FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Battle for Bikini Bottom  The Chum Bucket
Quiz about Battle for Bikini Bottom  The Chum Bucket

"Battle for Bikini Bottom" - The Chum Bucket Quiz


The final boss of all of "SpongeBob: Battle for Bikini Bottom", this will also be the concluding quiz to my "Battle for Bikini Bottom" quiz series here on FunTrivia! For the PS2, Xbox, PC and Gamecube.

A multiple-choice quiz by cavalier87. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games Q-S
  8. »
  9. Spongebob Video Games

Author
cavalier87
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
402,046
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
94
- -
Question 1 of 10
1. How many Golden Spatulas must the player collect in order to enter this final boss fight? Hint


Question 2 of 10
2. Robo-SpongeBob is the boss here, which isn't too surprising. What is Robo-SpongeBob's weapon of choice? Hint


Question 3 of 10
3. Which playable character joins SpongeBob in the game-ending boss fight here? Hint


Question 4 of 10
4. During the second phase of this fight, a new boss presents itself. Who is this new boss? Hint


Question 5 of 10
5. Before entering the second phase, it's worth pointing out something quite wacky for the first phase. Of course, it's entirely reasonable to just fight the boss as you normally would be inclined. However, there is a fairly wacky alternate way to overcome the first phase and enter the second phase of the fight. This method is used very often by speedrunners seeking to put the finishing touches on their world or personal record runs. What can the player do to enter the second phase of the fight, as an alternate to fighting the boss normally? Hint


Question 6 of 10
6. The third phase of the fight will see SpongeBob inside of Robo-SpongeBob with one specific goal to end it all and claim victory. What is SpongeBob trying to do here? Hint


Question 7 of 10
7. Apart from winning the game, what will the player be rewarded with upon defeating Robo-SpongeBob? Hint


Question 8 of 10
8. Upon winning the fight, a cutscene will play where numerous duplicates of Plankton are created by his machine. Something fairly humorous happens, as each Plankton clone engages in aggressive dialogue with one another, ultimately prompting all of their assimilations. What does each cloned Plankton say to one another? Hint


Question 9 of 10
9. Plankton was the ultimate mastermind behind the scheme to unleash robots onto Bikini Bottom. What becomes of him in the game's final cutscene? Hint


Question 10 of 10
10. The end credits are played in the background, as the player gets to explore the SpongeBall Arena. Here, SpongeBob is granted permanent SpongeBall form and has the opportunity to collect a lot of one particularly important currency until the credits end. What can SpongeBob collect while the credits play? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many Golden Spatulas must the player collect in order to enter this final boss fight?

Answer: Seventy-five

This sure is a tall, expensive task. It is predictably the highest cost in the entire game.
2. Robo-SpongeBob is the boss here, which isn't too surprising. What is Robo-SpongeBob's weapon of choice?

Answer: Robo-Karate gloves

Getting past Robo-SpongeBob will require careful maneuvering around its many Karate-based tricks.
3. Which playable character joins SpongeBob in the game-ending boss fight here?

Answer: Neither of them do

This is the only mandatory boss of the three where SpongeBob alone is capable and is forced to finish it by himself.
4. During the second phase of this fight, a new boss presents itself. Who is this new boss?

Answer: Robo-Plankton

During the second phase of the fight, SpongeBob will enter his robotic counterpart's body through its ear. There, he will be confronted by Robo-Plankton, who the player must defeat. Robo-Plankton proves to be a formidable foe, being fairly tanky and shooting extremely fast and plentiful lasers at the player, which also have high knockback. Being hit by just one of these can send the player falling to their doom, so it would be good for the player to get their sharp reflexes ready to go for this particular fight.
5. Before entering the second phase, it's worth pointing out something quite wacky for the first phase. Of course, it's entirely reasonable to just fight the boss as you normally would be inclined. However, there is a fairly wacky alternate way to overcome the first phase and enter the second phase of the fight. This method is used very often by speedrunners seeking to put the finishing touches on their world or personal record runs. What can the player do to enter the second phase of the fight, as an alternate to fighting the boss normally?

Answer: Barely dodge Robo-SpongeBob's attack while standing on a platform

When the player advances past the first phase playing the game the way Heavy Iron Studios intended (the "regular way", or glitch-free way), they might notice that Robo-SpongeBob jumps back in recoil upon being struck. While this might seem like just a flavorful aesthetic, it actually triggers something in the game's code that progresses the fight to the second phase, as it should. Robo-SpongeBob jumps just high enough for the game to register that it has been hit the requisite four times, thus prompting the game to activate the second phase of the game. If standing on a small, ovular platform, SpongeBob manages to stand on the opposite side of the platform from where Robo-SpongeBob strikes, it will send him flying in the air.

In doing so, SpongeBob will touch the portion of the game which sends a message to the game that the fight should progress to the second phase.

In a widely-believed oversight by the development team, they failed to make it so that only Robo-SpongeBob jumping this high could trigger the second phase.

As such, the first phase of this fight is laughably easy unless the player chooses to ignore it and plays it regularly.
6. The third phase of the fight will see SpongeBob inside of Robo-SpongeBob with one specific goal to end it all and claim victory. What is SpongeBob trying to do here?

Answer: Destroy critical parts of the robot

Simply put, SpongeBob goes after the mechanical insides of the robot's arms and brain, destroys them, and wins. Of course, as it's the final boss fight, it isn't quite as simple as it sounds.
7. Apart from winning the game, what will the player be rewarded with upon defeating Robo-SpongeBob?

Answer: Two Golden Spatulas

The player earns one Golden Spatula for defeating Robo-Plankton, which will be rescinded if the player ultimately loses to Robo-SpongeBob. They then win another Golden Spatula for defeating Robo-SpongeBob.
8. Upon winning the fight, a cutscene will play where numerous duplicates of Plankton are created by his machine. Something fairly humorous happens, as each Plankton clone engages in aggressive dialogue with one another, ultimately prompting all of their assimilations. What does each cloned Plankton say to one another?

Answer: "I'll destroy you!"

Robo-Planktons start to rapidly get created through Plankton's Duplicato-tron. The first one threatens SpongeBob and the team with destruction. The second threatens the first one with "I'll destroy you two-fold!" The third one then threatens both the first and second with three-fold destruction, and so on.
9. Plankton was the ultimate mastermind behind the scheme to unleash robots onto Bikini Bottom. What becomes of him in the game's final cutscene?

Answer: He gets stepped on

Plankton rushes up to SpongeBob, Sandy and Squidward angrily, and gets ready to shout something at them. He never gets the opportunity to do so, as Patrick then unknowingly steps on him, and this would be the last we'd hear of Plankton.
10. The end credits are played in the background, as the player gets to explore the SpongeBall Arena. Here, SpongeBob is granted permanent SpongeBall form and has the opportunity to collect a lot of one particularly important currency until the credits end. What can SpongeBob collect while the credits play?

Answer: Shiny objects

In all, three thousand shiny objects maximum can be collected while the credits roll.
Source: Author cavalier87

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us