Quiz about The Reapers
Quiz about The Reapers

The Reapers Trivia Quiz


This quiz surveys one of the antagonist groups in "The Walking Dead" known simply as the Reapers.

A multiple-choice quiz by skylarb. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Walking Dead, The
  8. »
  9. The Walking Dead - Characters

Author
skylarb
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
409,420
Updated
Jul 30 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
99
Last 3 plays: Guest 174 (9/10), Guest 68 (9/10), Guest 161 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which community, which used to be Maggie's home, do the Reapers overtake? Hint

Meridian
Oceanside
The Kingdom
Woodbury

2. In which season of "The Walking Dead" were the Reapers introduced? Hint

Season 12
Season 10
Season 3
Season 6

3. What is the last name of the only female Reaper, Leah? Hint

Shaw
Grimes
Dixon
Rhee

4. What was the profession of most of the Reapers prior to the apocalypse? Hint

Doctors
Police officers
School teachers
Mercenaries

5. Which of the following people was NOT killed by a member of the Reapers? Hint

Jesus
Cole
Duncan
Frost

6. What is the name of the priest for the Reapers? Hint

Mancea
Father Gabriel
Pope
Alpha

7. Who is second-in-command of the Reapers? Hint

Beta
Phillip Blake
Negan
Brandon Carver

8. What engineer for the Reapers told Daryl, "This hwacha will make short work of those rotters"? Hint

Glenn
Virgil
Ancheta
Rick

9. What term do the Reapers typically use to refer to one another? Hint

Citizen
Brother
Comrade
Servant

10. Who is the last surviving member of the Reapers? Hint

Dog
Brandon Carver
Pope
Ancheta


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which community, which used to be Maggie's home, do the Reapers overtake?

Answer: Meridian

Maggie has never lived in the Kingdom or Oceanside. She was once abducted by the Governor and taken to Woodbury, but Woodbury was never her home and was destroyed before the Reapers ever appeared on the show. Maggie leaves the Hilltop for a time to work with Georgie building up other communities and ends up settling in Meridian, which is eventually invaded and taken over by the Reapers, who kill most of her people.

A small band survives and returns with her to the Hilltop.
2. In which season of "The Walking Dead" were the Reapers introduced?

Answer: Season 10

"The Walking Dead" ended after eleven seasons. The Reapers are first introduced in season 10, episode 17, "Home Sweet Home." They are a mysterious group of hooded figures led by a man named Pope.
3. What is the last name of the only female Reaper, Leah?

Answer: Shaw

Rhee is the last name of the protagonist Glenn. Grimes is the last name of the protagonist family Rick, Carl, Lori, and Judith. Dixon is the last name of Daryl and his brother Merle. Leah Shaw, who is Daryl's girlfriend for a short time, is the only female member of the Reapers.
4. What was the profession of most of the Reapers prior to the apocalypse?

Answer: Mercenaries

Initially, many of the members of the Reapers were soldiers who fought in the war in Afghanistan, but upon returning, they struggled to find jobs and many ended up becoming mercenaries for a private military company. They were a tightly knit band even before the apocalypse.
5. Which of the following people was NOT killed by a member of the Reapers?

Answer: Jesus

Jesus was killed by a Whisperer. Frost was tortured to death by Pope, the leader of the Reapers. Duncan was stabbed with multiple knives by one of the Reapers, and Cole had his throat slit by Powell, who was later killed by Daryl. Frost, Duncan, and Cole were all Maggie's men. Marco is another victim of the Reapers.
6. What is the name of the priest for the Reapers?

Answer: Mancea

Played by Dikran Tulaine, Mancea is a man in his early to late sixties who goes in search of Father Gabriel. Father Gabriel spies him praying to God, but lets him live. He is first introduced in the episode "Rendition," when he chants over a fallen Reaper in tongues.
7. Who is second-in-command of the Reapers?

Answer: Brandon Carver

Beta was second in command of the Whisperers and Negan was in charge of the Saviors, while Phillip Blake was the Governor of Woodbury. Brandon Carver is played by Alex Meraz.
8. What engineer for the Reapers told Daryl, "This hwacha will make short work of those rotters"?

Answer: Ancheta

Anchetta is played by Dane Davenport and first appears in the season 11 "Acheron Part II" episode before being killed by Daryl Dixon with the flick of a knife in "For Blood." One or more of the Reapers appears in eleven episodes of "The Walking Dead."
9. What term do the Reapers typically use to refer to one another?

Answer: Brother

The Reapers are a cult-like group who refer to one another as "brother" (or "sister" in the case of Leah). Pope, the leader, has his own perverse version of Christianity that he follows, and one of the Reapers serves as the group's priest. Members included Ira Washington, Boone, Mancea, Ancheta, Marcus Powell, Michael Turner, and
Montanio, among others.
10. Who is the last surviving member of the Reapers?

Answer: Dog

Leah is that last human Reaper left alive, but Daryl eventually kills her in "Acts of God" when she captures Maggie. That leaves Leah's dog, named Dog, as the sole surviving member of the group. Dog returns to Daryl, who had taken care of him ever since Leah left her cabin.
Source: Author skylarb

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 23 2022 : Guest 174: 9/10
Nov 21 2022 : Guest 68: 9/10
Nov 16 2022 : Guest 161: 9/10
Nov 10 2022 : Guest 96: 8/10
Nov 08 2022 : Guest 31: 9/10
Nov 05 2022 : Guest 151: 7/10
Oct 19 2022 : Guest 108: 8/10
Oct 15 2022 : dee1304: 3/10
Oct 14 2022 : Guest 50: 9/10

Related Quizzes
This quiz is part of series Walking Dead: Antagonist Communities:

Quizzes on the rival / antagonistic camps and communities of the "Walking Dead." See also my list of protagonist camps and communities.

  1. The Vatos Gang Average
  2. Woodbury Average
  3. Terminus Average
  4. The Claimers Average
  5. The Wolves Average
  6. The Scavengers / Garbage People Average
  7. The Sanctuary Average
  8. The Highwaymen Average
  9. The Whisperers Average
  10. The Reapers Average

12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us