FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about SpongeBob QuizPants
Quiz about SpongeBob QuizPants

SpongeBob QuizPants


This is my first quiz of the popular kid's show "SpongeBob SquarePants". Hope you enjoy!

A multiple-choice quiz by DinoChan2000. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television Q-T
  8. »
  9. SpongeBob SquarePants

Author
DinoChan2000
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
345,016
Updated
Jun 04 23
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
781
Last 3 plays: Guest 31 (0/10), Guest 31 (9/10), Guest 31 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the episode "Ditchin'", SpongeBob ditches school with the help of Patrick. Which of the following excuses is the correct one? Hint


Question 2 of 10
2. In the special episode "SpongeBob's House Party", who of the following used SpongeBob's three-sided comb? Hint


Question 3 of 10
3. In the episode "Skill Crane", what did Squidward give to Mr. Krabs after he spent all his money? Hint


Question 4 of 10
4. In the episode "Karate Star", Patrick learns how to be a karate master. Which of these quotes is what Patrick kept thinking SpongeBob said? Hint


Question 5 of 10
5. In the episode "The Inside Job", what did Plankton feel after absorbing too many of SpongeBob feelings? Hint


Question 6 of 10
6. In the episode "The Two Faces of Squidward", what did SpongeBob do after riding the limo? Hint


Question 7 of 10
7. In the episode "Battle of Bikini Bottom", Patrick digs for what? Hint


Question 8 of 10
8. In the special episode "Pest of the West", what is Plankton's ancestor name? Hint


Question 9 of 10
9. In the special episode "Friend or Foe", what was Karen's first job? Hint


Question 10 of 10
10. In the special episode "Ugh", Spongar and Patar discovered fire. How did they discover it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 12 2024 : Guest 31: 0/10
May 08 2024 : Guest 31: 9/10
May 02 2024 : Guest 31: 9/10
Apr 25 2024 : Guest 31: 10/10
Apr 18 2024 : Guest 31: 0/10
Apr 15 2024 : Guest 31: 0/10
Apr 08 2024 : Guest 31: 10/10
Apr 07 2024 : Guest 31: 0/10
Apr 06 2024 : Cj98: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the episode "Ditchin'", SpongeBob ditches school with the help of Patrick. Which of the following excuses is the correct one?

Answer: He didn't go to the toilet until tomorrow

SpongeBob gets the idea from Patrick drinking a lot of water. "He has diarrhea" is an excuse from the episode "The Bully". "He has to feed Gary" and "He wanted to get his homework" are fakes.
2. In the special episode "SpongeBob's House Party", who of the following used SpongeBob's three-sided comb?

Answer: Larry the Lobster

Larry the Lobster tried using SpongeBob's comb. SpongeBob worried that someone would be using his three-sided comb so he tried to climb the bathroom window only to break his fingers.
3. In the episode "Skill Crane", what did Squidward give to Mr. Krabs after he spent all his money?

Answer: The deed to his house

He somehow put the deed to his house into the machine and then Mr. Krabs collected it after asking what the piece of paper was.
4. In the episode "Karate Star", Patrick learns how to be a karate master. Which of these quotes is what Patrick kept thinking SpongeBob said?

Answer: "You are a karate genius"

He keeps that quote in his mind but soon it takes over his whole hand. What SpongeBob kept on repeating was "Great power comes with great responsibility". Patrick said "We sea-stars also have limbs that grows new body". "I wouldn't say that" is a quote from the Barg N' Mart cashier.
5. In the episode "The Inside Job", what did Plankton feel after absorbing too many of SpongeBob feelings?

Answer: Warm and fuzzy

After absorbing too many of SpongeBob's feelings, he felt warmth and fuzziness in his heart which made him happy and cheerful.
6. In the episode "The Two Faces of Squidward", what did SpongeBob do after riding the limo?

Answer: Clip his toenails

He clipped his toenails. He said that before Squidward went into his house.
7. In the episode "Battle of Bikini Bottom", Patrick digs for what?

Answer: Booger

Patrick grows his own nose, he digs like a drill, and then he yells "It's booger time!". SpongeBob says "Run away Mr. Krabs, Patrick's digging for gold!". Mr. Krabs thought it was real gold but in fact, it was not.
8. In the special episode "Pest of the West", what is Plankton's ancestor name?

Answer: Dead-eye Plankton

This name is heard several times in the episode. SpongeBob's ancestor's name is SpongeBuck SquarePants.
9. In the special episode "Friend or Foe", what was Karen's first job?

Answer: Security System

This can only be heard once in the episode. A computer is what Karen is now. Calculator was Baby Karen and I made up robot.
10. In the special episode "Ugh", Spongar and Patar discovered fire. How did they discover it?

Answer: By playing with the rain

Spongar and Patar both played with the rain until it became angry and it struck lightning. By that, they discovered warmth which is called fire.
Source: Author DinoChan2000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us