is heavy punk rock. Stacie Q guests stars as one of the members of The Bone Crushers.
Source: Author jenfree

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us