FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bills Bills Bills
Quiz about Bills Bills Bills

Bills, Bills, Bills Trivia Quiz


Note: All my questions are about currencies, so you have to know which country has which currency. If you don't know anything about currencies, your geographic skill may help you answer it. Okay, good luck!

A multiple-choice quiz by mariah2001. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Currencies

Author
mariah2001
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
50,985
Updated
Aug 14 26
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
14 / 25
Plays
2506
- -
Question 1 of 25
1. What currency will you spend in a country that is considered as the biggest island belong to the continent of Africa? Hint


Question 2 of 25
2. What is the currency used by the Danes? Hint


Question 3 of 25
3. What currency will you use if you are going to one of the newly emancipated countries that is bordered by Ethiopia, Sudan and Djibouti? Hint


Question 4 of 25
4. What currency was used in the home of Big Ben in the year of 2000? Hint


Question 5 of 25
5. What currency will you use for your trip to the Taj Mahal? Hint


Question 6 of 25
6. What currency will you use to buy food and drinks on your journey to the Gobi Desert? Hint


Question 7 of 25
7. What is the currency of the Thais? Hint


Question 8 of 25
8. What is the currency used in the country where you can sail the Amazon River? Hint


Question 9 of 25
9. What is the currency of Albania? Hint


Question 10 of 25
10. What is the currency used by the people of Poland? Hint


Question 11 of 25
11. What is the currency of the country that gained its freedom from the USSR (together with other countries such as Armenia, Latvia and Estonia) and that has borders with Turkey, Azerbaijan and Russia?

Answer: (Four letters - starts with L)
Question 12 of 25
12. What is the currency of Bhutan? Hint


Question 13 of 25
13. What is the currency used by those people who speak Divehi? Hint


Question 14 of 25
14. What currency will you use if you are visiting Jerusalem? Hint


Question 15 of 25
15. What is the currency of Guinea? Hint


Question 16 of 25
16. What is the money used by the Sotho?

Answer: (One Word)
Question 17 of 25
17. What currency will you use if you are in Mozambique? Hint


Question 18 of 25
18. Sao Tome and Principe uses what currency? Hint


Question 19 of 25
19. What currency will you use if you are in Lusaka? Hint


Question 20 of 25
20. What will you use if you are in a country that connects South and North America? Hint


Question 21 of 25
21. What is the currency of Samoa? Hint


Question 22 of 25
22. What is the currency of a country whose old name is Kampuchea? Hint


Question 23 of 25
23. What will you use to visit the Garden Shrine of Shinto? Hint


Question 24 of 25
24. What currency will you use if you are in Addis Ababa?

Answer: (one word)
Question 25 of 25
25. What is the currency of the country bordering the Dominican Republic? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Aug 01 2026 : jonnowales: 19/25
Jul 08 2026 : sciencenerd05: 25/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What currency will you spend in a country that is considered as the biggest island belong to the continent of Africa?

Answer: Ariayry

Madagascar is the biggest island in Africa so its currency is the Ariayry. Austral is the former currency of Argentina.
2. What is the currency used by the Danes?

Answer: Krone

The Czech Republic uses the koruna, Hungary uses the forint, and the Dutch guilder was formerly used in the Netherlands.
3. What currency will you use if you are going to one of the newly emancipated countries that is bordered by Ethiopia, Sudan and Djibouti?

Answer: Eritrean Nakfa

Eritrea is one of the world's newer independent countries, and its currency is the nakfa. The shilling was formerly used in Kenya, while the lira was the former currency of Italy. Sweden, of course, uses the Swedish krona.
4. What currency was used in the home of Big Ben in the year of 2000?

Answer: Pound Sterling

Big Ben is in London, United Kingdom, where the currency is the pound sterling. The markka was the former currency of Finland, while the Irish punt was formerly used in Ireland. Russia uses the rouble.
5. What currency will you use for your trip to the Taj Mahal?

Answer: Rupee

The Taj Mahal is situated in Agra, India, where the currency is the rupee. Afghanistan uses the afghani, while the dirham is used in Morocco and the United Arab Emirates. The tolar was the former currency of Slovenia.
6. What currency will you use to buy food and drinks on your journey to the Gobi Desert?

