FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mamas Family
Quiz about Mamas Family

'Mama's Family' Trivia Quiz


Test your knowledge of the hilarious Harper family.

A multiple-choice quiz by leAnn7. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. Mama's Family

Author
leAnn7
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
32,587
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
3998
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (10/15), Guest 174 (13/15), Guest 162 (8/15).
- -
Question 1 of 15
1. How many children did Mama have? Hint


Question 2 of 15
2. What of the following did Mama frequently say in the show? Hint


Question 3 of 15
3. What did Vint call Naomi? Hint


Question 4 of 15
4. In the early episodes, Vint had a friend who Mama disliked. Who was that friend? Hint


Question 5 of 15
5. What brand of answering machine did the Harpers have? Hint


Question 6 of 15
6. What classic novel did Mama have trouble with in high school?

Answer: (Three Words)
Question 7 of 15
7. Who was the mayor of Raytown (usually)? Hint


Question 8 of 15
8. Who played Iola Boylan?

Answer: (2 words, first and last name)
Question 9 of 15
9. Who did Eunice have a crush on in high school? Hint


Question 10 of 15
10. Who was the Courteous Crook? Hint


Question 11 of 15
11. When Mama fell at the bank, what was the nickname of the lawyer she hired? Hint


Question 12 of 15
12. What did Iola say when she knocked at the Harpers' door? Hint


Question 13 of 15
13. Which of the following jobs did Mama NOT have? Hint


Question 14 of 15
14. Who was Alberta Meechum? Hint


Question 15 of 15
15. When Iola greeted Vint, what did she usually do? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 19 2024 : Guest 172: 10/15
May 18 2024 : Guest 174: 13/15
May 16 2024 : Guest 162: 8/15
May 14 2024 : Guest 76: 12/15
May 13 2024 : Guest 73: 15/15
May 13 2024 : Guest 162: 9/15
May 12 2024 : Guest 13: 15/15
May 12 2024 : Guest 47: 15/15
May 11 2024 : Guest 73: 14/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many children did Mama have?

Answer: three

Mama had three children: Ellen, Eunice, and Vint.
2. What of the following did Mama frequently say in the show?

Answer: Horse puckey

3. What did Vint call Naomi?

Answer: Skeeter

4. In the early episodes, Vint had a friend who Mama disliked. Who was that friend?

Answer: Claude Cainmaker

5. What brand of answering machine did the Harpers have?

Answer: Satsubishi

6. What classic novel did Mama have trouble with in high school?

Answer: The Scarlet Letter

Written by Nathaniel Hawthorne, of course.
7. Who was the mayor of Raytown (usually)?

Answer: Alvin Tutweiler

In an early two-part episode, Mama defeated Mayor Tutweiler to become the mayor of Raytown.
8. Who played Iola Boylan?

Answer: Beverly Archer

9. Who did Eunice have a crush on in high school?

Answer: Duke Reeves

Even in adulthood, Eunice was still obsessed with Duke Reeves.
10. Who was the Courteous Crook?

Answer: Hobart

I'm not sure if that was his first or last name.
11. When Mama fell at the bank, what was the nickname of the lawyer she hired?

Answer: Settlement Sam

12. What did Iola say when she knocked at the Harpers' door?

Answer: Knock Knock

13. Which of the following jobs did Mama NOT have?

Answer: librarian

14. Who was Alberta Meechum?

Answer: the wife of the Reverend

Alberta Meechum was the wife of Reverend Meechum. Mama disliked Mrs. Meechum because she was a snob.
15. When Iola greeted Vint, what did she usually do?

Answer: took off her glasses

Iola had a thing for Vint.
Source: Author leAnn7

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us