FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Around The World In Twenty Plays
Quiz about Around The World In Twenty Plays

Around The World In Twenty Plays Quiz


When I accepted the challenge to go around the world in 20 plays, I didn't realize how small my budget was! Come see how I stretched my budget AND went around the world- well, more or less! Thanks to highfells for the challenge.

A multiple-choice quiz by Maggietabby. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. World Sites

Author
Maggietabby
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
315,561
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 20
Plays
852
Question 1 of 20
1. Warm and sunny Mexico is known for its beaches and tacos. But I'm now visiting a town built on hills, and known for bridge building and mills. Across the river is Rumford. Where is this Mexico? Hint


Question 2 of 20
2. Ah, Paris - the French city of lights, with its tri-color flag... but I'm visiting a town which was the home of Garrett Morgan, who in 1923 patented one of the first tri-color traffic lights. Where is this Paris? Hint


Question 3 of 20
3. The most famous Berlin is known for the Brandenburg Gate and German beer, but this Berlin I'm in now used to be known as Long-a-coming, because it was built on the Lonacomin Indian Trail. Where is this Berlin? Hint


Question 4 of 20
4. If you visit this Moscow, you won't find the Kremlin. I was intrigued to find myself in a former station on the Underground Railway. Its symbol is the candle in the window, which designated a safe house for escaped slaves. Where is this Moscow? Hint


Question 5 of 20
5. Rome, the Eternal City - its most famous landmark is the Colosseum, but the town I am visiting today is home to a museum dedicated to the world's first oil well, dug in 1859! Where is this Rome? Hint


Question 6 of 20
6. In exotic Delhi, India, you can find curry, saris, and bright colours. But the Delhi that I visited is surrounded by natural gas fields and is the home town of Earl Holliman, television star. Where is this Delhi? Hint


Question 7 of 20
7. The Stockholm of Sweden is surrounded by canals and is the Paris of Scandinavia. But the Stockholm I'm taking in now is on the Mississippi River, and overlooks Maiden Rock Bluff, where, legend has it, a Dakota maiden leapt to her death to avoid a forced marriage. Where is this Stockholm? Hint


Question 8 of 20
8. Romantic Venice, in Italy, is known for its canals, art and piazzas - but I am visiting a town called the "Shark's Tooth Capital of the World"! The beaches look really inviting. Where is this Venice? Hint


Question 9 of 20
9. Greece is one of the cradles of civilization, and has brought us calamari and tsatsiki. It is home to the Parthenon. But I am visiting a town whose symbol is an old lighthouse at the mouth of a river. Where is this Greece? Hint


Question 10 of 20
10. Athens, Greece, is filled with wonderful temples. But I'm visiting a different Athens, where I see historic limestone buildings in the Federal style and the Browns Ferry Nuclear Plant. Where is this Athens? Hint


Question 11 of 20
11. Geneva, Switzerland, is home to many financial institutions and United Nations organizations' headquarters. But in the Geneva I am visiting, you might see US Navy submarines practicing drills in the lake! Where is this Geneva? Hint


Question 12 of 20
12. The port city of Marseilles is the oldest city in France and has been populated for over 30,000 years. The Marseilles I am visiting, however, calls State Road 67 its main street and has a population of 124 people. Where is this Marseilles? Hint


Question 13 of 20
13. Morocco is known for intrigue, exotic markets and couscous. The Morocco I am visiting today, though, is home to the Beaver Lake Prairie Chicken Refuge. Where is this Morocco? Hint


Question 14 of 20
14. Hola, Madrid! Soccer, Spanish wine, and the culture of Spain. But I have chosen to visit an art colony calling itself Christmas Town. I can see the remains of a mining town dating back to the Victorian era. Where is this Madrid? Hint


Question 15 of 20
15. What ho - London calling! Tea and crumpets with the Queen today? Um, not quite - I've been dropped off at the corner of Avenue 384 and Road 56 in Tulare County. Where is this London? Hint


Question 16 of 20
16. Glasgow has the largest economy in Scotland. It sits on the River Clyde, and is home to the Rangers football club. But I'm visiting a Glasgow which is home to the Annual Jamboree Boat Parade. Where is this Glasgow? Hint


Question 17 of 20
17. In Sydney, Australia, I could visit the Opera House and swim in the Pacific Ocean from Bondi Beach. But today I'm visiting the Sydney on the Atlantic Ocean, where I can see the world's largest fiddle! Where is this Sydney? Hint


Question 18 of 20
18. Lima, Peru, was founded by the explorer Pizzaro in 1535. It is the 5th largest city in South America, full of historical Spanish architecture and respecting its Amerindian heritage. Today, however, I am visiting the Lima which was home to one of the first co-educational colleges in the United States. Where is this Lima? Hint


