FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Thats Our Mama Test 1 of 2
Quiz about Thats Our Mama Test 1 of 2

That's Our Mama Test 1 of 2 Trivia Quiz


This is a test combined from various episodes featuring Thelma 'Mama' Harper. The questions are taken from six seasons of "Mama's Family".

A multiple-choice quiz by valjoedg. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. Mama's Family

Author
valjoedg
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
347,113
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
534
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (9/10), Guest 68 (9/10), Guest 104 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Mama Gets A Job"
Where did Thelma get her first job?
Hint


Question 2 of 10
2. "Mama Learns To Drive"
Who first taught her to drive?
Hint


Question 3 of 10
3. "Mama Buys a Car"
What was Willie Potts' nickname in school?
Hint


Question 4 of 10
4. "Where There's A Will"
Mama, Vint and Naomi will inherit $31,500 according to Fran's will; but only if Mama can keep from losing her temper for a period of ____________.
Hint


Question 5 of 10
5. "An Ill Wind"
What did Aunt Effie bring to Thanksgiving?
Hint


Question 6 of 10
6. "Educating Mama"
What book did Thelma read and no one else did?
Hint


Question 7 of 10
7. "Zirconias Are a Girl's Best Friend"
Who was the seller on KRAY who sold Thelma numerous items?
Hint


Question 8 of 10
8. "Teacher's Pet"
Iola: "Well Thelma, I told you. The way to a man's heart is through his stomach."
Mama: "Oh yeah? And just how many men have sliced your cake, ____________."
Hint


Question 9 of 10
9. "Mama on Jeopardy"
Who did Thelma NOT mention on whom she'd rather take on her trip for four to Hawaii?
Hint


Question 10 of 10
10. "Bed and Breakdown"
The family rented out their rooms so Thelma could get her Chefomatic. She said for the Chefomatic she'd sleep in where?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 11 2024 : Guest 174: 9/10
May 09 2024 : Guest 68: 9/10
May 05 2024 : Guest 104: 9/10
Apr 30 2024 : Guest 75: 8/10
Apr 28 2024 : Guest 24: 8/10
Apr 11 2024 : Guest 99: 7/10
Apr 04 2024 : Guest 67: 8/10
Mar 28 2024 : Guest 172: 10/10
Mar 27 2024 : Irishsoul13: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Mama Gets A Job" Where did Thelma get her first job?

Answer: Raytown Travel Agency

They needed money so Thelma went and got a job only to have her family call her every few minutes. She ended losing the job, thanks to her family.
2. "Mama Learns To Drive" Who first taught her to drive?

Answer: Ellen

At first Thelma was being stubborn and refused to learn to drive so the family decided not to drive her anywhere. Her daughter Ellen decided to teach her to drive and she hit a cement pot in the mall parking lot.
3. "Mama Buys a Car" What was Willie Potts' nickname in school?

Answer: Willie the Weasel

After Willie the Weasel sold Thelma a lemon car she tried to get her money back. Vint suddenly remembered his nickname "The Weasel" because he could weasel anything out of anyone.
4. "Where There's A Will" Mama, Vint and Naomi will inherit $31,500 according to Fran's will; but only if Mama can keep from losing her temper for a period of ____________.

Answer: Two weeks

Thelma could easily lose her temper. Remember when she caught Naomi leaving Vint's room? Or when Vint pawned her silver for Claude's bail money? She kept her cool only when the executor of Fran's estate said her dress didn't do a thing for her she flipped her lid.
5. "An Ill Wind" What did Aunt Effie bring to Thanksgiving?

Answer: Rum balls

Iola was asking Thelma if Aunt Effie was bringing her famous rum balls. Thelma said they were her Christmas specialty. When they were driven into the basement by the tornado they used the rum balls to play poker. Iola passed out on Vint and Naomi's bed.
6. "Educating Mama" What book did Thelma read and no one else did?

Answer: "The Scarlett Letter"

Everyone else read the Ray Notes version of "The Scarlett Letter". Earlier Thelma had mentioned dreading getting in front of the class. The teacher called her up front and asked her on her own interpretation of the book.
7. "Zirconias Are a Girl's Best Friend" Who was the seller on KRAY who sold Thelma numerous items?

Answer: Travis

She used her credit card on all her purchases running the bill into more than $10,000. Reluctantly she sent all the things back at the behest of her family and Iola.
8. "Teacher's Pet" Iola: "Well Thelma, I told you. The way to a man's heart is through his stomach." Mama: "Oh yeah? And just how many men have sliced your cake, ____________."

Answer: Betty Crocker

Thelma had a crush on her teacher Mr. Hanson and wanted to tempt him. Iola suggested cooking cause nothing satisfies a man's heart like food.
9. "Mama on Jeopardy" Who did Thelma NOT mention on whom she'd rather take on her trip for four to Hawaii?

Answer: Harrison Ford

Alex Trebek: "Thelma who are you taking on this trip?"
Thelma: "Oh Alex I would just love to take Tom Selleck, Paul Newman and Robert Redford but I'm sure they're busy. I guess I'm just gonna take my worthless family!"
10. "Bed and Breakdown" The family rented out their rooms so Thelma could get her Chefomatic. She said for the Chefomatic she'd sleep in where?

Answer: Snake pit

Thelma rented out her room to a couple going to a flower show. Vint and Naomi rented out their room to a nephew of Naomi's boss. Bubba rented out his room to cheerleaders. Thelma figured with the money from three rented rooms she could afford her new stove.
Source: Author valjoedg

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us