FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mamas Family Knowledge Test
Quiz about Mamas Family Knowledge Test

"Mama's Family" Knowledge Test Quiz


This is my first quiz. Hope you enjoy playing!

A multiple-choice quiz by defiantcaleb. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. Mama's Family

Author
defiantcaleb
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
348,373
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
645
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 104 (10/10), Guest 98 (10/10), Guest 12 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. How much was the broach actually worth that Thelma's mother gave to her? Hint


Question 2 of 10
2. Where did Bubba get to go with his Geology class after Thelma gives him the money? Hint


Question 3 of 10
3. What is Ellen's husband's name? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the college Bubba attends? Hint


Question 5 of 10
5. What is the final sale price of "Big Top Tuna" at Food Circus the day Mama is orchestrating a boycott? Hint


Question 6 of 10
6. During "The Wedding" episode, why does Ellen end up getting a brand new Cadillac from her husband? Hint


Question 7 of 10
7. Which publication did Aunt Fran work for during "Mama's Family"? Hint


Question 8 of 10
8. From the episode "Best Medicine", Ellen (Betty White) shows up with a peace offering for missing Aunt Fran's funeral, what was it? Hint


Question 9 of 10
9. In the episode "Where there's a will", what color is the paint that Mama gets on her dress after setting down on a freshly painted bench? Hint


Question 10 of 10
10. What color is Mama's refrigerator? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 104: 10/10
May 21 2024 : Guest 98: 10/10
May 20 2024 : Guest 12: 7/10
May 19 2024 : Guest 71: 9/10
May 16 2024 : Guest 99: 9/10
May 14 2024 : Guest 76: 6/10
May 13 2024 : Guest 162: 6/10
May 11 2024 : Guest 174: 8/10
May 10 2024 : Guest 174: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How much was the broach actually worth that Thelma's mother gave to her?

Answer: $275.00

Naomi and Vint thought that it might have been worth a lot more, but it turned out to be a fake. Thelma ends up selling it to pay for Bubba's geology class trip. The trip actually only costs $200.00, but Thelma plans on buying her first pair of designer jeans with the rest of the money.
2. Where did Bubba get to go with his Geology class after Thelma gives him the money?

Answer: Oswald Caverns

Vint and Naomi advise that Oswald Caverns is located next to a mental institute and a maximum security prison. Thelma says the cave has bats that can bite you on the neck and turn you into the living dead.
3. What is Ellen's husband's name?

Answer: Bruce

Ellen and Bruce end up getting a divorce. Afterwards, she ends up with a younger man, and the mayor of Raytown.
4. What is the name of the college Bubba attends?

Answer: Raytown Junior College

The school mascot was a Weasel. Iola helps Bubba shrink one of his Raytown J.C. sweatshirts when he ends up with a XXL. Iola advises, "We're saved, it's 100% cotton".
5. What is the final sale price of "Big Top Tuna" at Food Circus the day Mama is orchestrating a boycott?

Answer: 25 cents per can

Naomi also hangs an advertisement advising Food Circus is accepting triple coupons, causing Iola to run inside the store despite the boycott.
6. During "The Wedding" episode, why does Ellen end up getting a brand new Cadillac from her husband?

Answer: An affair with his secretary

The affair with his secretary becomes exposed due to Eunice telling Ellen during Naomi's bachelorette party.
7. Which publication did Aunt Fran work for during "Mama's Family"?

Answer: The Raytown Bugle

Aunt Fran worked as a reporter for the newspaper. In one episode, Thelma describes the paper as a non-popular paper that people line their bird cages with.
8. From the episode "Best Medicine", Ellen (Betty White) shows up with a peace offering for missing Aunt Fran's funeral, what was it?

Answer: Le Process Food Processor

After Mama advises that it looks like you could lose a limb in the french food processor, Ellen says "Nonsense, I've never so much as nicked myself in all the years I've used it". Mama then says "Your giving me something used" to which Ellen replies "Previously owned".
9. In the episode "Where there's a will", what color is the paint that Mama gets on her dress after setting down on a freshly painted bench?

Answer: Green

Mama was sitting on the bench after getting her hair done by a chain smoking hair dresser. She makes the remark about "looking like she escaped from an Irish prison" when she is looking at the stripes in the mirror.
10. What color is Mama's refrigerator?

Answer: Pink

Mama is most fond of her sponge in the kitchen.
Source: Author defiantcaleb

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us