FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Guitar Hero Metallica
Quiz about Guitar Hero Metallica

"Guitar Hero: Metallica" Trivia Quiz


Arguably one of the most popular heavy-metal bands of all time, Metallica, finally got their own "Guitar Hero" game. This quiz will be tough! It deals with the Xbox 360 version of the game only. Good luck!

A multiple-choice quiz by Dead Man Inc. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games G-K
  8. »
  9. Guitar Hero

Author
Dead Man Inc
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
316,188
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
481
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following bands does not have a song on "Guitar Hero: Metallica"? Hint


Question 2 of 10
2. How many stars is it possible to earn in the Guitar Career Mode on "Guitar Hero: Metallica"? Hint


Question 3 of 10
3. Every song in "Guitar Hero: Metallica" is available for Quickplay Mode without having to unlock them in Career Mode first.


Question 4 of 10
4. How many unlockable characters are there in "Guitar Hero: Metallica"? Hint


Question 5 of 10
5. How many new power-ups are added in Battle Mode in "Guitar Hero: Metallica"? Hint


Question 6 of 10
6. Which Machine Head song is featured on "Guitar Hero: Metallica"?

Answer: (Two Words)
Question 7 of 10
7. "Guitar Hero: Metallica" contains over ten videos of live performances and various activities involving Metallica. In one of these videos, we watch drummer Lars Ulrich re-learn how to play a song. Which song is it? Hint


Question 8 of 10
8. How many points must you score as the guitarist on the song "Creeping Death" to earn the Xbox 360 Achievement "Creeping Death"? Hint


Question 9 of 10
9. Is "All Nightmare Long" the only song from the Metallica album "Death Magnetic" to appear on the Xbox 360 version of "Guitar Hero: Metallica"?


Question 10 of 10
10. Only one song is played as an encore in the Guitar Career Mode in "Guitar Hero: Metallica". Which song is it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following bands does not have a song on "Guitar Hero: Metallica"?

Answer: MegaDeth

Although MegaDeth is a quite popular heavy-metal band, they did not appear on the setlist. Slayer's song "War Ensemble" can be found in the final tier in the Guitar Career Mode. Mercyful Fate contributed "Evil" and Thin Lizzy's hit "The Boys Are Back In Town" also makes an appearance on the game.
2. How many stars is it possible to earn in the Guitar Career Mode on "Guitar Hero: Metallica"?

Answer: 245

There are forty-nine songs in the game and you can earn a total of five stars on each. Earning stars in the beginning of career mode unlocks more songs and different venues.
3. Every song in "Guitar Hero: Metallica" is available for Quickplay Mode without having to unlock them in Career Mode first.

Answer: True

For the first time in the "Guitar Hero" series, every song in the game is playable in Quickplay Mode from the start. This helps you practice and prepare for the challenges in Career Mode.
4. How many unlockable characters are there in "Guitar Hero: Metallica"?

Answer: Twenty

Earning a certain number of stars in each different instrument career unlocks you a new character. There are six characters to be unlocked that aren't members of Metallica or famous musicians: Riki Lee (Vocals Career), Zack Harmon (Band Career), Zack Harmon alternate (Band Career), Shirley Crowley (Bass Career), Matty Cannz (Drum Career), and Marcus Fretshredder (Guitar Career). James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammet, and Rob Trujillio are all available in normal, original, and zombie attires. Playing the song "Ace of Spades" unlocks Lemmy and performing "Evil" unlocks King Diamond.
5. How many new power-ups are added in Battle Mode in "Guitar Hero: Metallica"?

Answer: Three

The power-up "Fade to Black" turns your opponent's screen completely dark, "Ride the Lightning" is based on the old power-up "Amp Overload", and "Trapped Under Ice" freezes the whammy bar. Other power-ups such as the "Death Drain" and "Mines" still exist from previous games.
6. Which Machine Head song is featured on "Guitar Hero: Metallica"?

Answer: Beautiful Mourning

This song is played in "The Meadowlands" venue in Guitar Career Mode. This song marked the debut of Machine Head on the "Guitar Hero" games.
7. "Guitar Hero: Metallica" contains over ten videos of live performances and various activities involving Metallica. In one of these videos, we watch drummer Lars Ulrich re-learn how to play a song. Which song is it?

Answer: "The Shortest Straw"

Lars had to perform this song in the motion capture suit. It took him multiple tries to get the beat down. He forgot how to play it at first because it had been so long since Metallica had performed the song live.
8. How many points must you score as the guitarist on the song "Creeping Death" to earn the Xbox 360 Achievement "Creeping Death"?

Answer: 575,000

This achievement is worth thirty gamer score. Other achievements include "Motorbreath" (perform as the vocalist) and "Damage Inc." (perform as the drummer).
9. Is "All Nightmare Long" the only song from the Metallica album "Death Magnetic" to appear on the Xbox 360 version of "Guitar Hero: Metallica"?

Answer: Yes

You can download the "Death Magnetic" album from the Xbox Live Marketplace to add the remaining seventeen songs. On the Playstation 2 version, "Broken Beat & Scarred", "Cyanide" and "My Apocalypse" are available to play.
10. Only one song is played as an encore in the Guitar Career Mode in "Guitar Hero: Metallica". Which song is it?

Answer: "The Unforgiven"

The first gig you attend is "The Forum" and only "The Unforgiven" and "For Whom the Bell Tolls" are played there. Overall, there are twenty-eight playable Metallica songs.
Source: Author Dead Man Inc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us