FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sims 3 Why Dont You Get a Job
Quiz about Sims 3 Why Dont You Get a Job

"Sims 3": Why Don't You Get a Job? Quiz


Grab your PC, make your Sim, and send them off to work!

A multiple-choice quiz by AcrylicInk. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Sims, The
  8. »
  9. The Sims 3

Author
AcrylicInk
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
386,648
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
212
Last 3 plays: Guest 70 (9/10), Guest 78 (8/10), Guest 86 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Henry Vaughan is a charismatic young sim you wants to be Leader of the Free World. Which career does he need to join? Hint


Question 2 of 10
2. Thanks to 'Showtime' Lucy can join a performance career under the stage name Loopy Lala. Which of these is NOT a career she can join? Hint


Question 3 of 10
3. Who wants to be an astronaut? Mashooda Akbar does! Which career does she need to join to fulfill her wish? Hint


Question 4 of 10
4. 'University' introduced three new careers that are linked to social groups. Enrico Renzi is at the top of the rebel social group. Which career option will he be offered? Hint


Question 5 of 10
5. Diamond Lake (her birth name, of course) is going to be a superstar! She's joined the film career and is making her way up the actor branch. Which feature of 'Late Night' does Diamond need to use in order to fulfill her dream? Hint


Question 6 of 10
6. 'Ambitions' added new skills and careers that sims could attempt to master. Which self-employed career involves making things out of clay, wood, and stone. Hint


Question 7 of 10
7. Eoghan O'Brien has the nurturing trait. He wants to look after kids right there in his own home. Which career should he join? Hint


Question 8 of 10
8. Adama loves being nosy. He likes looking through other sim's bins to find out their deepest secrets. Which career would suit him best? Hint


Question 9 of 10
9. With 'Island Paradise', Ren Lim can become a mermaid. Which new ocean-based career track can she also join? Hint


Question 10 of 10
10. Susie McAllister is deeply in touch with the spiritual realm. As a fortune teller, where should she turn up for work? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 01 2024 : Guest 70: 9/10
Feb 10 2024 : Guest 78: 8/10
Jan 24 2024 : Guest 86: 7/10
Jan 21 2024 : Guest 91: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Henry Vaughan is a charismatic young sim you wants to be Leader of the Free World. Which career does he need to join?

Answer: Political

To advance in the political career, sims need to have a high charisma skill. Having the charismatic and schmoozer traits will help with that. As they climb the ladder, they will be able to host campaign fundraisers to secure their future as Leader of the Free World.
2. Thanks to 'Showtime' Lucy can join a performance career under the stage name Loopy Lala. Which of these is NOT a career she can join?

Answer: Dancer

Magicians, acrobats, and singers can all practise their skills, perform for tips, and audition to perform at venues. The more advanced your sim is in their career, the bigger the venue they can play, and the bigger the cash reward!

Sims can't be professional dancers, but they can use a stereo to show off their moves.
3. Who wants to be an astronaut? Mashooda Akbar does! Which career does she need to join to fulfill her wish?

Answer: Military

Did this one catch you out? It caught me out when I first got my sim to the top of the Science career and then couldn't figure out how to make them an astronaut!

Astronaut is level 10 of the military career track. Sims in that position only have to work one day a week, but earn a phenomenal amount of money in that one day! To get there, sims need very high athletic and handiness skills, so the athletic and handy traits will be very useful.
4. 'University' introduced three new careers that are linked to social groups. Enrico Renzi is at the top of the rebel social group. Which career option will he be offered?

Answer: Art appraiser

Sims can gain influence in the rebel social group by eating herbs and organising protests. When they reach the top level of each of the three social groups, they will be offered a job linked to that particular group. For the rebels, it is the art appraiser.

Initially, sims just need to maintain their rebel influence, but further up the career ladder, they will need the painting skill, too.
5. Diamond Lake (her birth name, of course) is going to be a superstar! She's joined the film career and is making her way up the actor branch. Which feature of 'Late Night' does Diamond need to use in order to fulfill her dream?

Answer: The celebrity system

Becoming a witch is a feature of 'Supernatural', but vampires, moonlighting, and celebrities are all part of 'Late Night'. Celebrities can advance up to level five - a must for any sim who wants to make it in films. Being a celebrity comes with many perks, like getting into exclusive clubs. But it also has its downfalls.
6. 'Ambitions' added new skills and careers that sims could attempt to master. Which self-employed career involves making things out of clay, wood, and stone.

Answer: Sculptor

Sims with the sculpting skill can also make metal, topiary, and ice sculptures. They don't have to be on the career path to make and sell sculptures, though. Even amateurs can earn money this way.

Inventors use scrap to make their designs.
7. Eoghan O'Brien has the nurturing trait. He wants to look after kids right there in his own home. Which career should he join?

Answer: Daycare

When a sim joins the daycare profession, parents will bring their toddlers to the sim's house for them to look after for the day. It's a good idea for Eoghan to have a dedicated nursery room with toys and other objects for the kids. When he's a little more experienced, he'll be able to care for older children after school, too.
8. Adama loves being nosy. He likes looking through other sim's bins to find out their deepest secrets. Which career would suit him best?

Answer: Private investigator

The private investigator career came with 'Ambitions'. Sims can join the career at the police station, but most of the action takes place around the town. Adama will enjoy looking through bins and mail, doing stakeouts, and breaking into houses to collect items for 'evidence'.

Investigators can also interview people... or beat them up for information if they're not in the mood for talking...
9. With 'Island Paradise', Ren Lim can become a mermaid. Which new ocean-based career track can she also join?

Answer: Lifeguard

The sports agent and culinary careers don't have much to do with the ocean, though the fishing skill might come in useful when improving the cooking skill. Anglers are self-employed sims who make money from catching fish, but this career was introduced before 'Island Paradise'. Ren Lim can, of course, become a lifeguard now. Keep you eyes peeled!
10. Susie McAllister is deeply in touch with the spiritual realm. As a fortune teller, where should she turn up for work?

Answer: Gypsy wagon

The fortune teller career divides into two branches: mystic and scam artist. But Susie is the real thing, of course! This career path came with 'Supernatural', but sims don't need to be a witch or any other supernatural sim to become a fortune teller - like Susie says, some normal sims are just gifted. Mystics need to practise the alchemy skill, but scam artists will get along fine with the logic and charisma skills.
Source: Author AcrylicInk

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series I've Been 'New' for Too Long:

These quizzes have been online for a while but haven't been rated enough times to get them ranked. They're on less popular topics, but that doesn't mean they don't deserve some love!

  1. The Story of the Illustrated Suitcase Project Average
  2. "Sims 3": Why Don't You Get a Job? Average
  3. Take Me Out ('Sims 3' Style) Average
  4. The Watchmaker of Filigree Street Average
  5. Geralt's Journey - 'The Witcher 3: Wild Hunt' Average

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us