FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which Brady Kid Was It
Quiz about Which Brady Kid Was It

Which Brady Kid Was It? Trivia Quiz


Can you match the action to the Brady kid who did it?

A matching quiz by jasa9092. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Brady Bunch

Author
jasa9092
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
387,497
Updated
Aug 09 26
# Qns
10
Difficulty
New Game
Avg Score
7 / 10
Plays
15
Last 3 plays: debbitts (5/10), Guest 72 (4/10), calmdecember (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Joined the pottery club  
  Jan
2. Got their own room  
  Peter
3. Destroyed the kids' portrait with a bicycle  
  Greg
4. Won a spot to compete on a children's quiz TV show  
  Marcia
5. Had a crush on their dentist  
  Marcia
6. Pretended to look older for a date  
  Bobby
7. Thought they were dull and needed a new personality   
  Jan
8. Bought a black wig so they could stand out  
  Cindy
9. Got made fun of for their lisp  
  Peter
10. Only Brady kid shown having a romantic kiss  
  Cindy





Select each answer

1. Joined the pottery club
2. Got their own room
3. Destroyed the kids' portrait with a bicycle
4. Won a spot to compete on a children's quiz TV show
5. Had a crush on their dentist
6. Pretended to look older for a date
7. Thought they were dull and needed a new personality
8. Bought a black wig so they could stand out
9. Got made fun of for their lisp
10. Only Brady kid shown having a romantic kiss

Most Recent Scores
Today : debbitts: 5/10
Today : Guest 72: 4/10
Today : calmdecember: 10/10
Today : Guest 173: 10/10
Today : Guest 66: 5/10
Today : Guest 97: 8/10
Today : bernie73: 10/10
Today : DotSnoopyFan: 6/10
Today : gwendylyn14: 4/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Joined the pottery club

Answer: Marcia

When Marcia got into high school, she felt very insecure. She went from being a "Big fish in a small pond" to a "Small fish in a big pond". Her mother suggested she join a club to meet people. Marcia joined every club available, but in the end she figured out pottery was the only one she enjoyed.
2. Got their own room

Answer: Greg

Greg actually got his own room twice. When he started high school, he was allowed to turn his father's den into his own bedroom, complete with lava lamps, beaded curtains, and other 1970s "groovy" items. He soon went back to sharing his old room with his brothers.

It was a couple of years later that he got his own bedroom in the attic, and it remained for the rest of the series.
3. Destroyed the kids' portrait with a bicycle

Answer: Jan

Mike hid the portrait in the garage so he could present it to Carol for their Anniversary. Jan felt self-conscious about wearing glasses, so she wasn't wearing them when she rode her bike into the garage and accidentally destroyed the picture.
4. Won a spot to compete on a children's quiz TV show

Answer: Cindy

Cindy's class took a test to determine the top four players to compete on a quiz show. She became conceited and felt she was a star. However, she got stage fright when the "On Air" light came on, and she froze. Her family all cheered for her anyway when she came home.
5. Had a crush on their dentist

Answer: Marcia

Marcia had a new dentist, Dr. Vogel. She became infatuated with him and mistakenly thought he liked her too. He only wanted her to babysit his children, but she thought he wanted to go out on a date.
6. Pretended to look older for a date

Answer: Peter

Greg had a date lined up, but she had to cancel since her cousin was coming to visit. They agreed they could keep their date as long as Greg found her cousin a date as well. He was unable to convince any of his friends to go, so Peter stepped in. Peter is younger, so he put on a fake mustache and told the girls that his name was Phil Packer.

The night ended in disaster because the girls easily figured out the deception.
7. Thought they were dull and needed a new personality

Answer: Peter

A boy told Peter that he was dull. His parents told him that if he was unhappy about his personality, he should try to work on it. He was watching Humphrey Bogart on tv and decided he would try to be like him. Peter went to the kitchen and asked Carol and Alice what was for dinner.

He mimicked Humphrey Bogart while saying, "Pork chops and applesauce". The actor who portrayed Peter, Christopher Knight, said his fans always ask him to say that line.
8. Bought a black wig so they could stand out

Answer: Jan

Jan was tired of being known as "Marcia's younger sister" or "Cindy's older sister". She wanted to be known as just herself.

She bought a black wig and wore it to a birthday party, but everyone thought she was playing a joke. Jan found out everyone liked her just the way she was, so she ditched the wig.
9. Got made fun of for their lisp

Answer: Cindy

A bully, Buddy Hinton, would tease Cindy and mock her by saying, "Baby-talk, baby-talk, it's a wonder you could walk". Her family worked with her to improve her speech, but it didn't help much. The bully kept teasing, and one day Peter punched Buddy, which knocked some of his front teeth loose.

He came to Cindy's house and borrowed her tongue twister book. It is assumed that they all got along after that.
10. Only Brady kid shown having a romantic kiss

Answer: Bobby

Bobby defended a girl named Millicent from a bully. She came to his house to thank him and gave him a kiss. He immediately saw "skyrockets", as he called it. He later went to her house to see if what he felt was real. He gave her another kiss, but afterwards Millicent told him she might have the mumps. He put himself in quarantine until she gave him the news that he was safe.

Millicent was played by Melissa Sue Anderson, who went on to play Mary in "Little House on the Prairie".
Source: Author jasa9092

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
8/9/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us