Answer: Tugrik

The Gobi Desert lies partly in Mongolia, where the currency is the tugrik. Myanmar uses the kyat, Iran uses the rial, and Uzbekistan uses the som.
7. What is the currency of the Thais?

Answer: Baht

Bangladesh uses the taka, Vietnam uses the dong, and Ukraine uses the hryvnia.
8. What is the currency used in the country where you can sail the Amazon River?

Answer: Real

The Amazon River flows through several countries, with most of it running through Brazil, where the currency is the real. Chile uses the Chilean peso, Bulgaria uses the lev, and Venezuela uses the bolivar.
9. What is the currency of Albania?

Answer: Lek

Romania uses the leu, while "leb" is not a currency. Bulgaria uses the lev.
10. What is the currency used by the people of Poland?

Answer: Zloty

The mark was the former currency of Germany.
11. What is the currency of the country that gained its freedom from the USSR (together with other countries such as Armenia, Latvia and Estonia) and that has borders with Turkey, Azerbaijan and Russia?

Answer: Lari

Georgia uses the lari as its currency. The Soviet Union was dissolved in 1991, and its former republics became independent countries.
12. What is the currency of Bhutan?

Answer: Ngultrum

Indonesia uses the rupiah, while Malaysia uses the ringgit.
13. What is the currency used by those people who speak Divehi?

Answer: Rufiyaa

Dhivehi is the language of the Maldives, where the currency is the rufiyaa. Mauritania uses the ouguiya, while Tonga uses the pa'anga. "Yamousa" is not a currency.
14. What currency will you use if you are visiting Jerusalem?

Answer: New Shekel

Jerusalem is the capital of Israel, where the currency is the new shekel. Laos uses the kip, while South Africa uses the rand.
15. What is the currency of Guinea?

Answer: Franc

Angola uses the kwanza, while Malawi uses the kwacha. The syli was formerly the currency of Guinea.
16. What is the money used by the Sotho?

Answer: Loti

The Sotho are the people of Lesotho, where the currency is the loti (maloti in the plural). The South African rand is also accepted.
17. What currency will you use if you are in Mozambique?

Answer: Metical

The Gambia uses the dalasi, Ghana uses the cedi, and Botswana uses the pula.
18. Sao Tome and Principe uses what currency?

Answer: Dobra

Papua New Guinea uses the kina, while Guatemala uses the quetzal.
19. What currency will you use if you are in Lusaka?

Answer: Kwacha

Lusaka is the capital of Zambia, where the currency is the kwacha. Nigeria uses the naira, while Sierra Leone uses the leone.
20. What will you use if you are in a country that connects South and North America?

Answer: Balboa

Panama connects North and South America, and its currency is the balboa. Bolivia uses the boliviano, while the sucre was formerly the currency of Ecuador and Peru uses the sol. The U.S. dollar is also widely used or accepted in many parts of Latin America.
21. What is the currency of Samoa?

Answer: Tala

Samoa uses the tala.
22. What is the currency of a country whose old name is Kampuchea?

Answer: New Riel

Kampuchea is the former name of Cambodia, whose currency is the riel. Oman uses the rial; the other currencies have already been mentioned.
23. What will you use to visit the Garden Shrine of Shinto?

Answer: Yen

Shinto is a religion practiced primarily in Japan, where the currency is the yen. China uses the renminbi, whose basic unit is the yuan, while both North and South Korea use currencies called the won.
24. What currency will you use if you are in Addis Ababa?

Answer: Birr

Addis Ababa is the capital of Ethiopia, where the currency is the birr.
25. What is the currency of the country bordering the Dominican Republic?

Answer: Gourde

The only country that borders the Dominican Republic is Haiti, whose currency is the gourde. Honduras uses the lempira, while Nicaragua uses the córdoba.
Source: Author mariah2001

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Francs Around the World Very Easy
2. Dinar Around the World Very Easy
3. Francs Around the World ( Part 2) Very Easy
4. Where Can I Spend This Money? Very Easy
5. You Will Pay For This Very Easy
6. Europe before the Euro Easier
7. Match the Money Easier
8. No Funny Money! Easier
9. Toss A Coin Easier
10. Money Grown On Trees Easier
11. Cryptocurrencies for Kids! Easier
12. Pass the Buck Easier

9/6/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us