Question 19 of 20
19. Perhaps it's time to check out Toronto - the CN Tower, Yonge Street, and all the excitement of Canada's biggest city. But instead of being in Cabbagetown, I am sightseeing in Gem City, and I can take a tour of a titanium mine. Where is this Toronto? Hint


Question 20 of 20
20. My home is Ottawa, Canada's capital, where you can see the Parliament Buildings and walk in Gatineau Park - but I'm visiting a large lake in an area known for blueberries and turkeys. Its Annual Tulip Festival almost fooled me into thinking I was home! Where is this Ottawa? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : bradez: 6/20
Jul 05 2024 : Guest 190: 3/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Warm and sunny Mexico is known for its beaches and tacos. But I'm now visiting a town built on hills, and known for bridge building and mills. Across the river is Rumford. Where is this Mexico?

Answer: Maine

Mexico, Maine, is the gateway to the Western Maine Mountains. The Western Maine Mountains span the state of New Hampshire also. These mountains are known for their skiing facilities, but you can also take tours by llama!
2. Ah, Paris - the French city of lights, with its tri-color flag... but I'm visiting a town which was the home of Garrett Morgan, who in 1923 patented one of the first tri-color traffic lights. Where is this Paris?

Answer: Kentucky

The motto of Paris, Kentucky, is "Horses, History and Hospitality". Garrett Morgan, a native of Paris, KY, devised an early tri-color traffic light, as well as a "smoke hood" (a type of gas mask) which saved several lives following a 1916 tunnel explosion. Among the many attractions of this town is the Downtown Paris Artwalk.
3. The most famous Berlin is known for the Brandenburg Gate and German beer, but this Berlin I'm in now used to be known as Long-a-coming, because it was built on the Lonacomin Indian Trail. Where is this Berlin?

Answer: New Jersey

Berlin, New Jersey, is a borough in Camden County and will be 100 years old in 2010.
4. If you visit this Moscow, you won't find the Kremlin. I was intrigued to find myself in a former station on the Underground Railway. Its symbol is the candle in the window, which designated a safe house for escaped slaves. Where is this Moscow?

Answer: Ohio

Moscow, Ohio, may have been named by a French settler who had fought with Napoleon in the Russian campaign. It is the home of the abolitionist brothers, Robert and William Fee.
5. Rome, the Eternal City - its most famous landmark is the Colosseum, but the town I am visiting today is home to a museum dedicated to the world's first oil well, dug in 1859! Where is this Rome?

Answer: Pennsylvania

The Drake Well Museum celebrates the world's first oil well, dug by Edmund Drake, in 1859. Rome is also near Oil Creek State Park.
6. In exotic Delhi, India, you can find curry, saris, and bright colours. But the Delhi that I visited is surrounded by natural gas fields and is the home town of Earl Holliman, television star. Where is this Delhi?

Answer: Louisiana

As of Feb. 21, 1971 Delhi, in Richland Parish, was also the site of Louisiana's only F5 tornado to that time.
7. The Stockholm of Sweden is surrounded by canals and is the Paris of Scandinavia. But the Stockholm I'm taking in now is on the Mississippi River, and overlooks Maiden Rock Bluff, where, legend has it, a Dakota maiden leapt to her death to avoid a forced marriage. Where is this Stockholm?

Answer: Wisconsin

Stockholm is also on the shores of Lake Pepin. Every July, Stockholm holds the Stockholm Art Fair, a juried exhibition with over 100 artists participating. Stockholm is also considered one of the top five shopping areas in Wisconsin.
8. Romantic Venice, in Italy, is known for its canals, art and piazzas - but I am visiting a town called the "Shark's Tooth Capital of the World"! The beaches look really inviting. Where is this Venice?

Answer: Florida

Venice, Florida is one of the oldest planned communities in the United States. It was designed by John Nolen in the 1920s. John Nolen studied with Frederick Law Olmstead Jr, the designer of Central Park in New York City.
9. Greece is one of the cradles of civilization, and has brought us calamari and tsatsiki. It is home to the Parthenon. But I am visiting a town whose symbol is an old lighthouse at the mouth of a river. Where is this Greece?

Answer: New York

Although the settlement of the town dates back to the 17th century, it got its current name in 1822, renamed in sympathy for the Greeks who were fighting for independence from Turkish rule. Greece is on the Genesee River.
10. Athens, Greece, is filled with wonderful temples. But I'm visiting a different Athens, where I see historic limestone buildings in the Federal style and the Browns Ferry Nuclear Plant. Where is this Athens?

Answer: Alabama

Athens, Alabama is in Limestone County and is home to Athens State University. Athens holds several different artistic events every year, such as the Old Time Fiddlers' Convention and the Southern Shorts Film Festival, both in October.
11. Geneva, Switzerland, is home to many financial institutions and United Nations organizations' headquarters. But in the Geneva I am visiting, you might see US Navy submarines practicing drills in the lake! Where is this Geneva?

