FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Kings in Common
Quiz about Kings in Common

Kings in Common Trivia Quiz


Match the kings on the right with their descriptions on the left.

A matching quiz by DizWiz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic People
  8. »
  9. Thematic Aristocracy

Author
DizWiz
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
391,804
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
923
Last 3 plays: dee1304 (10/10), TriviaFan22 (10/10), burnsbaron (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Movie gorilla  
  King Kong
2. Elvis Presley movie  
  King high straight
3. Benny Goodman  
  King Lear
4. Roger Miller song  
  King of the Hill
5. Budweiser slogan  
  Kingfisher
6. Egyptian ruler  
  King of the Road
7. Poker hand  
  King of Swing
8. Bird  
  King of Beers
9. Animated TV show  
  King Tut
10. Shakespearean play  
  King Creole





Select each answer

1. Movie gorilla
2. Elvis Presley movie
3. Benny Goodman
4. Roger Miller song
5. Budweiser slogan
6. Egyptian ruler
7. Poker hand
8. Bird
9. Animated TV show
10. Shakespearean play

Most Recent Scores
Jul 15 2024 : dee1304: 10/10
Jul 05 2024 : TriviaFan22: 10/10
Jun 24 2024 : burnsbaron: 10/10
Jun 19 2024 : Guest 131: 10/10
Jun 17 2024 : Guest 104: 10/10
Jun 15 2024 : Guest 173: 10/10
Jun 13 2024 : polly656: 10/10
Jun 03 2024 : Guest 97: 10/10
May 24 2024 : LancYorkYank: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Movie gorilla

Answer: King Kong

Kong is a giant gorilla that first appeared in the 1933 film titled "King Kong". He was found on the mythical Skull Island somewhere in the Pacific Ocean. After his capture, he was brought to New York City and touted as "The Eight Wonder of the World".

There have been many sequels and remakes of the original film. He is now known universally as King Kong and is one of the iconic images of the horror genre.
2. Elvis Presley movie

Answer: King Creole

"King Creole" is a 1958 movie musical starring Elvis Presley. In order to make the movie, Elvis was allowed a six month deferral to his start in the army. Elvis gets involved with the criminal element in New Orleans after dropping out of high school. He gets a job singing in the King Creole nightclub. No more spoilers - watch the movie to see if Elvis gets the girl and stays out of trouble.
3. Benny Goodman

Answer: King of Swing

Benny Goodman was an American bandleader nicknamed the "King of Swing". Goodman played the clarinet. It is said that Goodman kicked off the "swing" era in 1935. He helped legitimize jazz or swing in the US.
4. Roger Miller song

Answer: King of the Road

"King of the Road" was written and sung by Roger Miller. The song was released in 1965. It charted number one on the US Country chart and number one on the UK Singles chart. The song is about a hobo with no money, but also no worries.
5. Budweiser slogan

Answer: King of Beers

Budweiser is a beer made by the Anheuser-Busch InBev company. The beer was created in 1876 in the US. The King of Beers has been a popular slogan used by the company even though other beer brands are taking over the top popularity slots in the US.
6. Egyptian ruler

Answer: King Tut

King Tutankhamen, often referred to as King Tut, was an Egyptian Pharaoh who reigned from about 1332-1323 BC. In 1922, Howard Carter, funded by Lord Carnarvon, discovered the nearly intact tomb of King Tut. Many of the tombs of other pharaohs had been looted over the centuries.

The number of artifacts found, close to 5,400, in the tomb made worldwide history. Portions of the collection have been touring the world for the past several decades.
7. Poker hand

Answer: King high straight

Poker is a card game of luck, skill, gambling and strategy that originated in the United States. The object is to win by beating all other players who have not thrown in their card hands. A straight is five consecutive cards. A king high straight would consist of a king, queen, jack, ten and nine of any suit.
8. Bird

Answer: Kingfisher

The kingfisher is a bird with over 100 species found throughout most of the world except in polar and desert regions. They are known for swooping down on their prey and then killing it with their long sharp pointed bills. Some species of kingfishers are on the endangered list.
9. Animated TV show

Answer: King of the Hill

"King of the Hill" is an animated comedy show created by Mike Judge and Greg Daniels. It ran from 1997 until 2009. Set in Arlen, Texas, the show is about the Hill family and neighbors. The show was very popular and won two Emmy Awards.
10. Shakespearean play

Answer: King Lear

"King Lear" is a play written by William Shakespeare in the early 1600s. King Lear is the King of England who descends into madness. He divides his kingdom among two of his daughters, leaving the third daughter shut out. The play has a tragic ending. No other spoilers given here!
Source: Author DizWiz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Just a Few Quizzes:

Some quizzes to play in your spare time.

  1. Moolah Moolah - Money Money Easier
  2. Walt Disney World Virtual Vacation Easier
  3. Celebrities in Other Words Part II Very Easy
  4. Kings in Common Very Easy
  5. Match the Actor to the Right TV Doctor Easier

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us