FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gran Turismo 4 PS2
Quiz about Gran Turismo 4 PS2

"Gran Turismo 4" (PS2) Trivia Quiz


This is my first quiz about one of my favorite games, "Gran Turismo 4" (PS2).

A multiple-choice quiz by delorean88mph. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games G-K
  8. »
  9. Gran Turismo

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
279,664
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
850
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What is the car that is featured in the beginning of the opening video? Hint


Question 2 of 10
2. The Delorean DMC-12 makes an appearance in this game. What is its model year? Hint


Question 3 of 10
3. How much does the Formula Gran Turismo weigh? Hint


Question 4 of 10
4. What is the odd one out? Hint


Question 5 of 10
5. What is the 300 mph club? Hint


Question 6 of 10
6. What car do you win from racing in the Tuning Car Grand Prix? Hint


Question 7 of 10
7. How many gears does the Formula Gran Turismo have? Hint


Question 8 of 10
8. I'm buying a 2002 Caterham Seven Fire Blade for 60,000. What country am I in? Hint


Question 9 of 10
9. What is the Caterham Seven Fire Blade engine's displacement? Hint


Question 10 of 10
10. What is the odd one out? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the car that is featured in the beginning of the opening video?

Answer: Ford GT LM Race Car Spec II

This car can be acquired after defeating Professional Hall. The Ford GT LM Race Car Spec II is the prize car for the Gran Turismo World Championship.
2. The Delorean DMC-12 makes an appearance in this game. What is its model year?

Answer: 2004

The Delorean in the game is a Delorean DMC-12 S2 which is a '04 model. The original model, first sold in 1981, was featured in Back to the Future in '85.
3. How much does the Formula Gran Turismo weigh?

Answer: 550kg

This car can be acquired by getting 100% completion, winning it in Endurance Hall, or waiting 600 days to buy it from the used car lot. The car comes in about ten colors.
4. What is the odd one out?

Answer: BMW M3 GTR Race Car

The Beemer is the odd one because all the other cars are made in Japan. BMW is a German company. The German companies in the game are BMW, Mercedes-Benz, RUF (Porsche), Opel, Volkswagen, and Audi.
5. What is the 300 mph club?

Answer: It's group of people who can hit 300 mph regardless of the track or car.

To get in the 300 mph club, you will need a group C race car. It is a relatively easy club to get into compared to the 5 minute club.
6. What car do you win from racing in the Tuning Car Grand Prix?

Answer: Nissan Option Stream Z

Along with getting the Nissan Option Stream Z, you also get 20,000cr for defeating the championship. You can tune your new Nissan in tuner village or at the manufacturer.
7. How many gears does the Formula Gran Turismo have?

Answer: Seven

The Formula Gran Turismo is the only car that cannot have new parts put on it. That means that in Endurance Hall, you will be driving this car with Racing Medium Tires.
8. I'm buying a 2002 Caterham Seven Fire Blade for 60,000. What country am I in?

Answer: United Kingdom

The Seven has been around since 1957 and was originally owned by Lotus. In 1973 Caterham bought the rights to produce it. It is now only available as a kit car.
9. What is the Caterham Seven Fire Blade engine's displacement?

Answer: 916cc

In real life motor racing, the Caterham has been banned from FIA races and most international events. It is claimed to be "too fast for racing" That is why you can't drive the Fire Blade in most of the "Gran Turismo 4" races.
10. What is the odd one out?

Answer: Formula Gran Turismo

The Formula Gran Turismo is the only car that can't use nitrous. It is arguable that the Delorean DMC-12 is the odd one but the Minolta Toyota 88C-V Race Car and the Sauber Mercedes C-9 Race Car are both Group C cars, while the Formula Gran Turismo is a F1 car.
Source: Author delorean88mph

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Gran Turismo 4" - Prize Cars Tough
2. "Gran Turismo 4" Difficult
3. "Gran Turismo 4" Lap 2 Difficult
4. "Gran Turismo 3" Average
5. Gran Turismo 5 Tough

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us