Answer: New York

Geneva is on the tip of Seneca Lake, the largest and deepest of the Finger Lakes. Because of the depth of the lake, the US Navy has used it for submarine testing.
12. The port city of Marseilles is the oldest city in France and has been populated for over 30,000 years. The Marseilles I am visiting, however, calls State Road 67 its main street and has a population of 124 people. Where is this Marseilles?

Answer: Ohio

Marseilles Ohio is in Wyandot County and is close to Sandusky. It is the seat of Marseilles Township. The records available suggest that Marseilles Village and Township were established around 1820. Marseilles holds its annual Family Day every September.
13. Morocco is known for intrigue, exotic markets and couscous. The Morocco I am visiting today, though, is home to the Beaver Lake Prairie Chicken Refuge. Where is this Morocco?

Answer: Indiana

Morocco is in Newton County, and is the home town of Sam Rice, baseball hall of famer. (Go Spartans, North Newton High.) Morocco is located approximately one hour south of Gary, Indiana and Lake Michigan, and is only a few miles from the Illinois state line.
14. Hola, Madrid! Soccer, Spanish wine, and the culture of Spain. But I have chosen to visit an art colony calling itself Christmas Town. I can see the remains of a mining town dating back to the Victorian era. Where is this Madrid?

Answer: New Mexico

Madrid was a ghost town from the '50s to the '70s. It was recovered to serve as an art destination. Every month brings a different kind of artistic event, from gallery showings to chamber music festivals, but the September Madrid "Love In" sounds most intriging. The name is pronounced MAD-rid, with the emphasis on the first syllable.
15. What ho - London calling! Tea and crumpets with the Queen today? Um, not quite - I've been dropped off at the corner of Avenue 384 and Road 56 in Tulare County. Where is this London?

Answer: California

London, California is a census division, and its population is 1,848. In Tulare County, you can see the famous statue, "End of the Trail," by James Earl Fraser, in Visalia, only a few miles from London.
16. Glasgow has the largest economy in Scotland. It sits on the River Clyde, and is home to the Rangers football club. But I'm visiting a Glasgow which is home to the Annual Jamboree Boat Parade. Where is this Glasgow?

Answer: Missouri

Glasgow, Missouri, was originally settled by Native Americans in the 16th century. Europeans arrived around 1836. This town on the Missouri River was intended to be the state's second biggest river port after St. Louis.
17. In Sydney, Australia, I could visit the Opera House and swim in the Pacific Ocean from Bondi Beach. But today I'm visiting the Sydney on the Atlantic Ocean, where I can see the world's largest fiddle! Where is this Sydney?

Answer: Nova Scotia

Sydney is on Cape Breton Island. It used to be the centre of the world's most active steel and coal industries. Now tourism is the most active sector. Sydney is near the Fortress of Louisbourg, where the remains of a 16th century French Fortress have been excavated- the fort is being restored.
18. Lima, Peru, was founded by the explorer Pizzaro in 1535. It is the 5th largest city in South America, full of historical Spanish architecture and respecting its Amerindian heritage. Today, however, I am visiting the Lima which was home to one of the first co-educational colleges in the United States. Where is this Lima?

Answer: New York

The town, established in 1789, was renamed Lima in 1808 because many of the residents had come from Old Lyme, Connecticut. It is suburban to Rochester, NY.
19. Perhaps it's time to check out Toronto - the CN Tower, Yonge Street, and all the excitement of Canada's biggest city. But instead of being in Cabbagetown, I am sightseeing in Gem City, and I can take a tour of a titanium mine. Where is this Toronto?

Answer: Ohio

In 1881, the name of this town was changed to Toronto because the city council thought Toronto, Ontario, was worth emulating.
20. My home is Ottawa, Canada's capital, where you can see the Parliament Buildings and walk in Gatineau Park - but I'm visiting a large lake in an area known for blueberries and turkeys. Its Annual Tulip Festival almost fooled me into thinking I was home! Where is this Ottawa?

Answer: Michigan

Ottawa, Michigan is a county comprising several municipalities. Ottawa is a native American word meaning trader.
Source: Author Maggietabby

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Take This Title And Run With It! (1):

A miscellany of older quizzes with titles suggested in the Authors' Lounge by my old friend highfells.

  1. It's Not Irrelevant, It's a Hippopotamus! Average
  2. A Boiled Egg Is Hard To Beat Average
  3. A Momentary Lapse Of Reason Average
  4. A Quiz Called Sebastian Average
  5. And How Will You Be Paying, Sir? Average
  6. Around The World In Twenty Plays Average
  7. Belize It Or Not Average
  8. Crochet Tiger, Knit A Dragon Average

7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us