FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match the Actor to the Right TV Doctor
Quiz about Match the Actor to the Right TV Doctor

Match the Actor to the Right TV Doctor Quiz


Match the actor on the right to their TV doctor personality on the left. Happy matching!

A matching quiz by DizWiz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Professions on TV
  8. »
  9. Medicine

Author
DizWiz
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
391,893
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1018
Last 3 plays: Guest 99 (10/10), Guest 24 (10/10), TriviaFan22 (7/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Dr. Kildare  
  Chad Everett
2. Dr. Frasier Crane  
  Vince Edwards
3. Dr. Richard Kimble  
  Richard Chamberlain
4. Dr. Steven Kiley  
  Robert Young
5. Dr. Marcus Welby  
  David Janssen
6. Dr. Ben Casey  
  DeForest Kelley
7. Dr. Gregory House  
  Alan Alda
8. Dr. Joe Gannon  
  Kelsey Grammer
9. Dr. Leonard McCoy  
  Hugh Laurie
10. Dr. Benjamin Franklin (Hawkeye) Pierce   
  James Brolin





Select each answer

1. Dr. Kildare
2. Dr. Frasier Crane
3. Dr. Richard Kimble
4. Dr. Steven Kiley
5. Dr. Marcus Welby
6. Dr. Ben Casey
7. Dr. Gregory House
8. Dr. Joe Gannon
9. Dr. Leonard McCoy
10. Dr. Benjamin Franklin (Hawkeye) Pierce

Most Recent Scores
Jul 10 2024 : Guest 99: 10/10
Jul 07 2024 : Guest 24: 10/10
Jul 05 2024 : TriviaFan22: 7/10
Jul 01 2024 : Guest 70: 10/10
Jun 21 2024 : Guest 160: 7/10
Jun 20 2024 : Guest 23: 10/10
Jun 20 2024 : Guest 71: 10/10
Jun 19 2024 : Guest 131: 10/10
Jun 15 2024 : sr71lives: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Dr. Kildare

Answer: Richard Chamberlain

Frederick Schiller Faust, using the pen name Max Brand, created the fictional Dr Kildare. The young intern first appeared in a story for "Cosmopolitan Magazine" in 1936. Stories, novels, comics, a radio show and movies followed in the 1930s and 1940s. In 1961, Richard Chamberlain starred in the television series titled "Dr. Kildare". The series ran for five years.
2. Dr. Frasier Crane

Answer: Kelsey Grammer

Kelsey Grammer began portraying Dr. Frasier Crane on the 3rd season of the sitcom 'Cheers' in September 1984. Originally intended as a limited role, Kelsey Grammar remained on the show until the series ended in 1993. In September of 1993, Grammer reprised the role of Dr. Frasier Crane in a spin-off series entitled 'Frasier'. The spin-off series ended in 2004.
3. Dr. Richard Kimble

Answer: David Janssen

Created by writer Roy Huggins, Dr. Richard Kimble was the lead character in the American crime drama 'The Fugitive'. Dr. Kimble, played by David Janssen, was wrongfully convicted of the murder of his wife. Facing the death sentence, Kimble escaped and spent four years hunting down the one-armed man who killed his wife. The show aired from 1963 to 1967.
4. Dr. Steven Kiley

Answer: James Brolin

Dr. Steven Kiley was the young assistnt to Dr. Marcus Welby on the American medical drama 'Marcus Welby, M.D.'. James Brolin played Dr. Kiley for the entire series from 1969 to 1976. In an age gap role-reversal, Dr. Kiley was the more conventional medical practitioner rather than his partner Dr. Welby.
5. Dr. Marcus Welby

Answer: Robert Young

Dr. Marcus Welby was the lead character on the American medical drama 'Marcus Welby, M.D.'. Robert Young played Dr. Welby for the entire series from 1969 to 1976. The show tackled some volatile social issues of the times such as pedophilia, homosexuality, and abortion.
6. Dr. Ben Casey

Answer: Vince Edwards

Created by James E. Moser, Dr. Ben Casey was the lead character in the American medical drama 'Ben Casey'. Vince Edwards starred as Dr. Ben Casey for the entire five seasons from 1961 to 1966. Casey was a passionate young neurosurgeon at County General Hospital.
7. Dr. Gregory House

Answer: Hugh Laurie

Created by David Shore, Dr. Gregory House, M.D. was the lead character in the American medical drama 'House' or 'House M.D.'. Hugh Laurie starred as Dr. Gregory House for the entire eight seasons from 2004 to 2012. Dr House was the Head of Diagnostic Medicine at Princeton-Plainsboro Teaching Hospital.

His unconventional methods and his moody behavior drew some parallels to British detective Sherlock Holmes. Dr. House's apartment number in the series was 221B - as in 221B Baker Street for Sherlock Holmes.
8. Dr. Joe Gannon

Answer: Chad Everett

Created by Al C. Ward and Frank Glicksman, Dr. Joe Gannon, M.D. was the lead character in the American medical drama 'Medical Center'. Chad Everett starred as Dr. Joe Gannon for the entire eight seasons from 1969 to 1976. Dr. Gannon was a surgeon at an unnamed hospital in the Los Angeles area.
9. Dr. Leonard McCoy

Answer: DeForest Kelley

Created by Gene Roddenbery, Dr. Leonard H. McCoy, M.D. was one of the leading characters in the American Sci-Fi drama series 'Star Trek'. DeForest Kelley starred as Dr. Leonard H. 'Bones' McCoy for the entire three seasons from 1966 to 1969. DeForest Kelley also portrayed Dr. McCoy in the 'Star Trek' film franchise from 1979 to 1991. McCoy had an on-screen cantankerous friendship with Mr. Spock (Leonard Nimoy).
10. Dr. Benjamin Franklin (Hawkeye) Pierce

Answer: Alan Alda

Developed by Larry Gelbart and based on the novel 'MASH: A Novel About Three Army Doctors' by Richard Hooker, Dr. Benjamin Franklin (Hawkeye) Pierce was one of the leading characters in the American comedy 'M*A*S*H'. Alan Alda starred as Dr. Hawkeye Pierce for the entire eleven seasons from 1972 to 1983.
Source: Author DizWiz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Just a Few Quizzes:

Some quizzes to play in your spare time.

  1. Moolah Moolah - Money Money Easier
  2. Walt Disney World Virtual Vacation Easier
  3. Celebrities in Other Words Part II Very Easy
  4. Kings in Common Very Easy
  5. Match the Actor to the Right TV Doctor Easier

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us