FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Ultimate Spongebob Quiz
Quiz about The Ultimate Spongebob Quiz

The Ultimate Spongebob Quiz


This quiz is all about SpongeBob. I will give you questions about his episodes, and what happened in them. Pretty easy, right?

A multiple-choice quiz by kristymilo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television Q-T
  8. »
  9. SpongeBob SquarePants

Author
kristymilo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
319,997
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2952
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (4/10), Guest 63 (9/10), Guest 73 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the episode "The Great Snail Race", what is the name of the snail Squidward buys? Hint


Question 2 of 10
2. In the episode "The Secret Box", there is a string in the box. What item appears when you pull this string? Hint


Question 3 of 10
3. In the episode, "Money Talks", Mr. Krabs sings a song. What ends the line: "If I could talk to money"? Hint


Question 4 of 10
4. Who is the tanned celebrity that shown in the episode "Sun Bleached?" Hint


Question 5 of 10
5. In "Truth or Square", why do SpongeBob and his friends go in the air vent? Hint


Question 6 of 10
6. In "Sun Bleached", what is the THIRD thing SpongeBob did to look tan? Hint


Question 7 of 10
7. In "Something Smells", who brought up the thing about SpongeBob being "ugly?" Hint


Question 8 of 10
8. In the episode "Rule of Dumb", why did Patrick give up the crown? Hint


Question 9 of 10
9. In "Truth or Square", what was the 'big thing' coming up? Hint


Question 10 of 10
10. Who voices Squidward on the show? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 172: 4/10
May 14 2024 : Guest 63: 9/10
May 12 2024 : Guest 73: 1/10
May 09 2024 : Guest 198: 9/10
May 08 2024 : Guest 31: 10/10
May 08 2024 : Guest 49: 10/10
May 02 2024 : Guest 31: 10/10
Apr 28 2024 : Guest 166: 4/10
Apr 25 2024 : Guest 31: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the episode "The Great Snail Race", what is the name of the snail Squidward buys?

Answer: Snelly

In this episode, Squidward gets a snail to enter in a race, but the problem is that SpongeBob decides to enter Gary in the race, and then a competition is right at their fingertips!
2. In the episode "The Secret Box", there is a string in the box. What item appears when you pull this string?

Answer: A photo of SpongeBob at the Christmas party

Patrick isn't very happy when SpongeBob tries to steal his secret box. As you see SpongeBob doesn't really have any secrets, but Patrick comes along and shows SpongeBob his "secret" box. SpongeBob is anxious to see that box!
3. In the episode, "Money Talks", Mr. Krabs sings a song. What ends the line: "If I could talk to money"?

Answer: "How great my life would be"

Mr. Krabs would sing this song everyday! Half of the song is: "If I could talk to money, how great my life would be."
4. Who is the tanned celebrity that shown in the episode "Sun Bleached?"

Answer: Craig Mammalton

This guy is very tanned. In the episode, a fish puts on Tan Accelerator, and it turns him into fried bacon. "Well," Craig says. "I see you've read my book."
5. In "Truth or Square", why do SpongeBob and his friends go in the air vent?

Answer: The door was locked

SpongeBob and his friends were getting ready for the Eleventy Seventh anniversary, but as SpongeBob was doing decorations, things got out of hand.
6. In "Sun Bleached", what is the THIRD thing SpongeBob did to look tan?

Answer: He put caramel on himself

This episode involved a tanned celebrity who was having a party, and SpongeBob wanted to go. Patrick left SpongeBob under the tanning bed too long.
7. In "Something Smells", who brought up the thing about SpongeBob being "ugly?"

Answer: Patrick

Patrick was being dumb, as always, telling SpongeBob he was ugly. As they went to the bathroom in the theater, Patrick thought he caught the ugly, but then something smelled.
8. In the episode "Rule of Dumb", why did Patrick give up the crown?

Answer: He saw a scary face in a mirror

Patrick was awarded a crown. Then he thought he was king (which he wasn't) and he had fun. Then things got out of hand. He saw a face in his mirror and gave up his crown.
9. In "Truth or Square", what was the 'big thing' coming up?

Answer: Eleventy Seventh Anniversary

This episode was mainly about secrets like SpongeBob's first Krabby Patty.
10. Who voices Squidward on the show?

Answer: Rodger Bumpass

Squidward likes to play the clarinet, do art, and a bunch of other things. He hates SpongeBob and Patrick!
Source: Author kristymilo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us